Pengurusan dan Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Objektif latihan

Menawarkan pelajar dengan ijazah universiti sekurang-kurangnya 4 tahun (peringkat Master 1) dalam bahasa Perancis dalam pentadbiran syarikat. Latihan ini ditujukan terutamanya kepada pelajar dari program latihan lain (kejuruteraan, sains sosial, kemanusiaan, dll.) Yang boleh memperoleh kemahiran pengurusan kedua.

peluang

Induk ini memberi tumpuan kepada logik dual kecekapan. Terima kasih kepada pelbagai jenis pengetahuan yang diperolehi semasa latihan, pelbagai pekerjaan itu menyediakan graduan, terutamanya dalam bidang aktiviti yang sepadan dengan latihan asal mereka.

Rakan akademik dan diploma

Latihan dikendalikan dengan kerjasama Institut Ekonomi dan Pengurusan (IEMN - IAE) daripada University of Nantes (Perancis).

Ijazah dianugerahkan selepas latihan adalah undang-undang Master, Ekonomi dan Pengurusan, Specialty Pentadbiran Perniagaan dari University of Nantes (Perancis ijazah State).

Tempoh pengajian dan butiran

Latihan muka adalah kira-kira 600 jam. Pengajaran berlaku dalam sepenuh masa dari awal Oktober hingga akhir saya pada bulan Jun. Pengajaran-muka diikuti dengan latihan 3 hingga 6 bulan.

latihan

latihan tersebut merupakan sebahagian daripada latihan dan syarat tamat pengajian. Ia bermula selepas berakhirnya kelas dan mengambil tempat di sebuah syarikat, kerajaan atau pertubuhan bukan kerajaan yang beroperasi di negara asal pelajar, Bulgaria, Perancis atau Belgium. Ia adalah objek perjanjian tiga pihak, yang ditandatangani sebelum permulaan bersama-sama dengan laporan penempatan yang pelajar perlu menulis dan sokongan sehingga Disember tahun ini.

pendaftaran

Pelajar yang mengikuti kursus ini adalah pelajar kerap mendaftar di Universiti Nantes, sambil menikmati status pelajar Bulgaria sepanjang tempoh pengajian mereka.

pembiayaan

Kos latihan yang disediakan oleh ESFAM, setanding dengan sekolah-sekolah dan universiti-universiti Eropah dibiayai sepenuhnya oleh Agence universitaire de la Francophonie. Hanya sumbangan kepada kehidupan pelajar (penginapan di kediaman universiti, insurans, pengangkutan dari kediaman di Institut, dan lain-lain), sehingga 750 EUR setiap tahun akademik akan ditanggung oleh pelajar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe ce ... Baca lebih lanjut

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe centrale et orientale, confrontés après 1990 aux difficiles problèmes de gestion de la transition. La décision de création de l’ESFAM a été prise par le 5ème sommet des Chefs d’État et de gouvernement ayant le Français en partage (Ile Maurice, octobre 1993). Baca Ringkas