program mba sepenuh masa

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Virginia Tech Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan di Wilayah Ibu Negara menggabungkan sumber kampus Blacksburg universiti 's dengan mudah ke Washington, DC, kawasan metropolitan.

Ia menawarkan kualiti dan cabaran yang anda harapkan daripada yang mantap, program yang diiktiraf sepenuhnya oleh AACSB, Persatuan Antarabangsa untuk Pengurusan Pendidikan. Dan ia direka khas untuk keperluan profesional sepenuh masa yang bergaji MBA secara separuh masa.

Kemasukan
Pelajar boleh mendaftar semasa Luruh, Musim Bunga atau Summer semester. Permohonan-permohonan hendaklah diterima sekurang-kurangnya enam minggu sebelum bermulanya kelas. Pemohon akan dimaklumkan keputusan kemasukan kira-kira enam minggu selepas paket permohonan itu telah dikemukakan.

Semua Pamplin MBA dikehendaki melengkapkan sembilan kelas teras, elektif satu antarabangsa, dan elektif lain (atau kursus penumpuan) untuk sejumlah 48 jam kredit. Pengurusan Strategik adalah kursus capstone program 's dan selesai dalam jangka masa akhir.

Program ini terbuka kepada pelajar-pelajar dengan ijazah sarjana muda dalam mana-mana bidang. Pelajar mempunyai peluang untuk pakar dalam salah satu daripada beberapa kepekatan. Profesional yang bekerja sepenuh masa boleh mendapat Pamplin MBA secara separuh masa di Virginia Tech. Pelajar sepenuh masa boleh memohon untuk Pembantu siswazah.

Dalam mereka bentuk kepekatan dan menetapkan keperluan mereka, kolej berunding dengan perekrut korporat, alumni dalam bidang berkaitan, fakulti dan pengamal, dan pelajar. Kepekatan mengambil kesempatan daripada kepakaran fakulti dan sumber-sumber lain daripada Virginia Tech.

Memohon Pembantu siswazah, sila hantar resume anda bersama-sama dengan surat yang ditujukan kepada Dr. Ghandforoush. Sila hantar permohonan anda untuk Pembantu pada Mei untuk semester Fall, dan November untuk semester Spring.

Prasyarat:


Kalkulus, satu semester kursus sarjana muda dengan sekurang-kurangnya gred B dalam tempoh 5 tahun yang lalu.
Perakaunan, satu semester kursus Perakaunan Kewangan dan satu semester kursus Pengurusan Perakaunan dengan sekurang-kurangnya gred B dalam tempoh 5 tahun yang lalu.
Semua prasyarat mesti diselesaikan sebelum atau dalam tempoh tahun kalendar yang pertama selepas kemasukan.


ACIS 5104 Jika tidak diketepikan berdasarkan kriteria di atas, akan disiapkan dalam semester pertama.

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Pamplin College, as a center of excellence, is an academic generator of high quality applied and theoretical research that translates into teaching superiority and practitioner applications for al ... Baca lebih lanjut

The Pamplin College, as a center of excellence, is an academic generator of high quality applied and theoretical research that translates into teaching superiority and practitioner applications for all of its audiences. Baca Ringkas
Blacksburg , Abingdon + 1 Lagi Kurang