Bermula dari tahun akademik 2015-16, CdLM dalam Psikologi proses kognitif akan merangkumi kursus tunggal pada tahun pertama dan kemungkinan untuk memilih, pada masa pendaftaran pada tahun kedua, untuk laluan antarabangsa "Psikologi Kognitif dan Psikofisiologi". Sebagai sebahagian daripada proses ini, adalah mungkin untuk mendapatkan, untuk bilangan pelajar terhad yang dipilih mengikut Kurikulum, CV umum dan tahap penguasaan bahasa Inggeris, ijazah ganda pada SUN dan di Université Lille 3: Ijazah Sarjana Psikologi Proses Kognitif / Ilmu Pengetahuan dan Humaniora, Nyatakan Psikologi, Spécialité "Psikologi des Prosesus Neurocognitif dan Bidang Ilmu.

OBJEKTIF FORMATIF

Jalan "Psikologi Kognitif dan Psikofisiologi" akan secara khusus menawarkan:

  • kemahiran metodologi dan teknikal dalam penyelidikan percubaan mengenai mekanisme yang mendasari fungsi kognitif yang normal dan patologis;
  • kemahiran metodologi dan teknikal dalam bidang pengurusan sumber manusia, penilaian ergonomik dan reka bentuk, dan psikofisiologi alam sekitar.

Psikologi yang lulus dari Ijazah Sarjana dalam Psikologi Proses Kognitif akan dapat bekerja sebagai freelancer atau mencari pekerjaan di institusi awam dan swasta yang menyediakan perkhidmatan kesihatan dan sosial dalam konteks masalah penuaan, mental dan sosial, habilitasi dan pemulihan kognitif, ketagihan, masalah perkembangan dan kecacatan.

Pakar psikologi yang lulus dari Ijazah Sarjana dalam Psikologi Proses Kognitif akan dapat bekerja sebagai freelancer atau mencari pekerjaan di institusi awam dan swasta dalam bidang pendidikan pendidikan. Beliau boleh menjalankan aktiviti penyelidik dan siswazah siswazah di semua institusi awam atau swasta yang terlibat dalam penyelidikan dalam bidang proses kognitif biasa dan patologi.

ADDRESSEES DAN SUBSIDIES

Laluan Psikologi Kognitif dan Psikofisiologi memberikan pilihan antara dua pilihan:

  • kurikulum dengan kehadiran eksklusif pada SUN dan,
  • kurikulum juga sering di Université Lille 3.

Dalam kes terakhir, gelaran dua kali SUN dan Université Lille 3 akan dikeluarkan:

Ijazah Sarjana dalam Psikologi Proses Kognitif / Sains Sarjana Humaines dan Sosial, Sebutkan Psikologi, Spécialité "Psikologi Proses Neurocognitif dan Bidang Sains".

Kurikulum dengan kehadiran di Université Lille dibuka kepada maksimum 5 pelajar yang kerap mendaftar dalam tahun pertama Ijazah Sarjana dalam "Psikologi Proses Kognitif", yang telah dipilih untuk laluan pendidikan dua gelaran. Calon mesti memohon kepada sekretariat pelajar pada bulan Jun tahun pertama kursus. Pada bulan Jun senarai projek tesis bersama antara Lille dan SUN akan ditubuhkan dan dipublikasikan. Pelajar mesti menunjukkan permohonan untuk:

  • mempunyai sekurang-kurangnya tahap B2 dalam Bahasa Inggeris
  • memegang Ijazah Sarjana Muda dalam Sains Psikologi dan Teknik "(6 semester, 180 ECTS),
  • akan didaftarkan pada tahun pertama Program Ijazah Sarjana "Psikologi Proses Kognitif"
  • telah mencapai sekurang-kurangnya 16 kredit dalam bidang disiplin psikologi yang dipilih dari peperiksaan dalam Program Ijazah Sarjana

Jika bilangan calon yang memenuhi keperluan yang diperlukan adalah lebih besar daripada jumlah tempat yang tersedia, komisen pedagogi akan membuat pemilihan pada akhir bulan Julai berdasarkan CV setiap calon dan wawancara motivasi.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh University of Campania "Luigi Vanvitelli" »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date