SARJANA SAINS DALAM SAINS MAKANAN
Alabama A&M University College of Agricultural, Life and Natural Sciences
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Huntsville, Amerika Syarikat
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2023
pengenalan
Jabatan ini menawarkan program siswazah yang menuju ke peringkat MS dalam Sains Makanan. Pelajar menerapkan pemahaman asas sains biologi, kimia, fizikal, dan tingkah laku untuk pemprosesan, pemeliharaan, penilaian kualiti, aspek pemakanan dan kesihatan, dan penggunaan makanan. Program penyelidikan dan pendidikan kami mengintegrasikan disiplin ilmu kimia, mikrobiologi, bioteknologi, pemprosesan, kejuruteraan, toksikologi, sains deria, pengembangan produk, kesihatan haiwan, biokimia, dan pemakanan untuk mempersiapkan graduan yang berkelayakan untuk kerjaya yang berkaitan dengan makanan di industri, kerajaan, dan akademik. . Program siswazah dalam Sains Makanan memberi pelajar pemahaman dan pengetahuan yang lebih mendalam mengenai pelbagai bidang dan juga memberi peluang kepada pelajar untuk melakukan penyelidikan langsung; bahagian penting dalam sains gunaan ini. Pelajar belajar teori dalam suasana bilik darjah dan mengaplikasikan pengetahuan yang diperoleh di persekitaran makmal. Pelajar yang memperoleh MS dalam Sains Makanan akan bersedia sepenuhnya untuk memulakan pekerjaan di mana-mana bidang Sains Makanan, termasuk Nutrisi / Biokimia Makanan, Kejuruteraan / Pemprosesan Makanan, Kimia Makanan, Toksikologi Makanan, Bioteknologi Makanan, Mikrobiologi Makanan / Keselamatan, Kesihatan Haiwan, dan Sains Deria.