Program Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Perisian

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

utu.fi/degrees

Mendapatkan syarikat-syarikat kemahiran yang mencari dalam kejuruteraan perisian di Campus Selatan Afrika yang baru!

Program sarjana kejuruteraan perisian berpandukan secara langsung melibatkan rakan industri di Eropah dan Afrika Selatan untuk menyediakan program antarabangsa dalam amalan profesional.

Program ini terletak di Windhoek, Namibia.

Ini

The M.Sc. Program sarjana (Tech.) Adalah berdasarkan kepada UTU M.Sc standard. Program ijazah (Tech.) Terutamanya dilaksanakan dalam talian di Namibia, tetapi termasuk elemen kontekstual dalam projek dan demonstrasi. Beberapa kursus juga akan diatur di Windhoek dan dihantar secara online ke kampus Turku. Program ijazah ini boleh didapati untuk semua pelajar yang layak dari seluruh dunia.

Sila ambil perhatian, bahawa program ini mempunyai tempoh permohonan yang berlainan daripada Program Ijazah Sarjana yang ditawarkan di University of Turku . Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai

Struktur Program

 1. Kejuruteraan perisian, pembangunan dan perniagaan utama untuk 40 kredit
 2. Tesis tesis dan projek capstone untuk 50 kredit
 3. Kemahiran profesional dan subjek kecil pilihan untuk 30 kredit

Kecemerlangan akademik

Program Sarjana dalam Kejuruteraan Perisian adalah program dua tahun. Ia memberi tumpuan kepada kemahiran yang diperlukan untuk bekerja pada projek pasukan yang menghasilkan perisian kualiti industri profesional. Tajuk tertutup termasuk:

 • Metodologi dan amalan kejuruteraan perisian
 • Teknik pengaturcaraan lanjutan
 • Privasi dan keselamatan
 • Pengurusan kualiti dan ujian
 • Pembangunan perisian, reka bentuk dan seni bina

Kursus ini amat praktikal dan aktiviti projek akan melibatkan kerja sama dengan syarikat-syarikat sebenar di Namibia dan Finland. Terdapat gabungan teknik yang canggih dan amalan industri yang kukuh untuk menyediakan kedalaman dan kedalaman kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya kejuruteraan perisian. Kerja berpasukan dan kemahiran profesional adalah tumpuan utama sepanjang peringkat.

Tesis Sarjana

Dalam tesis Master, anda mesti membuktikan keupayaan anda untuk melakukan kerja saintifik, menguruskan kaedah penyelidikan dan menunjukkan kemahiran dalam penulisan saintifik. Tesis ini akan melibatkan analisis teori dan praktikal masalah penyelidikan dan dengan jelas melaporkan hasilnya. Masalah penyelidikan ini mungkin dikaitkan dengan projek batu permata atau isu sebenar yang disediakan oleh syarikat.

Matlamat tesis Master adalah untuk:

 • Melatih pelajar dalam penyelesaian masalah bebas untuk menuntut soalan penyelidikan.
 • Melatih pelajar dalam kemahiran persembahan dan argumentasi, lisan dan bertulis.
 • Melatih pelajar dalam pencarian dan penilaian kritikal maklumat.
 • Membangunkan kemampuan untuk terlibat dalam dialog yang membina dengan disiplin yang berkaitan.
 • Dapatkan wawasan ke dalam penyelidikan dan pembangunan sebenar dalam bidang kejuruteraan perisian.

Projek topstone adalah projek pasukan sepanjang tahun dari 5-8 ahli untuk melaksanakan penyelesaian kerja untuk cabaran kehidupan sebenar. Topik didorong oleh keperluan sebenar syarikat, komuniti dan kumpulan penyelidikan dan memerlukan kerja dengan pelanggan yang sebenar.

Matlamat projek Capstone adalah untuk:

 • Mengalami perancangan dan pengurusan kerja berpasukan selama beberapa bulan.
 • Ketahui cara berkomunikasi dengan pihak berkepentingan yang pelbagai.
 • Mengalami cabaran dalam menyelesaikan masalah yang rumit dan tidak jelas.
 • Menganalisa dan menyampaikan kemajuan dan prestasi projek.

Kampus Satelit di Namibia

University of Turku mempunyai kemudahan yang telah diubahsuai dan disesuaikan khasnya di kampus Universiti Namibia (UNAM) yang terletak di pinggir ibukota Namibia, Windhoek. Berkongsi ruang dengan UTU akan menjadi perniagaan tempatan dan antarabangsa yang akan bekerjasama dengan kami untuk membentuk Pusat Pembangunan Perisian yang canggih untuk Afrika Selatan.

Semua kemudahan pelajar yang diharapkan di Finland akan tersedia untuk pelajar yang belajar di kampus Namibia (lihat http://www.unam.edu.na/). Bahasa rasmi di Namibia adalah bahasa Inggeris dan semua pelajar di sana belajar bahasa Inggeris.

65603_Students_all_prgms.jpg

Penerangan Kompetensi

Melengkapkan ijazah ini memberikan asas yang kukuh untuk bekerja dalam industri perisian dan penyelidikan ICT4D (ICT for Development). Program ini meliputi topik yang paling penting dalam kejuruteraan perisian, dan mengintegrasikan pelajar dengan industri perisian dan inisiatif penyelidikan ICT4D, terutama melalui projek Capstone. Kemahiran yang diperolehi layak dalam industri kejuruteraan perisian di peringkat global, tetapi juga memberikan pengetahuan, kemahiran, dan peluang rangkaian tertentu untuk bekerja pada cabaran perisian unik di selatan global.

