Garis, kelayakan dan kecekapan kursus

Program induk Ekonomi Politik dan Empiris memberikan pengetahuan mendalam dan pengkhususan berkaitan pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh dalam program sarjana yang berkaitan dengan subjek. Pelajar dimaklumkan dengan penyelidikan terkini, asas teori dan metodologi empirik, yang mereka bergabung dan belajar memohon kepada masalah tertentu. Membina modul asas analitis dan kaedah, mereka boleh memilih Ekonomi Politik (PEC) atau Ekonomi Empirikal (EED) sebagai khusus. PEC memberi tumpuan kepada kriteria khas proses membuat keputusan politik dan pelaksanaan ekonomi dan politik pengetahuan ekonomi. Pelbagai pilihan membolehkan pengkhususan individu dalam bidang seperti penyelidikan perniagaan yang diterapkan, perundingan politik dan penyelidikan interdisipliner.

Fokus EEC - diajar dalam bahasa Inggeris - memberikan pengetahuan yang mendalam dalam metodologi kuantitatif dan ekonometrik empirikal. Ini terutamanya membina asas yang kukuh untuk aktiviti dalam bidang perniagaan, sains dan penyelidikan berdasarkan kuantiti. EEC juga ditawarkan sebagai ijazah berganda dalam kerjasama dengan Universiti Udine. Kemahiran bahasa dipupuk melalui buku teks dan kursus bahasa Inggeris dalam kedua-dua program, yang membawa kepada aktiviti penyelidikan bebas dalam rangka kertas seminar dan tesis tuan.

© Uni Graz / cp-gambar

Keputusan yang dijangka

Graduan program sarjana Ekonomi Politik dan Empirik akan memperoleh pengetahuan mendalam mengenai ilmu ekonomi dan pengetahuan khusus dalam cabang-cabang tertentu. Mereka akan dapat berfikir secara abstrak, dalam model dan secara bebas, untuk menganalisis masalah serta memilih dan menerapkan metodologi dan prosedur berkaitan dengan subjek.

Selain itu, graduan program Ekonomi Politik akan dapat menerapkan teori dan metodologi ekonomi dengan cara yang relevan secara politikal dan dengan itu menyelesaikan masalah ekonomi, dengan mengambil kira aspek interdisipliner dan politik.

Graduan dari program Empirical Economics terutama akan dapat menerapkan teori kepada masalah konkrit. Mereka akan dapat menggunakan kaedah empirikal, kuantitatif dan ekonomi untuk menyelesaikan masalah ekonomi dan secara kritis mentafsirkan hasil yang diperolehi daripada mereka.

© Uni Graz / cp-gambar

Fakta Utama

  • Tempoh: 4 semester
  • Skop: 120 kredit ECTS
  • Sarjana: Sarjana Sains dalam Ekonomi "M.Sc. (Econ.) "
  • Bahasa: Bahasa Jerman dan Bahasa Inggeris
  • Prosedur kemasukan: tiada, keperluan penerimaan umum

© Uni Graz / cp-gambar

Program diajar dalam:
  • Jerman
  • English
Tarikh Akhir Kemaskini November 5, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2020
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2020
Tarikh tutup permohonan

Okt 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date