Butiran Program

 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Tempoh: 2 tahun
 • ECTS: 120
 • Peperiksaan Masuk: Bahasa Inggeris, Sosiologi
 • Jabatan: Fakulti Sains Sosial

Gambaran keseluruhan

Sosiologi, Teori Hubungan Antarabangsa, Sains Politik, Psikologi Politik - Pendekatan teoritis dan kaedah penyelidikan semua sains ini disatukan oleh program tuan unik yang dijalankan di Fakulti Sains Sosial - Sosiologi Politik dan Perhubungan Antarabangsa.

Profesionalisme, kelayakan saintifik yang tinggi, kemahiran menjalankan penyelidikan yang rumit, analisis komparatif terhadap proses sosial dan politik berskala besar dan subjek mereka dalam dunia moden, aspek sosial dan ekonomi globalisasi, menjadikan graduan profil tuan ini menjadi pakar yang popular di zaman moden pasaran buruh.

Ijazah Sarjana dalam Sosiologi Politik dan Perhubungan Antarabangsa adalah langkah penting dalam membina kerjaya saintifik, peluang untuk meneruskan kursus pascasiswazah dengan mempertahankan tesis calon dan Ph.D. ijazah.

Kurikulum dan program pengajian telah dibangunkan dengan persoalan sifat khusus kursus ini bertujuan untuk pelajar antarabangsa. Profesor dan guru mengambil kira tahap pengetahuan pelajar antarabangsa yang berbeza dalam sosiologi, kajian politik, dan hubungan antarabangsa.

Program ini memenuhi piawaian Eropah dan antarabangsa yang tinggi dan diploma diiktiraf oleh majikan di Eropah dan menjadikannya lebih mudah untuk memohon program Doktor di institusi pengajian tinggi lain.

Kerjaya

Pemahaman anda tentang isu-isu politik dan budaya yang kompleks, sering dalam persekitaran yang sentiasa berubah, boleh relevan dengan pelantikan sektor perniagaan dan awam. Graduan program boleh bekerja dalam bidang tadbir urus kerajaan, perbandaran, pakar, penyelidikan, saintifik dan pendidikan.114975_Image_021.jpg

Kemasukan Siswazah

Langkah 1. Pilih program dan semak keperluan kemasukan

Pilih laluan kerjaya anda dan utama dari lebih daripada 140 Program Akademik yang terdapat di Lobachevsky University .

Langkah 2. Memohon kemasukan

 • Memohon Pendaftaran ONLINE. (Jika ada masalah, sila minta pasukan Kemasukan kami untuk borang PDF.)
 • Hantar salinan pasport antarabangsa anda (semua halaman yang dipenuhi)
 • Mengemukakan salinan imbasan sijil asal pendidikan tinggi anda (Ijazah Sarjana atau Ijazah Sarjana atau Diploma Pakar) dan transkrip (s)
 • Hantar salinan imbasan sijil kesihatan anda (termasuk ujian TB).
 • Sekiranya dokumen tersebut dikeluarkan tidak dalam bahasa Inggeris atau Perancis, terjemahan yang diperakui ke dalam bahasa Rusia boleh diperlukan.

Langkah 3. Lengkapkan pendaftaran anda

 • Sebaik sahaja anda telah dimasukkan ke dalam program ijazah, anda akan menerima Surat Penerimaan terperinci yang menyatakan dengan jelas syarat-syarat pendaftaran dan keperluan untuk program ijazah Sarjana. Jika anda menerima tawaran kemasukan UNN, anda akan dihantar satu Perjanjian Pembelajaran yang anda harus menandatangani dan menghantar semula ke Pejabat Pelajar Antarabangsa. Universiti menandatangani 2 salinan Perjanjian Pembelajaran, mendaftarkan dan mengesahkannya dengan meterainya. Selepas itu, anda akan menerima satu salinan Perjanjian Pembelajaran yang ditandatangani melalui e-mel.

Langkah 4. Bayar yuran pengajian

 • Yuran pengajian perlu dibayar sebelum kedatangan anda di Universiti. Ini boleh dilakukan melalui pemindahan bank ke akaun Universiti (anda akan dapati nombor akaun dalam Invois). Dalam kes ini, anda membayar yuran di bawah kontrak belajar berdaftar di bank tempatan anda dan menghantar salinan resit kepada Universiti.

Langkah 5. Dapatkan undangan dan visa

 • Sekiranya semua pengambilan yang ditetapkan dalam Perjanjian Pembelajaran dipenuhi dan pembayaran yuran anda telah disahkan, Universiti akan mengarahkan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri (MIA) Rusia untuk melancarkan proses jemputan. MIA mengeluarkan surat jemputan elektronik kira-kira 5 minggu selepas permintaan rasmi Universiti. Surat jemputan elektronik diperlukan untuk mendapatkan visa pelajar di Kedutaan Rusia tempatan.

Langkah 6. Datang ke Nizhny Novgorod

 • Sekarang anda sudah selesai pendaftaran, sudah tiba masanya untuk mempersiapkan penginapan anda di Nizhny Novgorod. Lawati bahagian mengenai perkara praktikal untuk mengetahui lebih lanjut tentang perumahan, insurans, visa, dan perkara penting lainnya.
 • Setelah anda mendapatkan visa dan beli tiket pesawat (kereta api) ke Nizhni Novgorod, sila beritahu pihak Universiti tentang tarikh ketibaan anda. Atas permintaan tambahan (sila hubungi pegawai kemasukan anda), anda boleh bertemu di lapangan terbang atau stesen kereta api Nizhny Novgorod dan berpindah ke Universiti.
 • Pelajar mesti datang ke Rusia tidak lewat daripada satu bulan sebelum tamat tempoh visa tiga bulan awal untuk mempunyai masa yang cukup untuk memanjangkan visa pelajar ini. Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri mungkin enggan memanjangkan visa anda jika anda datang ke Rusia lewat dari tarikh ini.
 • Nota: Ia adalah satu kemestian untuk datang ke Pejabat Pelajar Antarabangsa (UNN, membina 2, pejabat 306) dan ke Pejabat Sokongan Visa dan Imigresen (UNN, membina 2, pejabat 305) pada hari kerja pertama selepas ketibaan anda di Nizhny Novgorod untuk didaftarkan di MIA.

114977_Image_009.jpg

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Lobachevsky University »

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 10, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Ogo 31, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 31, 2022