Program Sarjana di TESOL

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Sastera dalam Mengajar Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL) adalah ijazah berorientasikan pengamal. Ijazah asas TESOL terdiri daripada 10 kursus untuk sejumlah 30 kredit akademik. Pelajar sepenuh masa boleh menyiapkan program ini dalam tiga atau empat semester.

Program ini menggabungkan liputan komprehensif teori linguistik dengan aplikasi praktikal, menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan strategi yang mereka perlukan untuk menjadi guru ESOL yang sangat berkesan di sekolah, kolej komuniti, dan pengajaran di luar negara.

Penyampaian program direka untuk profesional yang bekerja. Kelas-kelas diadakan pada satu hari kerja-lewat petang / petang dan dipilih pada malam hari Jumaat dan Sabtu (di Sekolah Weekend Teaching Schedule). Program ini ditawarkan di kampus San Francisco USF.

Sarjana Seni di TESOL dengan Kepekatan Teknologi Pendidikan

Program dengan tumpuan terdiri daripada 11 kursus untuk sejumlah 33 kredit dengan kursus tertentu dalam bidang teknologi pendidikan. Di samping itu, projek akhir mesti menunjukkan keupayaan pelajar untuk menggabungkan Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Penutur Bahasa Lain dengan Teknologi Pendidikan.

Sarjana Sastera dalam TESOL Digabungkan dengan Pengajaran Kuliah Tunggal atau Pelbagai

Pelajar memulakan program kelayakan pengajaran awal di Jabatan Pendidikan Guru (TED) kami dan kemudian menyelesaikan 15 kredit kursus TESOL untuk mendapatkan ijazah dan kepercayaan tuan sarjana gabungan.

Lawati laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program TESOL di USF

Sumber-sumber kewangan

Bantuan kewangan Persekutuan, negeri, dan universiti boleh didapati sebagai pembiayaan kepada pelajar Sekolah Pengajian Pendidikan yang baru diterima dan semasa.

Untuk mengimbangi kos tuisyen pendidikan siswazah, banyak kursus Sekolah Pendidikan ditawarkan pada waktu petang dan petang, dan / atau pada waktu hujung minggu. Kebanyakan pelajar mendapati mereka boleh mengekalkan pekerjaan sepenuh masa sambil memperolehi kelayakan, sarjana atau kedoktorannya. Walau bagaimanapun, jika program anda memerlukan anda meluangkan masa di dalam bilik darjah (iaitu pengajaran pelajar) atau untuk menyelesaikan pengalaman kerja lapangan atau latihan, komitmen tersebut akan mengganggu hari kerja biasa.

Lawati laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai sumber kewangan untuk program ini

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The School of Education celebrates four decades of involved teachers, devoted leaders and caring counselors. Our faculty and students are scholars and social justice advocates engaged within the diver ... Baca lebih lanjut

The School of Education celebrates four decades of involved teachers, devoted leaders and caring counselors. Our faculty and students are scholars and social justice advocates engaged within the diverse San Francisco Bay area and beyond. Baca Ringkas
San Francisco , San Jose , Sacramento , Santa Rosa + 3 Lagi Kurang