Psikologi Pekerjaan dan Organisasi MSc

Umum

Penerangan Program

Maklumat Utama

 • Tempoh: 1 tahun sepenuh masa, 2 tahun separuh masa
 • Tarikh mula: September 2020
 • Memohon oleh: 1 Ogos 2020 (antarabangsa), 1 September 2020 (UK / EU)

Jika anda berminat dengan cara orang berfikir dan berkelakuan di tempat kerja - dan membantu mereka mengoptimumkan kesejahteraan dan prestasi mereka - inilah kursus untuk anda. Anda akan belajar untuk memainkan peranan utama dalam membangunkan pengetahuan, dan untuk mempengaruhi amalan dan dasar terbaik di tempat kerja, baik hari ini dan di tempat kerja yang pesat berubah masa depan.

Ditunjuk oleh Sekolah Psikologi dan University of Sussex Business School , anda akan mendapat kemahiran dan pengetahuan berharga dalam:

 • Penilaian psikologi di tempat kerja;
 • Pembelajaran, latihan dan pembangunan;
 • Kepimpinan, penglibatan dan motivasi;
 • Kesejahteraan dan kerja;
 • Reka bentuk organisasi, perubahan dan pembangunan.

Kursus ini juga akan merangkumi isu-isu yang berkaitan dengan masa depan kerja, membawa anda pemikiran terkini mengenai pelbagai topik seperti sambungan digital, lampiran hubungan di tempat kerja, kelas dan maskuliniti, sikap terhadap kepelbagaian, psikologi pengguna dan kepimpinan moden.

Latihan

Anda mungkin berpeluang mengamankan latihan melalui kerjasama profesional tempatan kami, bersama-sama dengan penawaran projek penyelidikan terpakai.

Akreditasi dan perkongsian

Kursus ini memohon akreditasi terhadap keperluan untuk Sarjana Siswazah untuk Keahlian Berkanun (GBC) Persatuan Psikologi British (BPS). Mengambil kursus yang diiktiraf BPS adalah perlu jika anda ingin meneruskan kerjaya sebagai Psikologi Pekerjaan, dan bekerja ke arah status yang disewa. Mereka yang ingin mencapai akreditasi Peringkat 1 mesti memegang GBC dari BPS.

Rangkaian profesional kami termasuk Institut Roffey Park dan Institut Pengajian Pekerjaan (IES). Kedua-duanya terlibat dengan pelajar kami melalui penyediaan sesi pakar, bimbingan profesional dan peluang ad-hoc yang lain.

Pengajian sepenuh masa dan sambilan

Pilih untuk mengikuti kursus ini sepenuh masa atau sambilan. Sebagai seorang pelajar sambilan, anda akan diajar terutamanya pada satu hari kerja sepanjang tahun, dengan kira-kira dua minggu modul yang diajar secara intensif sepanjang tempoh musim panas Tahun 1 untuk memenuhi komitmen kerja anda.

Kursus ini pada masa ini tertakluk kepada pengesahan, selaras dengan prosedur kami untuk menjamin kualiti darjah kami. Ini bermakna bahawa beberapa butiran kursus mungkin berubah. Proses pengesahan akan dibuat sebelum kursus bermula.

Yuran dan Biasiswa

Berapakah kosnya?

Bayaran

 • Pelajar UK / EU: £ 12,450 setahun
 • Kepulauan Channel dan pelajar Isle of Man: £ 12,450 setahun
 • Pelajar antarabangsa: £ 22,500 setahun

Perhatikan bahawa yuran anda, sebaik sahaja ia ditetapkan, mungkin tertakluk kepada peningkatan setiap tahun.

Jika anda seorang pelajar antarabangsa yang dibiayai sendiri bermula kursus Masters pada September 2020, anda dikehendaki membayar deposit yuran pengajian.

Kos-kos tambahan

Keahlian Persatuan Psikologi British (BPS)

Anda boleh memilih untuk menjadi ahli pelajar Persatuan Psikologi British (BPS). Ini berharga sekitar £ 26 (lebih banyak maklumat boleh didapati di laman web BPS). Anda tidak perlu menjadi ahli kursus anda.

Persatuan Psikologi British (BPS) latihan yang disahkan

Anda mempunyai peluang untuk mengambil latihan yang diiktiraf oleh Persatuan Psikologi British (BPS), contohnya dalam penggunaan keupayaan psikometrik dan ujian personaliti. Latihan disampaikan oleh pembekal luar, bergantung kepada ketersediaan mereka. Setiap kursus kos sekitar £ 400. Anda tidak perlu melakukan latihan untuk kursus anda.

Perjalanan kursus

Mungkin terdapat peluang perjalanan perjalanan seperti lawatan ke amalan profesional. Ini tidak wajib untuk kursus ini. Kos berbeza-beza tetapi akan berkisar antara £ 50 hingga £ 100. Anda perlu membayar pengangkutan dan makanan anda sendiri.

Bagaimanakah saya boleh membiayai kursus saya?

Pinjaman Masters pasca siswazah

Anda boleh meminjam sehingga £ 11,222 untuk membantu dengan yuran dan kos sara hidup jika kursus anda bermula pada atau selepas 1 Ogos 2020. Pinjaman boleh diperolehi daripada Syarikat Pinjaman Pelajar jika anda dari UK atau jika anda seorang pelajar EU yang belajar untuk seorang Sarjana.

Beasiswa

Matlamat kami adalah untuk memastikan setiap pelajar yang ingin belajar dengan kami mampu walaupun halangan kewangan sehingga kami terus menarik individu yang berbakat dan unik. Biasiswa untuk kursus ini masih belum disahkan.

Sarjana Masters - Alekzandra Terzova, Kewartawanan MA dari University of Sussex pada Vimeo.

Bekerja semasa anda belajar

Pusat Karier dan Kakitangan kami boleh membantu anda mencari kerja sambilan semasa anda belajar.

Kerjaya

Semasa tamat pengajian, anda akan bersedia untuk amalan profesional sebagai psikologi pekerjaan atau organisasi / perniagaan dalam bidang seperti:

 • Di dalam sektor swasta dan sektor awam (MI6, tentera, NHS, perkhidmatan kecemasan, Kerajaan dan Perkhidmatan Awam);
 • Rumah penerbitan ujian;
 • Perundingan dan institut penyelidikan;
 • Dasar pemikir polisi;
 • Perundingan pengurusan;
 • Perundingan HR, dan dalam jabatan HR / orang / kesejahteraan dalam organisasi;
 • Bekerja sendiri.

Pada kursus ini, anda dijemput untuk bertemu ahli psikologi dari pelbagai industri dan menghadiri hari penilaian dunia sebenar. Anda juga akan merangkumi bidang penting yang berkaitan dengan masa depan kerja termasuk kesan teknologi, sikap terhadap kepelbagaian dan revolusi perindustrian keempat.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Sussex is a leading research-intensive university near Brighton. They have both an international and local outlook, with staff and students from more than 100 countries and frequent ... Baca lebih lanjut

The University of Sussex is a leading research-intensive university near Brighton. They have both an international and local outlook, with staff and students from more than 100 countries and frequent engagement in community activities and services. Baca Ringkas