Misi Program Master dalam Strategi dan Pengurusan Antarabangsa (SIM) adalah untuk memberi pelajar pengetahuan pengetahuan pengurusan umum yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya sebagai pengurus yang dihormati dan bertanggungjawab. SIM menawarkan pendekatan integratif dan interdisipliner, kerana pendekatan semacam ini mampu menyampaikan keupayaan untuk menghadapi cabaran pengurusan yang rumit pada zaman kita.
Pendekatan ini mendapat tempat pertama di Financial Times Global Master dalam Peringkat Pengurusan 2011- 2017!
Kurikulum
Kurikulum SIM menggabungkan keterampilan akademik berasaskan penyelidikan, Master of Arts dengan pendekatan interaktif dan amalan interaktif yang hadir dalam program MBA yang terkemuka. Pelajar dengan demikian menawarkan yang terbaik dari dua dunia pembelajaran.
Kursus Pengurusan Lanjutan
Kursus wajib memajukan pengetahuan pelajar mengenai bidang pengurusan yang berfungsi. Pelajar meneroka teori dan konsep maju, memeriksa amalan pengurusan, dan terlibat dalam perbincangan saintifik.
Elektif teras
Pilihan utama terdiri daripada Kursus Pengurusan Lanjutan, Integratif dan Amalan Am dalam:
Integriti SIM
Integriti SIM memberi tumpuan kepada subjek kepentingan yang meluas dan terkini dalam bidang pengurusan. Perspektif pelbagai disiplin diperlukan untuk merangkul subjek-subjek ini dan meneroka cara-cara untuk berjaya dengan cabaran pengurusan utama masa kita.
SIM dalam Amalan
Pelajar SIM perlu memulakan dan melengkapkan latihan antarabangsa,
dipanggil Projek Antarabangsa SIM (SIMIP). Tujuan SIM-IP adalah untuk pelajar terlibat dalam kerja-kerja yang mencabar dan berorientasikan amalan di luar bilik darjah, namun secara teratas berkaitan dengan kajian mereka.
Cabaran SIMAGINASI memerlukan pelajar untuk memulakan inisiatif sosial antarabangsa yang bertujuan untuk mewujudkan pengalaman pembelajaran yang bermakna dan bermakna bagi mereka.
Perkongsian korporat
Program SIM mempunyai hubungan rapat dengan syarikat antarabangsa terkemuka yang bertindak sebagai penaja korporat kepada program SIM. Kerjasama ini termasuk bengkel interaktif, ceramah, jemputan untuk melawat laman web mereka serta latihan antarabangsa yang menarik.
Program pertukaran antarabangsa
Perkongsian utama dengan dua program MBA yang berprestij menawarkan pelajar SIM peluang memperoleh gelar berganda dengan sama ada INCAE Business School di Costa Rica atau Nanyang Business School di Singapura. Dalam tempoh dua tahun, pelajar memperoleh ijazah Sarjana SIM- HSG dan ijazah MBA yang berprestij.
www.nanyangmba.ntu.edu.sg
www.incae.edu
Selain daripada peluang MBA berganda MBA yang ada di dalam SIM, Universiti itu sendiri menawarkan peluang untuk pertukaran semester dan dua gelaran. Dengan menghabiskan semester pertukaran di sebuah universiti rakan kongsi CEMS, pelajar mempunyai kemungkinan mendapatkan CIM MIM. Pelajar SIM juga berpeluang memohon program gelar berganda dengan ESADE, Barcelona; HEC, Paris; RSM Universiti Erasmus, Rotterdam; dan Fundação Getulio Vargas, São Paulo, atau untuk memohon program pertukaran dengan salah satu daripada kami. 200 universiti rakan kongsi di seluruh dunia.
www.exchange.unisg.ch
www.cems.unisg.ch
Perspektif kerjaya
Dengan memupuk kecemerlangan akademik, kemahiran antara budaya dan bahasa, serta pendekatan penyelesaian masalah antara disiplin, program SIM secara optimum melengkapkan pelajar untuk kedudukan teratas dalam arena perniagaan utama seperti pengurusan antarabangsa, perundingan perniagaan atau keusahawanan. Kebanyakan pelajar SIM menandatangani kontrak profesional sebelum menamatkan pengajian mereka. Mereka menerima tawaran pekerjaan yang mencabar dan menarik dari syarikat yang sangat dihormati di pelbagai sektor perniagaan di seluruh dunia. Tertakluk kepada gred pelajar, ijazah Sarjana ini juga membolehkan graduan SIM mengejar kerjaya akademik yang menjanjikan kerana ia memberikan akses kepada Ph.D. program.
Kemasukan ke program SIM:
Sila rujuk laman web kami untuk kriteria kemasukan terperinci terkini.
www.admissions.unisg.ch
www.sim.unisg.ch
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh University of St. Gallen (HSG), School of Management, Economics, Law, Social Sciences and International Affairs »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
18 
Sepenuh masa
Price
3,326 CHF
Yuran untuk pelajar Switzerland: CHF 1426
Ikut lokasi
Ikut tarikh