Read the Official Description

Karolinska

Program Sarjana Toksikologi memberikan pelajar pengetahuan yang mendalam bidang toksikologi yang luas dan antara disiplin. Program ini menyediakan pelajar untuk sama ada penyelidikan atau profesional kerjaya dan menyediakan platform yang kukuh untuk pengajian kedoktoran dalam toksikologi atau bekerja di kawasan yang berkaitan dengan penilaian risiko / keselamatan di sektor awam atau industri.

PEMBENTANGAN PROGRAM

Program Sarjana Toksikologi adalah salah satu program toksikologi pertama di dunia. Program ini adalah unik dalam fokus yang padu dua tahun ke atas toksikologi dan kesihatan manusia. Program ini menggunakan sambungan dekat dengan berkualiti tinggi kerja-kerja penilaian penyelidikan dan risiko di Institut Perubatan Alam Sekitar (IMM) - pusat utama untuk pendidikan dan latihan dalam toksikologi dan risiko kesihatan penilaian di Sweden, dan bekerjasama dengan industri farmaseutikal dan kimia, kebangsaan pihak berkuasa (contohnya Sweden Chemicals Agensi dan Sweden Negara Pentadbiran Makanan), Swetox dan Racun Sweden Pusat Maklumat, dan juga dengan saintis di jabatan-jabatan lain di dalam dan luar KI.

karolinska2

Program ini merangkumi prinsip-prinsip dalam toksikologi, toxicokinetics, ketoksikan organ sasaran, biokimia dan kaedah toksikologi molekul, mekanisme ketoksikan dan cara tindakan, ujian ketoksikan, sains haiwan makmal, kaedah alternatif untuk ujian haiwan, histopatologi, statistik, epidemiologi, dan penilaian risiko kesihatan . Bahagian pertama program ini menyediakan pelajar dengan, asas toksikologi umum maju, apabila yang menjadi dasar dari garis peribadi siasatan untuk menyiasat lebih mendalam ke dalam penyelidikan eksperimen atau penilaian risiko / keselamatan dengan mengambil kursus elektif dan / atau projek.

Program Rangka

* Mungkin tertakluk kepada perubahan

Semester 1

 • Prinsip toksikologi
 • Toxicokinetics
 • Target toksikologi organ
 • Histopatologi dan patologi klinikal

Semester 2

 • sains haiwan makmal
 • Aplikasi kaedah dalam penyelidikan toksikologi
 • penilaian risiko kesihatan

Semester 3

 • toksikologi global dalam masyarakat yang mampan
 • ujian ketoksikan Kawal Selia
 • kursus elektif

Semester 3 dan 4

 • projek ijazah dalam toksikologi

ATAU

 • Kerja projek atau kursus elektif
 • projek ijazah dalam toksikologi

Peluang kerjaya

Program ini menyediakan asas yang kukuh untuk kerjaya dalam toksikologi sama ada sebagai doktoral atau penilai risiko / keselamatan dalam sektor awam atau swasta di Sweden atau di luar negara.

karolinska3

syarat kemasukan tertentu

Ijazah Sarjana Muda atau ijazah profesional yang setaraf dengan Ijazah Sarjana Muda Bahasa Sweden sekurang-kurangnya 180 kredit dalam bioperubatan, biologi, biologi sel dan molekul, pharmaceutics, kimia, perubatan, pemakanan atau bioteknologi.

Kemahiran dalam bahasa Inggeris perlu didokumenkan oleh ujian diiktiraf di peringkat antarabangsa seperti TOEFL: berasaskan internet (iBT) dengan jumlah skor sekurang-kurangnya 90 dan skor minimum 20 pada ujian bertulis, kertas berasaskan (PBT) dengan jumlah skor sekurang- kurangnya 575, dan minimum skor 4.5 pada ujian bertulis, atau IELTS (akademik) dengan tanda keseluruhan sekurang-kurangnya 6.5 dan tidak ada band kurang daripada 5.5; atau dokumentasi lain yang mengikut peraturan memperakui kesetaraan Bahasa Inggeris 6 di Sweden sekolah menengah atas.

Pemilihan

Pemilihan adalah berdasarkan kepada penilaian keseluruhan kelayakan pemohon seperti pendidikan sebelumnya, kerja yang berkaitan dan / atau pengalaman penyelidikan dan penyata niat. Surat sokongan tidak diperlukan.

Pemohon untuk program Karolinska Institutet's Global Master's diminta untuk mengisi borang CV yang akan digunakan dalam proses pemilihan.

Hubungi Pejabat Kemasukan di KI jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, admissions@ki.se

Bayaran permohonan dan tuisyen

Jika anda mempunyai kewarganegaraan dalam EU / EEA, atau Switzerland, anda tidak perlu membayar yuran permohonan atau tuisyen.

Yuran permohonan

900 SEK

Yuran kelas tambahan

 • Jumlah: 400 000 SEK
 • Ansuran pertama: 100 000 SEK
Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Karolinska Institutet »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
400,000 SEK
Deadline
Permintaan Maklumat
Open to applications 18 October 2016 - 16 January 2017.
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
Open to applications 18 October 2016 - 16 January 2017.

Ogos. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
Open to applications 18 October 2016 - 16 January 2017.
End Date