Yang Sarjana Sains dalam Sains Kimia (MSCB) adalah program berasaskan tesis-dengan trek dalam Kimia dan Biokimia. The MSCB menawarkan kurikulum yang fleksibel, disesuaikan secara individu untuk latar belakang dan kajian pelajar. Program ini adalah 33-kredit-jam kerja kursus dengan peluang-peluang penyelidikan dalam semua bidang kimia dan biokimia, dari kimia organik sintetik untuk enzymology. The MSCB akan menyediakan pelajar untuk berfikir dengan cara yang disiplin tentang masalah dalam kimia, biokimia dan banyak bidang lain yang berkaitan pengajian. Program ini direka bentuk untuk membolehkan pelajar untuk menyiapkan kerja kursus dan penyelidikan tesis dalam tempoh dua tahun akademik.

Secukupnya pemohon bersedia mesti menunjukkan kompetensi teras seperti yang ditunjukkan oleh rekod kerja kursus sarjana muda dalam bidang biologi, kimia, fizik dan matematik, dengan tumpuan ijazah dalam salah satu daripada kawasan-kawasan ini. Seseorang pemohon yang dianggap kekurangan satu atau dua kursus oleh Jawatankuasa Kemasukan boleh diterima masuk ke dalam program ini di bawah syarat bahawa kursus ijazah hilang diambil sebagai tambahan kepada keperluan program siswazah; ini tidak akan dikira ke arah ijazah dan tidak layak untuk ragu-ragu tuisyen.

Kurikulum

Teras Bersama (8 Jam Kredit)

 • CHEM 6620 - Topik Lanjutan dalam bidang Kimia Fizikal
 • CHEM 7000 - Kemahiran Penyelidikan dan Etika
 • CHEM 7100 - Seminar Siswazah

Track dan Padang Individual Pengajian Elektif (12 Jam Kredit)

 • CHEM 6430 - Topik Lanjutan dalam Kimia Organik
 • CHEM 6510 - Topik Advanced Biokimia
 • CHEM 7300 - Kaedah sintetik
 • CHEM 7500 - Biologi Kimia
 • CHEM 7600 - Fizikal dan Analisis Kaedah
 • Topik Advanced / Lain-lain Kursus Cross tersenarai

Tesis Sarjana (13-34 Jam Kredit)

 • 13-34 jam penyelidikan tesis.
 • 13-16 jam untuk pelan 2 tahun.
 • 31-34 jam untuk pelan 3 tahun.
 • Sehingga 13 jam max dikira jam darjah.

Maklumat tambahan

pelajar yang layak diterima masuk ke program ini akan dianugerahkan Pembantu pengajaran, membantu untuk mengarahkan pelajar ijazah pertama dalam kelas makmal kimia am. Anugerah ini termasuk pengecualian tuisyen dan wang saku $ 12,000 untuk tempoh 10 bulan pertama dalam program ini. Mereka akan mengambil kursus siswazah, menghadiri seminar, dan memulakan kerja-kerja yang mempunyai potensi mentor penyelidikan mengenai projek-projek yang menunjukkan sifat antara disiplin dan pelbagai disiplin penyelidikan dalam bidang sains kimia. Pada tahun kedua, pelajar akan bekerja rapat dengan mentor mereka untuk projek tesis mereka.

Calon yang berjaya akan melengkapkan keperluan untuk ijazah sarjana muda di sebuah kolej yang diiktiraf oleh persatuan akreditasi kawasan yang diiktiraf di Amerika Syarikat, atau di sesuatu institusi yang setaraf di luar Amerika Syarikat (diiktiraf oleh agensi pengiktirafan diiktiraf) yang telah diberi kuasa untuk beroperasi oleh kerajaan masing-masing sama ada sebagai agensi kerajaan atau organisasi swasta (bukan kerajaan). Calon yang berjaya akan mengambil Penaakulan Kuantitatif dan seksyen Penaakulan Lisan pada Graduate Record Examination (GRE). Calon yang berjaya biasanya akan mempunyai purata mata gred sekurang-kurangnya 3.0 (pada skala 4.0).

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 20 lagi program yang ditawarkan oleh Kennesaw State University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
290 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Ogo 31, 2020
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 31, 2020