Bagi pelajar dari utara global, program ini menawarkan cara yang luar biasa untuk membiasakan diri dengan peluang pekerjaan yang semakin meningkat untuk jurutera perisian untuk bekerja di dan dengan Afrika.

Anda akan berpeluang untuk belajar kerja berpasukan dan memperoleh kemahiran unik dalam projek Capstone antarabangsa yang disiplin.

Sebagai pelajar dalam Program ini, anda akan mendapat kemahiran dalam:

 • Merancang dan menganalisis perisian modular, boleh diguna semula dan boleh dipanjangkan.
 • Paradigma dan konsep pengaturcaraan yang berlainan.
 • Ujian perisian berasaskan kualiti.
 • Kaedah pembangunan perniagaan dan perisian lean.
 • Amalan pengurusan projek.
 • Kerja berpasukan dan kemahiran profesional.

Pilihan Kerja

Peratusan pekerjaan mereka yang memegang Ijazah Sarjana Sains (dalam Teknologi) tinggi di Finland dan di tempat lain. Terdapat kekurangan jurutera perisian yang berkelayakan baik di Finlandia dan Afrika Selatan, serta budaya permulaan yang mantap di Finlandia yang masih dalam tahap awal di Namibia.

Gelaran pekerjaan yang mungkin adalah:

 • Pengurus projek
 • Jurutera perisian
 • Arkitek Perisian
 • Pengurus ujian

Kerjaya dalam Penyelidikan

Ijazah Sarjana ini menyediakan kelayakan untuk kajian ijazah pascasiswazah sains. Ijazah Pascasiswazah adalah ijazah kedoktoran dan licin.

Graduan dari Program ini layak untuk memohon jawatan di

Bersama-sama dengan program doktoral, Sekolah Siswazah menyediakan latihan doktoral yang berkualiti dan sistematik. UTUGS bertujuan untuk melatih pakar yang berkelayakan dengan kemahiran yang diperlukan untuk kedua-dua kerjaya profesional dalam bidang penyelidikan dan kepakaran lain.

Syarat kemasukan

Keperluan Kemasukan Am

Keperluan Am

Anda adalah pemohon yang layak untuk kajian peringkat Sarjana jika:

 • anda mempunyai ijazah kitaran pertama yang diiktiraf secara nasional - biasanya ijazah Sarjana Muda - dari institusi pengajian tinggi yang diiktiraf,
 • ijazah anda sepadan dengan sekurang-kurangnya 180 ECTS (kredit Eropah) atau tiga tahun pengajian sepenuh masa,
 • ijazah anda dalam bidang yang berkaitan untuk program ijazah Sarjana yang anda gunakan. Sila semak halaman program untuk keperluan peringkat terperinci.

Keperluan Bahasa

Pemohon mesti mempunyai kemahiran bahasa Inggeris yang sangat baik dan sijil yang membuktikan kemahiran tersebut. Anda boleh menunjukkan kemahiran bahasa anda dengan mengambil salah satu ujian Bahasa Inggeris yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Pemohon mesti mencapai keputusan ujian minimum yang diperlukan untuk dianggap layak ke Fakulti Sains dan Kejuruteraan. Tiada pengecualian akan dibuat.

Keperluan Kemasukan Khusus Program

Ijazah terdahulu yang berdasarkan pada mana yang ingin mendapatkan kemasukan ke Program Ijazah Sarjana hendaklah dalam bidang pengajian yang berkaitan. Bidang yang berkaitan dengan kajian terdahulu untuk Program Ijazah Sarjana ini adalah:

 • Sains Komputer (pemohon berorientasikan perisian)
 • Kejuruteraan Komputer (perkakasan dan / atau pemohon yang berorientasikan perisian dengan contoh kejuruteraan elektronik, perkakasan digital, atau latar belakang sistem tertanam)
 • Teknologi maklumat dan komunikasi
 • Informatik
 • Sains sistem maklumat atau
 • Kawasan berkaitan.

Penilaian Permohonan

Setiap tahun 25 pelajar diterima masuk ke Program Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Perisian. Keputusan kemasukan akan berdasarkan:

 • relevannya ijazah yang dianugerahkan oleh pemohon,
 • jumlah, kaitan dan gred kursus di peringkat,
 • hasil ujian bahasa,
 • surat motivasi,
 • jawapan yang mungkin untuk soalan pilihan termasuk dalam permohonan itu,
 • kemungkinan temu duga.

Anda mungkin hanya mempunyai satu kajian Sarjana Muda atau Sarjana di Fakulti Sains dan Kejuruteraan. Oleh itu, apabila menerima tempat pengajian yang ditawarkan, pelajar akan kehilangan mana-mana BSc terdahulu. atau MSc. belajar di Fakulti Sains dan Kejuruteraan.

Pengajian Tambahan

Isi kandungan darjah pemohon yang layak secara formal tidak selalu sesuai dengan tahap akademik program. Oleh itu mengakui pelajar boleh dinasihatkan atau dikehendaki untuk melengkapkan tambahan, pengajian peringkat Bachelor semasa belajar untuk Ijazah Sarjana. Kajian ini bukan sebahagian daripada Ijazah Sarjana dan boleh melanjutkan waktu belajar yang disasarkan. Tahap dan kandungan kajian tambahan ditakrifkan secara individu untuk setiap pelajar apabila pelan kajian peribadi dirumuskan pada permulaan kajian. Jumlah kajian tambahan yang diperlukan tidak melebihi 60 ECTS.

Di sini anda akan mendapat lebih banyak maklumat

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees wi ... Baca lebih lanjut

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees with over 100 different nationalities. Baca Ringkas
Turku , Windhoek , Rauma + 2 Lagi Kurang