Program Sarjana dalam Pengurusan Produk Perisian dan Perniagaan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Pengurusan produk perisian adalah sebahagian daripada pembangunan perisian.

Pengurusan produk perisian menentukan bagaimana kitaran hayat produk digital diuruskan, dirancang dan ditadbir. Perubahan perniagaan yang berterusan, yang dikenakan oleh teknologi baru dan digitalisasi perniagaan dan masyarakat, membentuk persekitaran untuk pembangunan perisian moden.

Program Master dalam Pengurusan Produk Perisian dan Perniagaan memberi tumpuan kepada reka bentuk, pelaksanaan dan penyelenggaraan perisian dan perkhidmatan digital dalam konteks perniagaan mereka. Program ini menggabungkan perniagaan dengan kejuruteraan perisian dalam platform perisian dan ekosistem moden.

Program Sarjana membina Program Sarjana Muda Kejuruteraan Perisian dan bertujuan untuk membangunkan kemahiran profesional ke arah memahami persekitaran perniagaan yang intensif perisian kompleks dan aspek pengurusan jangka panjang kejuruteraan perisian.

Untuk memulakan pengajian secara langsung dengan ijazah Sarjana Muda yang sedia ada, sekurang-kurangnya 24 kredit ECTS dalam kejuruteraan perisian atau mata pelajaran yang berkaitan (sains komputer, sains maklumat atau teknologi maklumat) diperlukan, tetapi ijazah Sarjana Muda mungkin dari bidang yang berbeza.

Hasil pembelajaran yang digunapakai

Sebagai lulusan Program Sarjana dalam Pengurusan Produk dan Perniagaan Software, anda akan dapat:

 • menganalisis, membangun dan mengurus produk digital berasaskan perisian baru dalam industri perisian;
 • mengurus dan menganalisis platform perniagaan yang berkaitan dengan portfolio produk digital organisasi;
 • menguruskan sistem peringkat perusahaan dan landskap perisian dan sambungannya ke platform dan ekosistem luar;
 • menganalisis masalah dan mengenal pasti dan menimbulkan keperluan fungsian, tidak fungsian dan kelestarian sesuai untuk penyelesaiannya;
 • menunjukkan empirisisme dan akrab dengan metode penyelidikan dan penulisan akademik;
 • merekabentuk, menilai, dan menyesuaikan proses perisian dan alat pembangunan perisian untuk memenuhi keperluan projek pembangunan maju;
 • mendapatkan keperluan pengguna dan mereka bentuk penyelesaian perisian yang berkesan;
 • berkomunikasi secara logik, meyakinkan, dan berkesan secara lisan dan secara bertulis;
 • berfungsi dengan berkesan dalam pasukan dan menyesuaikan strategi untuk meningkatkan produktiviti;
 • mengiktiraf isu dan tanggungjawab manusia, keselamatan, sosial, dan usahawan yang berkaitan dengan perisian kejuruteraan dan digitalisasi perkhidmatan;
 • mengintegrasikan ke dalam persekitaran kerja berbilang budaya dengan orientasi praktikal dan bekerjasama dalam rangkaian profesional;
 • Mengiktiraf pembelajaran sepanjang hayat sebagai cara untuk tetap up to date dalam profesion.

Struktur dan pengajian Ijazah

Program Master dalam Pengurusan Produk dan Perniagaan Software adalah program dua tahun. Ia membawa kepada ijazah Sarjana Sains dalam Teknologi, M.Sc. (Tech.), Iaitu 120 kredit ECTS.

Program ini diatur di kampus Lahti, LUT, dan menggabungkan kursus kuliah dengan tugasan pembelajaran dalam talian.

Program ini termasuk kajian teras, pengkhususan, kecil, bahasa dan elektif.

Kajian teras (31 kredit ECTS) termasuk kursus mengenai model dan kaedah kejuruteraan perisian, kejuruteraan keperluan, menjalankan projek perisian, dan kaedah reka bentuk penyelidikan.

Kajian kepakaran (65 kredit ECTS) termasuk kursus pengurusan produk perisian, proses perniagaan perisian, inovasi perisian dan pengurusan portfolio perisian.

Tesis Master, 30 kredit ECTS, merupakan bagian dari kajian pengkhususan. Tesis ini merupakan projek penyelidikan lanjutan, yang memerlukan sekitar enam bulan kerja sepenuh masa. Pelajar menyelesaikannya semasa semester keempat mereka.

Kajian kecil (24 kredit ECTS) boleh dipilih berdasarkan pengalaman anda, kajian terdahulu dan bidang minat dari portfolio kajian kecil LUT, tetapi kejuruteraan dan pengurusan industri, analisis perniagaan atau perniagaan dan pengurusan antarabangsa disarankan terutama.

Kajian elektif juga boleh dipilih dari mana-mana disiplin di LUT untuk melengkapkan pelajaran anda.

Prospek kerjaya

Selepas tamat pengajian, anda akan mempunyai kecekapan yang baik untuk bekerja sebagai pakar dalam industri perisian dalam pembangunan, pengurusan dan pembangunan perniagaan.

Tajuk kerja biasa termasuk:

 • pemaju perisian kanan
 • pengurus produk perisian
 • pemilik produk
 • Pengarah Pembangunan Perniagaan

Cara memohon

Berminat untuk memohon kepada Program Sarjana dalam Pengurusan Produk dan Perniagaan Software?

Buat salah satu keputusan yang paling penting untuk masa depan anda dan belajar dengan kami - kami berjanji untuk membuat pelaburan anda berbaloi.

Setiap tahun, ramai pelajar dari seluruh dunia memulakan pengajian di LUT University .

Ingin tahu. Jadilah salah seorang dari kami.

Anda boleh memohon program Master ini melalui sama ada rolling atau proses kemasukan biasa:

 • Kemasukan biasa: 2 Disember 2019-22 Januari 2020
 • Rolling entry: 1 Oktober 2019-31 Mei 2020
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969.

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. Baca Ringkas
Lappeenranta , Lahti + 1 Lagi Kurang