Penulisan Profesional (MS)

Umum

Penerangan Program

Kembangkan kemahiran komunikasi anda dan bersiaplah untuk memasuki atau maju dalam pekerjaan yang memerlukan analisis dan laporan bertulis yang luas. Program ini menyediakan anda untuk meningkatkan komunikasi bertulis dan pengurusannya di sektor korporat dan awam dan organisasi profesional. Program ini juga menampilkan bengkel fiksyen, bukan fiksyen kreatif dan puisi, yang diajar oleh penulis yang diterbitkan dan memenangi anugerah.

Pelajar biasanya memasuki program ini dengan latar belakang seni liberal, tetapi profesional perniagaan dan penjagaan kesihatan sering mengikuti latihan profesional untuk meningkatkan kemahiran menulis mereka. Ahli fakulti mempunyai pengalaman bertahun-tahun menulis dan merancang maklumat untuk pelbagai media dan khalayak. Beberapa ahli fakulti berfungsi sebagai perunding komunikasi di seluruh wilayah, sementara yang lain aktif dalam penyelidikan dan organisasi nasional untuk profesional dalam perniagaan, komunikasi teknikal dan bioperubatan.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2021

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

We transform students into professionals, connect them to opportunities and help them launch their careers in accounting, business and economics through innovative, experiential programs.

We transform students into professionals, connect them to opportunities and help them launch their careers in accounting, business and economics through innovative, experiential programs. Baca Ringkas