Penyelidikan Sarjana Falsafah (MA)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Master penyelidikan sepenuh masa ini dianjurkan oleh Jabatan Falsafah University of Antwerp ( UAntwerp ), Jabatan Falsafah dan Sains Moral Universiti Ghent (UGent) dan Jabatan Falsafah dan Sains Moral Vrije Universiteit Brussel ( VUB). Program ini menawarkan latihan peringkat tinggi untuk pelajar cemerlang yang berusaha membangunkan kerjaya penyelidikan dalam falsafah .

Kandungan Program

Pelajar dilatih dalam penulisan akademik , yang membolehkan mereka bertindak sebagai penulis utama artikel akademik.

Seminar penyelidikan merupakan teras program dan meliputi pelbagai bidang filosofis. Ada yang berkaitan dengan topik yang berkaitan dengan sosial (iaitu falsafah yang diterapkan) sementara yang lain berkaitan dengan domain yang lebih fundamental, murni falsafah.

Kami menawarkan seminar penyelidikan mengenai: Psikologi Moral dan Etika Meta; Etika empirik; Falsafah Politik selepas Rawls: Kesaksamaan, Keadilan dan Kepelbagaian; Bioetika; Teori Media dan Media Media; Falsafah dan Etika Jantina, Seksualiti dan Kepelbagaian; Logik; Falsafah Sains Bioperubatan dan Sosial; Falsafah Matematik dan Sains Asli; Sejarah dan Falsafah Sains; Falsafah Minda dan Kognisi; Antropologi falsafah; Falsafah Kontinental Kontemporari; Agama dan Sekularisasi; Sejarah dan Penerimaan Falsafah Purba dan Abad Pertengahan dan Agama; Sejarah Falsafah Moden Awal; Kant dan falsafah Kantian Post-Kantian; dan estetik / falsafah seni.

Semua seminar penyelidikan diajar dalam bahasa Inggeris .

Laluan Kerjaya

Program ini menyediakan pelajar untuk kerjaya penyelidikan dalam falsafah . Pelajar digalakkan memohon prajuran pra-doktoral, contohnya dengan Yayasan Penyelidikan Flanders (FWO) atau majlis penyelidikan universiti yang mengambil bahagian atau dengan cadangan penyelidikan mereka sendiri. Pelajar juga harus memohon jawatan doktor dengan projek penyelidikan yang telah ditetapkan yang berada dalam bidang kepakaran mereka. Kedudukan sedemikian sering diiklankan dalam buletin akademik dan senarai e-mel.

Mengapa memilih UAntwerp ?

Graduan Penyelidikan Falsafah berupaya membangunkan projek penyelidikan falsafah dan membuat permohonan pembiayaan yang boleh dikemukakan kepada institusi pembiayaan tempatan, nasional atau antarabangsa. Mereka mampu, dalam bidang pengkhususan mereka, untuk merumuskan masalah penyelidikan yang asal dan inovatif berasaskan kepada wawasan yang diasaskan dengan sewajarnya kepada negara-negara yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam domain mereka. Graduan program ini dapat menyelesaikan penyelesaian asal untuk masalah penyelidikan terpilih, dan membantah kes mereka dengan cara yang jelas dan meyakinkan.

128905_Philosophy_Fotofiche_1180op361.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Baca lebih lanjut

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Baca Ringkas