122194_180531-poster_presentations-058.jpg

Visi

Sains dan kejuruteraan memainkan peranan yang semakin penting dalam pembuatan dasar awam dan antarabangsa, dalam erti kata:

 • membantu pembuat keputusan mengenal pasti dan memahami cabaran masyarakat,
 • menilai penyelesaian yang berpotensi, yang sering melibatkan sains dan teknologi; dan
 • menilai bagaimana campur tangan polisi dilaksanakan dalam masyarakat dari segi keberkesanan, kecekapan, dan keadilan atau keadilan.

Untuk menyumbang secara berkesan kepada kemahiran membuat dasar, sains dan kejuruteraan adalah penting, tetapi begitu juga kemahiran akademik dalam Analisis Dasar. Untuk membolehkan pelajar yang telah menamatkan pendidikan sains dan kejuruteraan untuk memperoleh kemahiran ini dalam Analisis Dasar, sambil membangunkan pengetahuan sains dan kejuruteraan mereka di peringkat Sarjana, Institut Sains, Teknologi dan Dasar (ISTP) ETH Zurich menawarkan MSc dalam Sains, Teknologi dan Dasar. Program ini sesuai untuk pelajar yang telah melengkapkan ijazah sarjana muda dengan minimum 180 mata ECTS dalam sains semula jadi atau kejuruteraan termasuk seni bina dan matematik.

team, team building, successrawpixel / Pixabay

Kemasukan

Keperluan kemasukan adalah ijazah BS dalam sains atau kejuruteraan (termasuk matematik dan seni bina). Kurikulum MSc memberi tumpuan kepada memperoleh kemahiran Analisis Dasar (25%), kemahiran sains dan kejuruteraan (25%), seminar kes dan kursus elektif (25%) serta tesis Sarjana (25%) di mana kemahiran sains, kejuruteraan, dan Analisis Dasar boleh digabungkan untuk mengkaji cabaran masyarakat tertentu.

Permohonan

Permohonan untuk musim luruh 2020 akan diterima dari 1 November 2019 hingga 15 Disember 2019 (tempoh permohonan antarabangsa).

Yuran tuisyen

 • Yuran permohonan (yuran sekali sahaja):
  • Dengan sijil sijil / sijil ijazah swiss: CHF50, -
  • Dengan matrikulasi / sijil ijazah asing: CHF150, -
 • Enrolmen tetap: CHF730, - / semester
 • Yuran semester wajib: CHF69, - / semester
 • Sumbangan sukarela: CHF20, - / semester

Bayaran tambahan mungkin dikenakan.122196_180920-kolloquium-012.jpg

Penerangan Kursus

Program sarjana empat semester ini disusun menjadi empat jenis kursus:

 1. Sains alam tambahan atau subjek teknikal ("bawah umur"). Lima kanak-kanak yang disediakan adalah berikut:
  • Perbandaran
  • Tenaga
  • Data
  • Kehidupan Sains
  • Sumber
 2. Kursus dalam bidang sains sosial, yang menumpukan pada analisis dan penilaian politik.
 3. Kajian kes dan tesis Master, yang menangani isu dasar konkrit dengan cara interdisipliner.
 4. Pilihan atau latihan.

Bahasa tuisyen adalah Bahasa Inggeris. Tempoh pengajian maksimum yang dibenarkan ialah empat tahun.

121886_MSCSTP.jpg

Kemahiran Pelajar

Pelajar akan memperoleh kemahiran untuk menganalisis cabaran masyarakat secara sistematik di antara muka sains, teknologi dan dasar, membangun dan menilai pilihan dasar untuk menangani cabaran tersebut, dan menilai keberkesanan dan kecekapan dasar yang sedang dilaksanakan.

Prospek Kerja

Gabungan sains, kejuruteraan, dan kemahiran Analisis Dasar adalah sangat diperlukan dalam agensi kerajaan, teknologi dan sains hayat, firma perundingan, organisasi antarabangsa, NGO, serta akademia.

Institut Sains, Teknologi dan Dasar - Objektif

Dasar-dasar awam yang menangani cabaran utama masa kita, seperti penggunaan sumber asli, pembangunan bandar, tenaga, dan teknologi ICT (Teknologi Maklumat dan Komunikasi) yang mampan, sangat bergantung kepada pengetahuan baru yang dihasilkan oleh sains alam, kejuruteraan dan sains sosial yang menyediakan elemen penting dalam banyak penyelesaian. Namun, universiti-universiti teknikal terkemuka, yang dijangka mendidik pemecah masalah masyarakat masa depan, bergumul dengan kritikan umum bahawa "dunia mempunyai masalah sementara universiti mempunyai disiplin". ETH Zurich, salah satu universiti terkemuka di dunia, boleh dan harus memainkan peranan penting dalam dunia ini. Dalam rangka kerja ini, Institut Sains, Teknologi dan Dasar (ISTP) bertujuan untuk membuat sumbangan besar untuk meningkatkan relevansi dasar penyelidikan saintifik di ETH Zurich, dan ke arah mendidik pelajar dan pembuat keputusan masa depan. Khususnya, Institut berdedikasi untuk menyokong proses pembuatan dasar awam melalui pertukaran maklumat di kalangan saintis, pembuat dasar, dan ahli-ahli masyarakat yang lain dan melalui kerjasama penyelidikan trans-disiplin yang inovatif dan produktif. Ia juga memberi penekanan khusus pada kerjasama dan interaksi dengan rakan bukan akademik.

Program diajar dalam:
 • English
Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 8, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 14, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
3,196 CHF
Bayaran tambahan mungkin dikenakan.
Deadline
Dis 15, 2019
international application period
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 14, 2020
End Date
Mei 31, 2022
Tarikh tutup permohonan
Dis 15, 2019
international application period

Sep 14, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Dis 15, 2019
international application period
End Date
Mei 31, 2022