Pengurusan Risiko Kewangan MSc

Umum

Penerangan Program

Pengurusan Risiko Kewangan MSc

Kursus Pengurusan Risiko Kewangan MSc telah dirancang untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman yang komprehensif dan menyeluruh ke atas alat pengurusan risiko, mulai dari amalan pengurusan risiko seluruh perusahaan ke teknik dan keperluan khusus dalam sektor industri kewangan.

Anda akan mendapat pemahaman asas tentang produk kewangan termasuk ekuiti, bon, derivatif dan dana pelaburan. Ia juga mengkaji jenis risiko yang dihadapi oleh perniagaan dan amalan pengurusan risiko di dalam institusi kewangan, iaitu risiko pasaran, kredit dan rakan niaga.

Dengan tumpuan utama terhadap kebolehpasaran, kursus ini akan memastikan pelajar sentiasa terkini dengan perkembangan terbaru dalam bidang yang sentiasa berubah-ubah ini.

119856_43-UPP-ThinkstockPhotos-652555588.jpg

Pentauliahan dan kedudukan

University of Law adalah pembekal pakar pendidikan perundangan dan perniagaan paling lama di UK dengan kadar kebolehpasaran sebanyak 97% *. Institut ini mempunyai pengalaman selama lebih dari 100 tahun yang menyokong pelajar untuk membina kerjaya yang berjaya.

* 97% pelajar LPC sepenuh masa yang lulus pada musim panas 2014 dan 2015 berkhidmat dalam tempoh sembilan bulan.

Siapa program ini?

Ijazah Sarjana ini sesuai untuk mereka yang mencari kerjaya dalam pengurusan risiko, pematuhan, audit dan fungsi perbendaharaan institusi kewangan dan korporat. Sama ada anda sedang mencari untuk maju dalam kerjaya semasa anda, menukar kerjaya atau meneruskan kerjaya dalam bidang ini, inilah kursus untuk anda. Berlin adalah hab kewangan yang naik dan datang dan dengan penduduknya yang pelbagai, lokasi yang sempurna untuk mengalami pendidikan antarabangsa. Anda akan mendapat peluang untuk melibatkan diri dalam budaya yang bertenaga Berlin yang ditawarkan sementara mendapat pandangan mengenai perniagaan Jerman seperti Sony, Deutsche Bahn dan pemain korporat utama lain.

Bagaimana anda akan belajar?

Kursus ini disampaikan secara interaktif dengan tumpuan dunia sebenar. Pembelajaran akan berlaku di dalam dan di luar persekitaran bilik darjah. Pembelajaran secara bersemuka disokong oleh sumber dalam talian, termasuk Financial Times, kajian kes, simulasi, video pembelajaran, bahan bacaan, ujian dan maklum balas dalam talian.

Program ini terdiri daripada tiga jam hubungan bengkel setiap minggu setiap 30 modul kredit untuk mempromosikan interaksi kumpulan, serta sokongan peribadi kepada individu.

Arah kerjaya

Selepas tamat kursus ini, pelajar akan mempunyai kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk beralih atau maju dalam kerjaya dalam pematuhan kewangan.

Tambahan pula, pelajar yang lulus dari ijazah ini boleh mempertimbangkan melanjutkan pengajian dengan kelayakan profesional lain, PhD atau MBA.

Pusat Pengembangan Kerjaya yang berdedikasi kami akan membantu pelajar memenuhi matlamat kerjaya mereka melalui pelbagai perkhidmatan khusus, dan mewujudkan hubungan yang berpanjangan dengan alumni dan majikan.

Pusat pembangunan kerjaya

Matlamat kami

 • Membantu pelajar membuat hubungan antara pengalaman akademik mereka dan laluan kerjaya yang dipilih.
 • Menawarkan peluang pendidikan yang berkaitan dengan kerjaya yang membantu pelajar mewujudkan rancangan kerjaya dan meningkatkan perkembangan profesional dan peribadi mereka.
 • Bekerjasama dengan alumni untuk meningkatkan interaksi di kalangan bekas dan pelajar semasa untuk tujuan penerokaan kerjaya.
 • Memperkukuhkan dan memperluaskan perhubungan dengan majikan.
 • Membina perkongsian strategik dengan persatuan syarikat tempatan dan menganjurkan acara rangkaian untuk syarikat dan pelajar di GISMA.

