ReCity - Kursus Induk Bersama Eropah di Regenerasi Bandar

Umum

Penerangan Program

Penduduk yang semakin meningkat, imigresen, urbanisasi yang tidak terkawal, pencemaran, kawasan mono-fungsional yang ditinggalkan, warisan terancam, mendesak penyelesaian baru yang mencetuskan cabaran monumental dari segi perumahan, pengangkutan, tenaga, persekitaran, kesihatan dan kemasukan sosial. Ia menjadi pemulihan semula bandar. Ini adalah isu yang ditangani dalam kursus Master kelas dunia yang dinamakan reCity. Kursus yang dicipta untuk generasi baru profesional yang ingin mereka bentuk dan berkongsi idea-idea inovatif yang menyokong komuniti, pihak berkepentingan dan pemimpin politik ke bandar yang lebih lestari. Tumpuan reCity adalah reka bentuk penjanaan semula bandar, yang dijalankan dengan pendekatan holistik berdasarkan peningkatan kecekapan penerima manfaat yang diperlukan untuk menjadi pelaku utama dalam proses maju pembangunan bandar dan pembaharuan lanjutan, dari segi reka bentuk, komunikasi, bangunan dan pengurusan dari bandar kontemporari.

Objektif reCity adalah untuk memperdalam kajian universiti dan pengalaman kerja, mengintegrasikan mereka dengan kemahiran interdisipliner. Matlamatnya ialah membina profesionalisme yang diperlukan dalam pasaran buruh untuk pekerjaan yang berjaya dalam pelbagai konteks yang berkaitan dengan projek-projek pertumbuhan semula bandar. Dalam keadaan semula, para pelajar, yang layak dari seluruh dunia, bekerja dalam pasukan lintas disiplin, mempertimbangkan isu-isu dari pelbagai perspektif, memperoleh pandangan dari pemimpin industri, menghubungkan rangkaian dan muncul dengan portfolio projek.

Struktur

Kursus induk pascasiswazah sepenuh masa dua tahun penuh yang sangat baik. 120 ECTS selama 4 semester. Terpadu, penyelidikan yang diterajui

Konsortium

ReCity dilaksanakan oleh Konsortium transnasional bukan keuntungan bernama fisD - Reka Bentuk Pendidikan Tinggi Bersepadu, yang ditubuhkan pada tahun 2001 di Catanzaro, Itali. Ia terdiri daripada universiti terkemuka, organisasi, syarikat dan institusi bukan keuntungan. Fis'D, melalui Sekretariat Penghubung, mengalu-alukan pelajar dan menawarkan pek perkhidmatan yang komprehensif. Bantuan tertentu diberikan untuk perumahan dan integrasi ke dalam kehidupan seharian, termasuk perhatian khusus untuk peluang dan keluarga yang sama. Beasiswa disediakan untuk calon-calon yang layak. Komputer riba komputer (MacOS) atau iPhone / iPod juga disediakan untuk setiap pelajar. Pemohon hendaklah mempunyai sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda atau bersamaan (minimum 180 kredit ECTS dalam tempoh tiga tahun) dalam bidang berkaitan. Lulusan yang berjaya dianugerahkan Ijazah Sarjana bersama.

Pengarah reCity ialah Ivan Alfieri.

Tempoh

3000 jam dalam 2 tahun, 120 ECTS.

Edisi 2014 bermula pada bulan Disember 2014 dan berakhir pada September 2016. Tarikh akhir dijadualkan pada 28 November 2014.

