IMPM adalah Program Antarabangsa untuk Pengurus yang mengarah ke Ijazah Sarjana. Program teras adalah satu set lima modul 10 hari setiap satu yang berlangsung selama 18 bulan, yang dianjurkan oleh mindsets pengurusan.

Mengiringi modul ini adalah semua jenis aktiviti yang menarik, di dalam kelas dan keluar: Co-bimbingan, Perundingan Mesra, Jadual Berdedikasi, Pertukaran Pengurus, dan Pasukan Impak. Menghadiri lima modul dan melengkapkan kertas kerja dan pertukaran pengurusan dengan memuaskan akan mengakibatkan pemberian Sijil IMPM .

Mereka yang ingin menerima Ijazah Sarjana Pengurusan dari McGill University atau MSc International Masters dalam Pengurusan Eksekutif dari Lancaster University, di luar Sijil IMPM , tulis Kertas Akhir yang membolehkan mereka untuk meneliti lebih mendalam mengenai isu yang menjadi perhatian utama mereka.
IMPM "src =" // www.masterstudies.com/element_db/13/13038_impm_program_overview.jpg "alt =" impm "/>

THE LIMA MINDSETS

MODUL 1 MENGENDALIKAN SELF: THE MINDSET REFLECTIVE

The Lake District di utara England, jauh dari tahap pengurusan yang sibuk, adalah suasana yang sempurna untuk merefleksikan perhatian pada diri sendiri dan pengalaman anda sebagai seorang pengurus. Peserta mengalami sesi mengenai Pengurusan Alam Terlibat (Henry Mintzberg), Etika dan Kebajikan dalam Organisasi (Lucas Introna), dan berjalan kaki di jejak Wordsworth sebelum menjalankan audit kebudayaan sebuah syarikat British. Modul ini dibangunkan dan disampaikan oleh fakulti terkemuka di Lancaster University School of Management, secara konsisten berada di kalangan sekolah penyelidikan teratas di UK.

MODUL 2 MENGURUS ORGANISASI: THE MINDSET ANALISIS

Kami berpindah ke Montreal, salah satu daripada bandar-bandar Amerika yang paling menarik, di mana universiti utama Kanada, McGill, menjadi tuan rumah modul kedua, mengenai minda analitik. Sesi mengenai data besar, kewangan, dan pemasaran, dan sebagainya memfokus kepada pemahaman tentang analisis di luar teknik -dan jauh dari kepupusan oleh naluri dan lumpuh dengan analisis. Estelle Metayer membawa kelas ke web tersembunyi, dan Henry Mintzberg membezakan adhocracies dengan birokrasi dan strategi baru dengan yang disengajakan.

MODUL 3 MENGURUS HUBUNGAN: THE MINDSET COLLABORATIVE

Tidak menghairankan, Jepun adalah di mana kita menyiasat Hubungan Urusan melalui pola pikir bersama - merentasi individu dalam kumpulan, divisi, dalam syarikat dan dalam perikatan strategik. Dalam modul ini, selain daripada memberi tumpuan kepada pelbagai bentuk kolaborasi dan model alternatif tingkah laku manusia, peranan kepercayaan dan budaya dengan kerjasama dan bagaimana ia diwujudkan dalam syarikat-syarikat diteroka. Mengambil kesempatan daripada jarak dekat dengan China dan Korea, input dari negara-negara ini memperluaskan pengalaman Asia Timur para peserta.

MODUL 4 PENGUJIAN PERUBAHAN: MINDSET TINDAKAN

Di Rio de Janeiro, di Brazil yang terkenal di pentadbiran EPABE / FGV, kelas ini bukan sahaja mengurus perubahan tetapi juga pengurusan kesinambungan. Tidak ada tempat yang lebih baik daripada Rio untuk membezakan "Mengapa Tidak?" mentaliti orang yang membuat perubahan dengan "Kenapa?" mentaliti mereka yang menentang perubahan. Lawatan ke organisasi dan syarikat tempatan menggambarkan bagaimana budaya dan kuasa mempengaruhi kepercayaan dan nilai-nilai di tempat kerja.

