SARJANA PERAKAUNAN

Umum

Penerangan Program

Dapatkan kemahiran kompetitif yang anda perlukan untuk menangani cabaran perakaunan yang sentiasa berubah. Program Master of Accounting (SPRM) FIU terbuka untuk mereka yang mengambil jurusan perakaunan atau perniagaan di kolej dan menawarkan pengkhususan dalam percukaian, analisis dan jaminan.

Dengan kelas hujung minggu, petang atau kelas dalam talian yang selesa, profesional dengan mudah menyeimbangkan perkembangan kerjaya antara tanggungjawab mereka yang lain. Di samping itu, pelajar diberi akses ke Kursus Emas Wiley CPA untuk mempersiapkan mereka dengan sebaik mungkin untuk menghadapi peperiksaan CPA.

SPRM untuk Jurusan Perakaunan (10 bulan)

Jurusan lain: Pelajar yang mempunyai ijazah perniagaan dengan jurusan selain perakaunan atau mereka yang mempunyai Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari luar negara boleh menerima kemasukan bersyarat ke program Sarjana Perakaunan (SPRM) sementara menunggu tamat kursus pra-syarat.

AACSB Accredited Master of Accounting FIU adalah antara 1% sekolah perakaunan di seluruh dunia yang diakreditasi oleh AACSB International. Memasuki program yang mematuhi piawaian akreditasi yang paling ketat di dunia menjamin bahawa anda akan mempelajari kemahiran lanjutan untuk kejayaan jangka panjang dan tinggi sebagai akauntan dan pemimpin perniagaan.

Persekutuan Sekolah Perakaunan FIU School of Accounting adalah ahli yang diiktiraf sepenuhnya dari Federation of Schools of Accountancy (FSA), yang komited untuk promosi dan sokongan program perakaunan siswazah bertauliah berkualiti tinggi.

Persatuan Akauntan Bertauliah Berkanun FIU juga merupakan salah satu daripada empat universiti AS yang bekerjasama dengan ACCA, Persatuan untuk Akauntan Bertauliah Bertauliah. Setelah tamat pengajian, pelajar perakaunan secara automatik dianggap telah memenuhi lapan bahagian dalam peperiksaan Persatuan Akauntan Bertauliah bertauliah, sebutan yang serupa dengan Akauntan Awam Bertauliah (BPA). Sama seperti CPA yang dibina berdasarkan piawaian perakaunan yang diterima umum, ACCA menumpukan pada standard pelaporan kewangan antarabangsa. Kerjasama dengan ACCA ini membuka peluang baru bagi pelajar antarabangsa dan juga pelajar AS yang berminat dalam kerjaya antarabangsa dalam bidang perakaunan.

Ciri-ciri Program

3 trek pengkhususan (Percukaian, Jaminan, atau Analitis)

  • Persediaan terbaik untuk peperiksaan CPA, yang merangkumi akses ke Kursus Emas Wiley CPA
  • Bekerjasama dengan rakan sebaya: sebagai program langkah kunci berdasarkan kohort, anda akan membina hubungan yang kuat dengan sekumpulan pelajar yang pelbagai semasa dan lama selepas program anda.
  • Akses penuh ke sumber-sumber Perkhidmatan Kerjaya Perniagaan, membantu anda memperoleh pengetahuan dan kemahiran profesional untuk menjadi lebih kompetitif dalam pasaran pekerjaan yang mencabar sekarang.
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Top 50 Public Research University Florida International University is Miami’s public research university, focused on student success. FIU is ranked a top-50 innovative public university by U.S. News & ... Baca lebih lanjut

Top 50 Public Research University Florida International University is Miami’s public research university, focused on student success. FIU is ranked a top-50 innovative public university by U.S. News & World Report and a top-50 national public university by Washington Monthly. FIU is a top U.S. research university (R1), with more than $200 million in annual expenditures. FIU ranks 15th in the nation among public universities for patent production, which drives innovation, and is one of the institutions that helps make Florida the top state for higher education. The Next Horizon fundraising campaign is furthering FIU’s commitment to providing students real opportunities. Today, FIU has two campuses and multiple centers, and supports artistic and cultural engagement through its three museums: Patricia & Phillip Frost Art Museum, the Wolfsonian—FIU, and the Jewish Museum of Florida-FIU. FIU is a member of Conference USA, with more than 400 student-athletes participating in 18 sports. The university has awarded more than 330,000 degrees to many leaders in South Florida and beyond. Baca Ringkas