Adakah anda berminat dengan kerumitan tingkah laku manusia? Adakah anda ingin menyumbang kepada kesejahteraan dan proses perubahan masyarakat dalam masyarakat? Jika ya, program Master dalam Psikologi mungkin pilihan yang tepat untuk anda. Bergantung kepada minat anda, anda boleh memilih untuk mengkhususkan diri dalam salah satu daripada dua bidang: Perubahan Perilaku atau Kerja, Organisasi

Pengkhususan dalam Perubahan Tingkah Laku

Apa yang menentukan kelakuan manusia? Bagaimanakah kita dapat mengubah tingkah laku manusia? Apa yang mendorong kita sebagai orang? Dalam pengkhususan Master dalam Perubahan Perilaku, anda akan belajar bagaimana untuk meneliti tingkah laku mempengaruhi secara saintifik dan anda akan belajar cara menerapkan pengetahuan ini kepada situasi praktikal. Pada akhir pengajian anda, anda akan mempunyai pengetahuan pakar mengenai perubahan tingkah laku. Anda akan dapat menggunakan kepakaran ini dalam pelbagai jenis pekerjaan, seperti mana-mana yang berikut: pakar pengiklanan atau pemasaran, pegawai maklumat, perunding komunikasi, pengurus projek, pegawai polis, penyelidik atau, sebagai contoh, pakar pencegahan untuk kesihatan awam perkhidmatan. Anda juga boleh menubuhkan firma perunding atau syarikat penyelidikan anda sendiri.

Pengkhususan dalam Organisasi, Kerja

Bagaimana sihat adalah Cara Kerja Baru? Bagaimanakah anda menghalang pembakaran atau tekanan? Bagaimanakah anda melibatkan diri dan menawan pekerja muda? Ini adalah jenis soalan yang anda akan belajar untuk memberi nasihat dalam kapasiti anda sebagai psikologi kerja dan organisasi atau psikologi kesihatan pekerjaan. Dalam pengkhususan Master ini, anda akan belajar bagaimana menganalisis kualiti kerja dan tingkah laku pekerja, pengurus, pasukan dan kumpulan berfungsi melalui penggunaan kerangka dan model teori. Anda juga belajar cara menerapkan campur tangan yang tertumpu pada pekerja, kualiti kerja, atau organisasi, membolehkan pekerja berfungsi secara optimum. Pengkhususan induk ini memberi tumpuan kepada tiga bidang tertentu, yang jelas dapat dikenali dalam bidang profesional: psikologi pekerjaan dan kesihatan, psikologi personel (HRM), dan psikologi organisasi.

Keperluan kemasukan

1. Selesai Ijazah Sarjana Muda atau setaraf

 • Sekiranya anda memperoleh Ijazah Sarjana Muda dalam Psikologi dari Radboud University , anda boleh diterima secara langsung.
 • Jika anda telah memperoleh (atau akan memperolehi) ijazah Sarjana Muda (atau Sarjana) (atau yang setara) dalam Psikologi bukan dari Radboud University , maka anda boleh diterima jika ijazah anda termasuk:
 • Anda mempunyai pengetahuan yang mencukupi tentang Statistik dan Analisis Data (sekurang-kurangnya 15 EC, iaitu 420 jam pelajaran) dan pakej statistik SPSS. Selepas itu, anda mesti dapat menjalankan analisis statistik asas seperti uji-t, ujian F, korelasi, analisis regresi, analisis varians dan ujian chi-square.
 • Anda mempunyai pengetahuan yang cukup mengenai kaedah penyelidikan psikologi (sekurang-kurangnya 20 EC, iaitu 560 jam belajar). Selepas itu, anda mesti dapat membezakan pelbagai jenis kesahihan dan ujian untuk kebolehpercayaan dan untuk menilai kualiti jenis reka bentuk penyelidikan yang berbeza.
 • Anda telah memperoleh pengetahuan dan pemahaman akademik di peringkat Sarjana dalam Psikologi Sosial dan Psikologi Kerja / Organisasi / Pekerjaan (sekurang-kurangnya 40 EC, iaitu jam 1120).
 • Anda mempunyai pengalaman dengan menjalankan sekurang-kurangnya tiga projek penyelidikan empirikal yang berbeza dalam kerumitan, mengandungi analisis statistik dengan langkah-langkah kuantitatif dan yang mengakibatkan laporan tertulis yang mana sekurang-kurangnya satu adalah laporan bertulis secara individu dalam gaya APA. Kami mungkin meminta anda menyerahkan laporan ini untuk membuktikan pengalaman anda dengan kemahiran yang disebutkan di atas, sekiranya kami menganggap ini relevan untuk permohonan anda.

2. Kemahiran dalam bahasa Inggeris

Untuk mengambil bahagian dalam program ini, anda perlu mempunyai kecekapan dalam kedua-dua bahasa Inggeris bertulis dan lisan. Keperluan ini telah dipenuhi apabila anda memenuhi salah satu syarat berikut:

 • Telah memperoleh Ijazah Sarjana Muda dalam Psikologi dari Radboud University .
 • Telah berjaya menyelesaikan program Sarjana Muda (atau Sarjana) yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris di salah satu negara berikut: negara EU / EEA, Australia, Kanada, New Zealand atau Amerika Syarikat.

Semua pelajar lain memerlukan sijil berikut (sijil mungkin tidak lebih dari dua tahun):

 • Akademik IELTS: skor keseluruhan sekurang-kurangnya 7.0 dan skor band sekurang-kurangnya 6.5
 • TOEFLiBT: jumlah skor sekurang-kurangnya 100, subscores sekurang-kurangnya 22 (membaca), 22 (mendengar), 22 (bercakap) dan 25 (menulis).
 • CAE / CPE: gred sekurang-kurangnya C

Tarikh akhir

 • Program bermula pada bulan September
 • Pelajar bukan EEA: 1 April
 • Pelajar EEA: 1 Mei
Program diajar dalam:
English

Lihat 30 lagi program yang ditawarkan oleh Radboud University »

Tarikh Akhir Kemaskini March 23, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
11,471 EUR
untuk tahun akademik 2019-2020
Deadline
Permintaan Maklumat
Non-EEA students; 1 May: EEA students
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Non-EEA students; 1 May: EEA students

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Non-EEA students; 1 May: EEA students
End Date