Program Ijazah Sarjana Dalam Pengecualian Sosial

Åbo Akademi

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program Ijazah Sarjana Dalam Pengecualian Sosial

Åbo Akademi

Tempoh: 120 kredit, 2 tahun pengajian sepenuh masa

Sarjana dianugerahkan: Sarjana Seni, Sarjana Teologi

Pengambilan tahunan: 20

Yuran pengajian : 10 000 € untuk pelajar dari negara bukan EU / EEA

Hubungi: socialex@abo.fi

Di tengah-tengah kepelbagaian dan kerumitan yang semakin meningkat di dunia yang pesat berubah, orang yang menderita kemiskinan, kehilangan hak undang-undang, dan pengasingan budaya dan sosial telah menjadi kebimbangan global yang semakin meningkat. Isu-isu ini adalah contoh fenomena yang disebut pengecualian sosial; keadaan kompleks yang melampaui kelebihan ekonomi dan kemiskinan. Ini adalah proses yang pelbagai di mana orang kehilangan agensi politik, undang-undang, dan sosial, dan di mana mereka ditipu atau diskriminasi. Oleh itu, pengecualian sosial berkait rapat dengan budaya dan sejarah, bagaimana kita berinteraksi dan membuat sempadan, bagaimana kita berfikir tentang masyarakat, apa yang kita ambil untuk menjadi kenyataan, dan bagaimana kita membayangkan dunia yang baik.

Program ini berpunca daripada keperluan untuk mengiktiraf sifat pengecualian sosial multidisiplin. Ia mengambil serius keperluan untuk menyediakan alat analisis untuk secara kritis mencerminkan masa depan sosial dan budaya dari perspektif yang lebih besar yang berpangkalan di dalam kemanusiaan, dan berlabuh dalam mata pelajaran seperti Sejarah, Etika, Filsafat, Kajian Agama, Pengajian Gender, Teologi dan Kepelbagaian kajian. Program ini mengetuk ke dalam satu set isu-isu global topikal dan membawa ke permukaan faktor dan dimensi yang berkaitan yang mendasari proses pengecualian sosial; nilai, idea, kepercayaan, trend, ideologi, amalan digabungkan dengan agensi individu dan sosial, keupayaan dan kuasa. Kemahiran yang disediakan oleh program ini berguna untuk pelajar yang mencari kerjaya dalam pelbagai organisasi dan bagi mereka yang bertujuan untuk membuat kerjaya dalam penyelidikan.

Syarat Kemasukan

Menerapkan pelajar mesti menyediakan BA yang berkaitan dalam Perbandingan Agama, Pengajian Gender, Sejarah, Falsafah, Teologi atau gelar yang setara. Di samping itu, kajian sebelumnya, pengalaman kerja dan organisasi yang berkaitan, serta merit dan kelayakan lain boleh diambil kira. Pemilihan pelajar dibuat berdasarkan dokumen permohonan (termasuk CV dan surat motivasi); tiada pemeriksaan masuk.

Pemohon untuk program ijazah Sarjana yang diajar dalam Bahasa Inggeris mestilah membuktikan pengetahuan mereka tentang bahasa Inggeris dan memenuhi keperluan akademik umum

Cara memohon?

Untuk maklumat lanjut tentang keperluan dan prosedur permohonan, yuran tuisyen dan biasiswa, sila lihat http://www.abo.fi/ansok/master

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 11, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
10,000 EUR
untuk pelajar dari negara bukan EU / EEA
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
Application period 1 December 2017 - 31 January 2018 at 15.00 (Helsinki time)
Locations
Finland - Vaasa
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Application period 1 December 2017 - 31 January 2018 at 15.00 (Helsinki time)
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
Finland - Vaasa
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Application period 1 December 2017 - 31 January 2018 at 15.00 (Helsinki time)
Tarikh akhir Permintaan Maklumat