Institusi

Institusi Penyelarasan

fisD consortium - Pendidikan Tinggi Reka Bentuk Bersepadu, Catanzaro (Itali)

Rakan kongsi

 • ISIA - Institut Tinggi Industri Artistik, Urbino (Itali)
 • NIT - Institut Teknologi Kebangsaan, Hamirpur (India)
 • ULHT - Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Portugal

Rakan Bersekutu

 • iMED - Institut Rekaan Mediterranean, Catanzaro (Itali)
 • REGCAL - Wilayah Calabria, Catanzaro (Itali)

Dasar bahasa

Bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi dalam reCity EJMC. Ia akan digunakan untuk berkomunikasi dengan institusi, pelajar, sarjana, kakitangan dan yang paling penting untuk mengajar. Semua ujian lisan dan bertulis, persembahan, kerja rumah dan tesis akhir akan secara ketat dalam bahasa Inggeris. Oleh itu, kemahiran bahasa Inggeris yang baik diperlukan. Oleh itu, ia wajib menghadiri kursus fisD consortium dalam bahasa Inggeris yang dianjurkan oleh fisD consortium pada bulan September 2014, dan kursus bahasa lain yang dilaksanakan semasa kursus induk, untuk pelajar yang bukan penutur asli dan yang tidak mempunyai kompetensi bahasa yang disahkan seperti berikut :

Dalam Bahasa Inggeris

 • Pensijilan IELTS (Modul ujian akademik) dengan skor lebih besar daripada atau sama dengan 7;
 • Pensijilan TOEFL dengan skor lebih besar daripada atau sama dengan 94.

Dalam bahasa Eropah yang lain, menurut trek mobiliti semula

 • Pensijilan CEFR dengan skor lebih besar daripada atau sama dengan B2.

Di samping kursus meratakan, semasa tahun akademik:

 • kumpulan perbualan akan dimulakan, dijalankan dan disederhanakan oleh tutor, untuk memotivasi para pelajar untuk mengamalkan bahasa Inggeris;
 • jika pelajar memerlukan ujian IELTS, mereka akan dibantu (kos ujian tidak termasuk dalam kos penyertaan).

Selain itu, untuk meningkatkan pengalaman mereka, FISD menawarkan latihan bahasa pelajar di setiap negara hosting, bermula dengan bahasa Itali di Catanzaro, meneruskan dengan bahasa-bahasa lain Konsortium. Kursus-kursus ini harus memperdalam pengetahuan semua pelajar terpilih. Tetapi ia juga harus meningkatkan kemungkinan untuk meneroka salah satu bahagian yang paling penting dalam budaya, bahasa itu. Ini juga akan menawarkan pelajar peluang untuk mendapatkan kecekapan dalam bahasa tempatan dan untuk melibatkan diri secara berkesan dengan komuniti yang mereka tinggal dan bekerja di dalamnya.

Dana dan yuran

EJMC reCity sebahagiannya dibiayai oleh institusi, yayasan, syarikat dan / atau individu melalui sumbangan. Baki dibiayai oleh kos penyertaan yang dibayar oleh calon terpilih.

Kos penyertaan bagi edisi 2014 EJMC reCity, adalah:

 • Kategori A pelajar, € 8.000 setahun;
 • Kategori B pelajar, € 4,900, setahun.

Kategori A pelajar ditakrifkan sebagai pelajar yang berasal dari negara selain daripada negara pemohon yang memenuhi syarat (negara pemohon yang memenuhi syarat adalah 28 Negara Anggota EU ditambah Iceland, Liechtenstein dan Norway) dan yang bukan penduduk dan tidak melaksanakan kegiatan utama mereka (kajian, latihan atau kerja) selama lebih daripada 12 bulan dalam tempoh lima tahun yang lalu di salah satu negara ini.

Kategori B ditakrifkan sebagai pelajar yang tidak memenuhi kriteria Kategori A yang disebutkan di atas, dan secara terperinci mereka adalah pelajar yang sama ada penduduk atau telah menjalankan aktiviti utamanya (kajian, latihan atau kerja) selama lebih daripada 12 bulan sejak lima tahun yang lalu di salah satu Negara Anggota UE, Liechtenstein, Iceland atau Norway.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Fis’D is a no-profit consortium, established by Reseach Institutes, Schools, vocational training Institutions, Universities

Fis’D is a no-profit consortium, established by Reseach Institutes, Schools, vocational training Institutions, Universities Baca Ringkas