Perubatan Sukan dan Perubatan MSc

Umum

Penerangan Program

Butiran Kursus

Minat sukan dan senaman di UK telah meningkat dengan ketara, dan mereka yang bekerja dalam industri memerlukan pelbagai kemahiran. Kursus ini akan membolehkan anda menggunakan pengetahuan sains dan perubatan untuk membantu atlet mendapatkan kecederaan dan mencapai puncak fizikal mereka serta membantu penduduk umum dalam mengekalkan gaya hidup yang sihat.

Anda akan mendapat kepakaran praktikal yang akan membolehkan anda menilai, merawat dan menyokong individu dari pelbagai disiplin sukan. Dengan memahami proses audit kecederaan untuk mengenal pasti faktor risiko, anda akan belajar bagaimana untuk melaksanakan pelan rawatan berdasarkan bukti yang meminimumkan kemungkinan kecederaan semula.

Anda akan mengembangkan pengetahuan komprehensif tentang patofisiologi, biomekanik dan penentuan klinikal khusus sukan, yang membolehkan anda menilai dengan tepat dan merawat kecederaan. Anda akan mengkaji strategi pemulihan dan penilaian kembali untuk bermain, dan anda akan meneroka bidang pra-pemulihan yang muncul, yang bertujuan untuk mencegah kecederaan sebelum ia berlaku.

Faedah Kursus

Anda akan mendapat kemahiran praktikal yang boleh anda gunakan segera, sama ada anda bekerja atau sukarela dalam sukan, atau mencari pekerjaan pertama anda di lapangan. Program Sukarelawan Sukan kami mempunyai hubungan yang sangat baik dengan kelab sukan profesional dan inisiatif kecergasan, dan anda akan berpeluang memaksimumkan pembelajaran anda dengan mengambil peluang pengalaman tambahan yang ditawarkan melalui ini.

Anda akan diajar oleh kakitangan yang mengamalkan sukan dan senaman terapi dengan sejumlah besar kepakaran dan hubungan profesional.

Syarat kemasukan

Pemohon mestilah mempunyai ijazah perubatan dari universiti yang diiktiraf; sekurang-kurangnya gelaran kepujian kelas kedua di subjek kognitif atau fisioterapi, terapi sukan atau osteopati. Ahli Sekutu lain yang berminat akan dipertimbangkan berdasarkan kes.

Pemohon untuk kursus ini biasanya tidak ditemuramah. Oleh itu, adalah penting anda menunjukkan bukti yang berikut dalam pernyataan peribadi anda:

 • Tahap minat tinggi dalam penjagaan kesihatan berkaitan dengan Sukan dan Latihan
 • Bukti pengalaman kerja dalam persekitaran sukan
 • Bukti kemahiran komunikasi yang cemerlang
 • Bukti kajian diri yang diarahkan
 • Bukti keupayaan untuk bekerja sebagai sebahagian daripada pasukan
 • Bukti keupayaan untuk mengintegrasikan maklumat
 • Bukti perkembangan peribadi / akademik terkini (biasanya dalam tempoh 5 tahun yang lalu)

Semua permohonan perlu disokong oleh rujukan, sama ada akademik atau profesional.

Semua pemohon perlu memenuhi keperluan bahasa Inggeris Universiti kami.

Keperluan Bahasa Inggeris: IELTS 7.0 tanpa kemahiran di bawah 6.5, atau kelayakan yang setara. Universiti menyediakan sokongan yang sangat baik untuk mana-mana pemohon yang mungkin dikehendaki untuk menjalankan kursus Bahasa Inggeris tambahan.

MENGGUNAKAN PEMOHON

Universiti kami mengalu-alukan permohonan daripada pemohon matang yang menunjukkan potensi akademik. Kami biasanya memerlukan beberapa bukti kajian akademik baru-baru ini, contohnya penyiapan kursus akses, namun pengalaman kerja terkini yang berkaitan juga mungkin dipertimbangkan. Sila ambil perhatian bahawa untuk beberapa kursus profesional kami semua pemohon perlu memenuhi kriteria kemasukan yang dinyatakan dan dalam kes ini pengalaman kerja tidak boleh dianggap sebagai ganti.

Jika anda ingin menggunakan laluan ini, anda harus merujuk kepada dasar Pengiktirafan Dasar Pembelajaran Universiti kami yang boleh didapati di laman web kami.

Sila ambil perhatian bahawa semua pemohon ke Universiti kami dikehendaki memenuhi keperluan Bahasa Inggeris piawai bahasa Inggeris GCSE gred C atau setaraf dengannya, akan disenaraikan pada keperluan kemasukan kursus individu.

KELUARKAN KELAYAKAN ANDA

Sekiranya anda seorang pelajar antarabangsa, kami boleh membantu anda membandingkan dan mengesahkan kelayakan anda. Sila hubungi Pejabat Antarabangsa kami di 44 (0) 113 812 1111 09.00 hingga 17.00 Isnin-Thurs / 09.00-16.30 Jari GMT atau e-mel internationaloffice@leedsbeckett.ac.uk.

