Program Siswazah dalam Perancangan dan Reka Bentuk Landskap Mapan

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Program Conway adalah campuran yang meriah dari arahan kelas, kerja studio yang digunakan, persembahan pelajar dan pengunjung, kerja lapangan, lawatan tapak, dan perbincangan tidak formal di dapur kolektif.

Lakaran dalam bidang

Pelajar belajar dari fakulti, antara satu sama lain, dari tetamu, dan dari penerokaan mereka ke tapak projek dan komuniti di mana projek-projek itu dibenamkan. Persekitarannya adalah pembelajaran peribadi, kolaboratif, dan ketat dipandu oleh pelajar termotivasi yang bekerja untuk komuniti sebenar untuk menyelesaikan masalah yang nyata dan mendesak.

Program Conway dibina di sekitar projek-projek sebenar untuk pelanggan-pelanggan sebenar. Projek-projek ini menimbulkan isu, soalan, dan cabaran-dari soalan teknikal mengenai kejuruteraan tapak, kepada isu-isu etika mengenai penglibatan masyarakat atau penggunaan sumber yang bijak, kepada soalan-soalan praktikal tentang bagaimana daya tahan dapat dibina ke dalam sistem dalam menghadapi masa depan yang tidak pasti - kelas, perbincangan, dan kerja lapangan dan studio yang membentuk keseluruhan program disiplin yang terintegrasi sepenuhnya. Tugasan kelas-kerja projek grafik, teknikal dan sokongan bertulis.

Minggu Biasa di Conway

Kami kecil. Itu bererti kita boleh mengubah jadual pada waktu pemberitahuan-memuat van dan pergi ke lapangan untuk melihat apa yang berlaku apabila empangan runtuh; melawat tapak projek semasa festival jalan masyarakat; tambah kelas untuk memperkenalkan perisian baru yang tiba-tiba menjadi tersedia.

Walau bagaimanapun, kami mempunyai jadual mingguan biasa.

Projek-projek

Setiap pelajar Conway bekerja pada tiga projek, satu per satu. Pada musim gugur, pelajar mempunyai projek reka bentuk laman web mereka sendiri, biasanya beberapa ekar atau kurang satu pelajar yang menetap rumah baru di tapak yang belum dibangunkan, menyesuaikan tapak yang dibina untuk pemilik atau kegunaan baru, mereka bentuk pusat pendidikan atau taman pasaran untuk ladang kecil, atau bekerja di taman saku atau harta tanah kecil amanah.

Melalui projek pertama ini, pelajar mempelajari asas-asas proses reka bentuk: peninjauan dan penilaian tapak, menentukan / menapis matlamat projek dan keperluan pelanggan, dan meneroka penyelesaian yang berfungsi dengan sistem semula jadi di tapak.

Pasukan kecil pelajar bekerja-dan bertanggungjawab untuk menguruskan projek musim sejuk dan musim bunga. Projek-projek musim sejuk adalah projek perancangan guna tanah yang lebih besar, seperti rancangan keselamatan makanan untuk sebuah bandar atau wilayah, pelan pengurusan bagi harta amanah tanah atau taman wilayah, rancangan induk kampus atau strategi pemeliharaan tanah.

Projek-projek musim bunga juga berada pada skala komuniti, tetapi dengan lebih terperinci, seperti reka bentuk jalan raya, taman atau kemudahan rekreasi, atau rancangan pemulihan untuk tapak perindustrian dahulu.

Pelajar juga belajar dari pendedahan biasa mereka kepada projek pelajar lain-30 hingga 35 projek yang berbeza pada tiga skala yang berbeza. Semua projek sebenar untuk pelanggan sebenar. Pelajar juga terdedah dengan cara ini kepada bakal majikan dalam amanah tanah, bandar, dan jabatan perancangan serantau, organisasi masyarakat, dan agensi bukan keuntungan.

Kelas

Kelas dalam teori reka bentuk, grafik, kemahiran komputer (seperti InDesign dan GIS), kejuruteraan tapak, dan sokongan kemanusiaan serta menarik pengalaman pelajar dalam projek.

Presentasi Pelajar

Pelajar memberikan pembentangan mingguan kepada fakulti dan rakan sekelas, menjadi lebih dan lebih selesa menyuarakan naratif projek mereka dan membuat argumen yang menarik untuk penyelesaian reka bentuk dan perancangan tertentu.

Berhampiran akhir setiap istilah, pelajar memberikan persembahan rasmi sebelum juri tiga profesional luar - pereka, perancang, dan pakar ekologi yang berpengalaman - yang menawarkan nasihat bahawa pelajar boleh dimasukkan dalam dua minggu terakhir dalam istilah ini.

Studio

Fakulti datang dari meja ke meja pada hari studio untuk perundingan individu dan pasukan. Selepas fakulti pulang ke rumah, pelajar terus belajar di studio dari satu sama lain.

Pelawat

Sekurang-kurangnya seminggu sekali, pakar luar dalam topik yang berkaitan-contohnya, undang-undang alam sekitar, reka bentuk bangunan hijau, habitat hidupan liar, atau keadilan alam sekitar-memberikan kuliah di sekolah. Mereka sering menginap untuk hidangan kumpulan yang berikut, dan kadang-kadang menghabiskan masa di studio untuk bercakap dengan pelajar tentang projek.

Kerja Lapangan

Hujung minggu dengan perjalanan di van ke tanah basah yang dibina, pejabat perancangan serantau, rawa goncang, tempat letak kereta yang inovatif atau dengan kerja lapangan, untuk belajar tentang kerja keras batu, pembinaan bumbung hijau, atau bangunan kolam.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

We explore, develop, practice, and teach design of the land that is ecologically and socially sustainable.

We explore, develop, practice, and teach design of the land that is ecologically and socially sustainable. Baca Ringkas