Sains Komunikasi

Umum

Penerangan Program

Penerangan program

Bidang komunikasi sains dan penglibatan orang awam dengan sains sedang menikmati pertumbuhan yang belum pernah terjadi sebelumnya.

Ini didorong oleh keperluan yang lebih besar untuk menunjukkan kesan penyelidikan awam yang dibiayai, keperluan untuk penyelidikan untuk dinilai, meningkatkan pemerhatian kerajaan dan keinginan untuk asas bukti yang lebih kukuh untuk dasar.

Banyak peluang kerjaya muncul di antara penyelidikan saintifik dan pelbagai kumpulan awam.

Anda akan mengalami pelbagai isu sains dan perhubungan awam dan metodologi. Dalam proses ini, anda akan membangunkan kemahiran berfikir kritis dan kemahiran penilaian diri melalui amalan reflektif.

Pengajaran yang diperoleh dari satu kursus boleh dipindahkan ke kursus-kursus lain, sehingga memastikan interkoneksi di seluruh program.

Program ini bersekutu dengan Akademi Global Universiti.

Struktur program

MSc ini adalah program selama dua belas bulan, dibahagikan kepada tiga semester. Semester terakhir terdiri daripada pilihan projek penyelidikan atau amalan. Pelajar juga melengkapkan peletakan dalam tetapan organisasi.

Kaedah pengajaran mengandungi gabungan kuliah, aktiviti individu dan kumpulan kecil, dan sesi berasaskan amali. Gaya pengajaran akan direka bentuk untuk 'model' amalan dalam komunikasi sains dan penglibatan awam.

Kursus wajib

 • Sains dan Masyarakat
 • Prinsip dan Amalan Komunikasi Sains dan Penglibatan Awam
 • Peranan Media Sosial dalam Komunikasi Sains
 • Pendidikan Sains
 • Dialog untuk Komunikasi Sains dan Penglibatan Awam
 • Dasar Sains dan Amalan

Penempatan

Pelajar juga akan menyelesaikan dua peletakan di tempat kerja penglibatan awam.

University of Edinburgh mempunyai hubungan yang sangat baik dengan banyak organisasi dan peluang penempatan termasuk Muzium Nasional Scotland, Festival Sains Antarabangsa Edinburgh dan peletakan dalam dasar dan pendidikan.

Peluang kerjaya

Terdapat peningkatan yang ketara dalam peluang yang tersedia untuk saintis dengan pengetahuan pakar, kemahiran, dan sifat yang diperlukan untuk meneruskan peranan di antara muka antara penyelidikan saintifik dan orang ramai.

Peranan ini boleh dijumpai dalam, sebagai contoh, institusi pengajian tinggi, muzium, pusat sains, masyarakat belajar dan konsultasi untuk membuat keputusan demokratik.

Contoh-contoh peranan khusus termasuk Pengurus Penglibatan, Pegawai Maklumat, dan Pendidikan, Broker Polisi dan Pengetahuan.

Syarat kemasukan

Satu gelar kepujian UK 2: 1, atau bersamaan antarabangsa, dalam bidang sains yang berkaitan dengan sains.

Kami juga akan mempertimbangkan permohonan anda jika anda mempunyai ijazah kepujian UK 2: 1, atau bersamaan antarabangsa, dalam satu lagi disiplin.

Keperluan bahasa Inggeris

Semua pemohon mestilah mempunyai kelayakan berikut sebagai bukti keupayaan bahasa Inggeris mereka:

 • ijazah sarjana atau sarjana, yang telah diajar dan dinilai dalam Bahasa Inggeris di negara majoriti Bahasa Inggeris seperti yang ditakrifkan oleh Visa dan Imigresen UK

 • IELTS Academic: jumlah 7.0 (sekurang-kurangnya 6.5 dalam setiap modul)

 • TOEFL-iBT: jumlah 100 (sekurang-kurangnya 23 dalam setiap modul)

 • PTE (A): jumlah 67 (sekurang-kurangnya 61 dalam setiap "Kemahiran Komunikasi Komunikatif" seksyen "Kemahiran Membolehkan" tidak dipertimbangkan)

 • CAE dan CPE: jumlah 185 (sekurang-kurangnya 176 dalam setiap modul)

 • Trinity ISE: ISE III dengan lulus dalam keempat komponen

Ijazah yang diajar dan dinilai dalam bahasa Inggeris mestilah tidak lebih dari tiga tahun pada awal program ijazah anda. Ujian bahasa mestilah tidak lebih daripada dua tahun pada awal program ijazah anda.

Ketahui lebih lanjut mengenai keperluan bahasa kami:

 • Keperluan bahasa Inggeris

Yuran dan kos

Anda akan bertanggungjawab untuk mendapatkan pembiayaan untuk menampung semua yuran pengajian, yuran tambahan dan kos sara hidup untuk tempoh pengajian anda.

Biasiswa dan pembiayaan

Warganegara UK, yang mempunyai status yang diselesaikan, dan sesetengah warga EU yang tidak bermastautin di UK layak mendapat pinjaman lepasan ijazah ke arah yuran - dan dalam sesetengah kes kos hidup.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Baca Ringkas