PERLU MEMPERBAIKKAN KEMAHIRAN BAHASA INGGRIS ANDA?

Jangan bimbang jika anda tidak mempunyai tahap Bahasa Inggeris yang diperlukan untuk kursus yang anda pilih. Kami menawarkan pelbagai kursus yang telah direka untuk membantu anda meningkatkan kelayakan anda dan keupayaan bahasa Inggeris, yang kebanyakannya diakreditasi oleh British Council.

Prospek Kerja

Anda boleh pergi bekerja untuk kelab sukan profesional atau amatur, badan pengawal kebangsaan, NHS atau sebagai pengamal diri dalam sebuah klinik sukan swasta. Jika anda sudah bekerja di lapangan, kepakaran anda yang dipertingkatkan akan membolehkan anda mengambil lebih banyak tanggungjawab dan meningkatkan kesihatan dan prestasi kedua-dua populasi sukan rekreasi dan profesional.

 • Ahli fisioterapi pasukan
 • Jurulatih / Pelatih Peribadi

Nasihat Kerjaya

Pasukan Pekerjaan dan Kerjaya kami menawarkan nasihat pakar dan pelbagai sumber untuk membantu anda memilih dan mendapatkan pekerjaan. Sama ada anda berada di tahun pertama atau terakhir, anda boleh bercakap dengan ahli kakitangan dari Pejabat Kerjaya kami yang boleh memberikan nasihat daripada menulis CV untuk mencari kerja.

Pengajaran dan Pembelajaran

Modul Teras

 • Fisiologi Prestasi Sukan
 • Epidemiologi
 • Pengambilan Keputusan Klinikal dalam Sukan
 • Pengurusan Kecederaan Sukan
 • Biomekanik Neuromuskular
 • Penyelidikan dalam Amalan Profesional
 • Ujian Latihan Klinikal

Yuran dan Pembiayaan

Pelajar UK dan EU

Mempelajari sambilan memberi anda fleksibiliti untuk belajar mengikut kadar anda sendiri. Oleh kerana itu, yuran pengajian kami dikira menggunakan mata kredit. Setiap modul yang anda pelajari mempunyai nilai mata kredit. Modul pasca siswazah yang paling diajar mempunyai nilai mata kredit sebanyak 20. Yuran pengajian untuk pelajar masuk pada 2018/19 pada kursus ini adalah £ 855.4 bagi setiap 20 modul kredit mata. Untuk modul dengan nilai mata kredit yang berbeza, kos mereka boleh dikira dengan mengalikan nilai kredit modul dengan kos setiap titik kredit sebanyak £ 42.77. Jumlah yang akan anda bayar mungkin meningkat setiap tahun seiring dengan inflasi.

Pelajar antarabangsa

Kadar separuh masa untuk pelajar antarabangsa tidak dipaparkan secara automatik kerana terdapat keperluan visa khusus yang biasanya membatasi pelajar untuk belajar di UK secara sepenuh masa. Sekiranya anda ingin menyoal status visa anda, anda boleh menghubungi Tier4 Compliance@leedsbeckett.ac.uk. Sekiranya anda boleh belajar secara sambilan, sila hubungi fees@leedsbeckett.ac.uk untuk maklumat lanjut mengenai yuran kursus.

Kemudahan

Makmal Sains Pemulihan

Keadaan seni kami memungkinkan penggunaan praktikal anatomi, mobilisasi, electroterapi, urut, terapi panas, ujian kardio vaskular dan pernafasan, fisiologi, antropometri, pemulihan dan pertolongan cemas.

Perpustakaan

Perpustakaan kami dibuka 24 jam sehari, tujuh hari seminggu, setiap hari tahun ini, memberikan anda akses kepada buku dan jurnal pakar, ruang pembelajaran, komputer, kemudahan multimedia dan penyewaan peralatan media. Puluhan ribu sumber digital Perpustakaan kami, termasuk ebook, ejournals dan pangkalan data, boleh diakses secara online pada satu masa dan tempat untuk disesuaikan dengan anda.

Makmal Ilmu Sukan

Kemudahan sains sukan pakar kami termasuk makmal prestasi manusia, makmal kardio-pernafasan, bilik pengambilan darah untuk kerja-kerja penanda biokimia, makmal fisiologi kerja penuh untuk pemantauan atlet, pengimbas komposisi badan penuh dan makmal nutrisi.

Kemudahan Gim dan Sukan

Menjaga kebiasaannya mudah di Leeds Beckett - suite kecergasan kami mudah dijangkau, dilengkapi dengan semua teknologi terkini dan tersedia untuk semua ahli sukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Baca Ringkas
Leeds , UK Online + 1 Lagi Kurang