MODUL 5 MENGURUSKAN KONTEKS: THE WORLDLY MINDSET

India adalah tempat terbaik untuk belajar tentang dunia orang lain untuk lebih memahami diri kita sendiri. Modul ini, yang dihoskan oleh Institut Pengurusan Bangalore India (di kedudukan sekolah perniagaan terbaik di Asia Tengah), menyelubungi semua pihak di seluruh dunia: dari pasaran kewangan dan tingkah laku pengguna, memperjuangkan dan mengekalkan pertumbuhan perniagaan (S. Raghunath), kepada hubungan pemegang kepentingan dan perbezaan budaya. Pengalaman hidup melalui kunjungan ke tempat-tempat yang berbeza yang menggambarkan kepelbagaian India, dari pasar makanan ke kampus perisian, dipisahkan dengan hanya beberapa kilometer dan beberapa abad.

MENYAMPAIKAN CALON YANG BERKAITAN

Jika anda mencari tumpuan antarabangsa pada kerjaya anda, dan mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman kerja dengan pengalaman pengurusan yang besar dan relevan, maka IMPM adalah untuk anda. Keseluruhan premis IMPM didasarkan pada berkongsi pengalaman dan pandangan dengan rakan-rakan; Oleh itu, peserta biasanya berusia 35-55 tahun.

Peserta IMPM sama ada ditaja oleh syarikat mereka; (syarikat seperti Lufthansa, BNDES, dan LG telah menghantar pengurus selama bertahun-tahun), atau individu yang telah memutuskan bahawa falsafah dan hasil program adalah apa yang mereka perlukan untuk bergerak ke hadapan dalam kerjaya atau organisasi mereka.

Jadual berdedikasi disediakan untuk individu atau pasukan yang ingin menyertai orang lain dari jenis organisasi yang serupa. Usahawan, ahli perniagaan milik keluarga, dan profesional dari pelbagai bidang akan menghabiskan masa dengan rakan-rakan dan belajar dari mereka yang menghadapi cabaran yang sama.

Menghadiri sebagai sebahagian daripada pasukan syarikat, membolehkan para pengurus mempelajari tentang kepelbagaian yang wujud dalam organisasi mereka sendiri. Melalui perkongsian pengalaman, ahli pasukan ini memperoleh pemahaman yang lebih mendalam tentang bagaimana keseluruhan organisasi berfungsi dan oleh itu berada dalam kedudukan yang baik untuk melaksanakan perubahan.

KEPERLUAN IJAZAH SARJANA

Semua aktiviti dan keperluan akan sama untuk peserta ijazah dan bukan darjah, kecuali calon darjah, akan mengemukakan kertas utama selepas modul kelima.

Ijazah Sarjana ditawarkan dari Universiti Lancaster (MSc International Masters in Executive Management) dan McGill University (Sarjana Pengurusan). Pemohon boleh memohon sama ada sekolah. Senarai lengkap keperluan akan disediakan apabila pemohon diterima masuk ke IMPM dan akan memasukkan yang berikut:

  • Pemohon Ijazah Sarjana mestilah mempunyai ijazah sarjana muda dari universiti yang diiktiraf; ijazah lepasan ijazah, tentu saja, dialu-alukan.
  • Pemohon yang mempunyai MBA atau EMBA akan mendapati IMPM agak berbeza dan dijemput untuk memohon.
  • Calon tanpa ijazah tetapi yang mempunyai kelayakan lain yang berkaitan mungkin layak.

Pengambilan

Pendaftaran dibuka untuk 16 September, 2018 bermula.
Pendaftaran dibuka Oktober 2018 untuk permulaan September 2019.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh McGill University, Desautels Faculty of Management »

Tarikh Akhir Kemaskini October 9, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
18 
Sambilan
Price
45,000 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan

IMPM - International Masters in Practicing Management

10 Minutes that Could Change your Life and Career

Henry Mintzberg on the IMPM as a Life Changing Experience