Program master bioteknologi

Umum

Penerangan Program

Yang Program Bioteknologi Sarjana di Timur Sekolah Perubatan Virginia (EVMS) merupakan sebuah kajian yang unik integratif yang menyediakan pelajar dengan latihan amali di negeri-of-the-art molekul, genomik, proteomik, teknik selular dan pengimejan digabungkan dengan asas yang kukuh dalam pengetahuan teori sains bioperubatan dan reka bentuk penyelidikan makmal.

Program pendidikan yang ketat melatih profesional makmal masa depan untuk menjalankan penyelidikan bioperubatan di makmal-makmal penyelidikan akademik atau dalam industri bioteknologi dan farmaseutikal.

KELEBIHAN PROGRAM UTAMA

 • Menyediakan dipercepatkan, 16 bulan kurikulum amali dan latihan penyelidikan teori
 • Menggabungkan latihan penyelidikan selama enam bulan di kampus atau dengan rakan kongsi industri bioteknologi
 • Melibatkan interaksi dengan pelajar fakulti penyelidikan berpengalaman

Ciri-ciri penekanan terhadap penyelidikan antara disiplin dan metodologi makmal dalam bidang tumpuan berikut:

 • Biologi Molekul dan Sel
 • Mikroskopi dan Pengimejan Teknik
 • Microarray dan Proteomic Technologies
 • Sitometri aliran
 • Haiwan Model
 • BIOINFORMATIK
 • Pengurusan Makmal

Kurikulum

Program EVMS Bioteknologi Sarjana merupakan kurikulum dipercepatkan 16 bulan. Program ini menawarkan keseimbangan unik latihan amali di pelbagai set teknologi penyelidikan dan latihan yang kukuh teori dalam biologi molekul dan selular dan reka bentuk eksperimen. Program inovatif termasuk latihan penyelidikan enam bulan, yang boleh diselesaikan di kampus dalam makmal penyelidikan EVMS, dalam EVMS Molekul Core Laboratory atau luar kampus melalui salah satu rakan kongsi industri bioteknologi kami, menyediakan pelajar dengan pelbagai latihan penyelidikan gunaan dalam model penyakit, biopemprosesan, virologi, diagnostik molekul, perubatan regeneratif, pengimejan dan imunologi. Graduan mendapat satu set luas kemahiran penyelidikan dengan menggunakan teknologi canggih dan menerima pengurusan makmal berharga dan latihan komunikasi, menyediakan mereka untuk kerjaya dalam sektor sains, bioteknologi dan farmaseutikal bioperubatan.

Kemasukan Syarat

Ijazah Sarjana Muda atau siswazah dengan PNG 3.0 atau pilihan yang lebih tinggi. Kami mengambil kira rekod keseluruhan pemohon, dan pemohon dengan PNG 2,8-3,0 boleh diterima. Sebagai contoh, pemohon yang gred telah meningkat dari masa ke masa atau yang mempunyai gred miskin selama setahun kerana sakit boleh diterima dengan GPA serendah 2.8. Kita beri perhatian kepada sains dan kursus matematik gred dan kita lebih suka untuk menerima pemohon yang kebanyakannya A dan B dalam kursus-kursus ini.

Skor kompetitif dari Peperiksaan Siswazah Rekod (GRE) dan Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL; pemohon antarabangsa sahaja) Adakah berjaya disiapkan:

 • Biologi (2 semester dengan makmal)
 • General Chemistry (2 semester dengan makmal)
 • Matematik, contohnya, Calculus atau Statistik (1 semester)
 • Matematik Tambahan atau Fizik (1 semester)

Calon-calon mesti telah melengkapkan semua keperluan ijazah sarjana muda dan telah dikeluarkan ijazah sarjana muda sebelum matriculating sebagai pelajar EVMS. Jika ijazah sarjana muda telah dikeluarkan oleh sebuah kolej AS atau universiti, sebagai peraturan umum yang diharapkan daripada institutution serantau yang diiktiraf. Walau bagaimanapun, program ini boleh memberi pengecualian berdasarkan kes demi kes. Transkrip rasmi daripada institusi pemberian mesti menyatakan tarikh yang padanya ijazah itu dikeluarkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

EVMS prepares learners for careers as competent and compassionate physicians, health-care professionals and scientists. Our students benefit from the broad range of instruction provided by our full-ti ... Baca lebih lanjut

EVMS prepares learners for careers as competent and compassionate physicians, health-care professionals and scientists. Our students benefit from the broad range of instruction provided by our full-time faculty, who work in concert with health-care professionals throughout the community. Baca Ringkas