Pembayaran fleksibel

GISMA menawarkan pelan pembayaran yang fleksibel yang membolehkan anda menyebarkan kos yuran program anda di tiga rangkap.

Di samping itu, anda boleh memilih untuk ansuran bulanan. Diskaun disediakan. Deposit sebanyak € 2,000.00 diperlukan untuk bermula.

Modul

Tahun ini akan terdiri daripada modul teras berikut:

 • Asas-asas Sekuriti dan Pelaburan
 • Derivatif dan Perlindungan Hedging
 • Keperluan Modal Risiko dan Basel III
 • Peraturan Automasi, Pematuhan: konsep dan automasi, Fintech dan Regtech

Plus:

 • Kaedah Penyelidikan, Pembangunan Profesional dan Disertasi / Projek

Kenapa GISMA?

 • Sekolah perniagaan butik - pendekatan khusus kepada pelajar
 • Dengan kerjasama dengan University of Law, sebuah institusi berusia 150 tahun. Ia merupakan salah satu daripada penyedia pakar pendidikan undang-undang yang paling lama ditubuhkan di UK.
 • Kohort pelajar antarabangsa dengan lebih daripada 40 kebangsaan yang diwakili
 • Beasiswa dan pelan pembayaran yang fleksibel disediakan
 • Lokasi pusat bandar yang sempurna di Berlin
 • Kelas Jerman percuma
 • Program mengajar 100% dalam bahasa Inggeris

Kenapa Jerman?

 1. Jerman mempunyai kadar pengangguran terbaik ke-2 di EU, pada 3.4% *
 2. Gred 4 Graduan Terbaik bermula pada £ 40,650 di Eropah, dengan pertumbuhan ekonomi **
 3. Jerman adalah pilihan paling popular untuk pelajar antarabangsa yang ingin belajar di Eropah; Ia diiktiraf untuk pendidikan berkualiti tinggi dan anda boleh mengalami ini dengan GISMA ***.
 4. Berlin, ibukota Jerman adalah modal permulaan teknologi Eropah
 5. Berlin adalah bandar kedua terbesar di EU dan mempunyai pemandangan perniagaan yang berkembang maju, menawarkan pelbagai peluang pekerjaan untuk profesional muda dan graduan.

Jerman terkenal dengan sejarahnya yang kaya dalam budaya dan seni, menawarkan pelajar pengalaman antarabangsa yang memperkaya sambil menggabungkan pendidikan bertaraf dunia dari institusi rakan kongsi peringkat dunia kami.

* Statista

** Perniagaan Insider

*** Menurut statistik dan data dari monitor ICEF.

Keperluan kursus

 • Sama ada 2: 2 atau ke atas dari gelar Sarjana Muda di UK dalam bidang subjek yang berkaitan dengan Kewangan, Perakaunan atau STEM, atau 2: 1 dalam bidang subjek yang tidak berkaitan, atau kelayakan yang setaraf.
 • Keperluan antarabangsa - tahap Bahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 6.5 atau ke atas dengan minima 5.5 dalam setiap komponen.
 • Kemasukan bukan standard: pemohon tidak standard dialu-alukan untuk memohon di GISMA. Pemohon tanpa ijazah sarjana muda boleh memohon sekiranya mereka mempunyai pengalaman pengurusan sekurang-kurangnya 5 tahun. Untuk maklumat lanjut dan butiran mengenai proses permohonan bukan standard sila hubungi kami.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

GISMA was proud to announce its partnership with ULaw in 2017. As a result of this cooperation, GISMA is able to offer a range of postgraduate programmes including human resources, marketing and data ... Baca lebih lanjut

GISMA was proud to announce its partnership with ULaw in 2017. As a result of this cooperation, GISMA is able to offer a range of postgraduate programmes including human resources, marketing and data management. The GISMA ULaw campus is based in the German capital of Berlin. All of our programmes are taught in English so that students from across the globe have the opportunity to come and study with us. Baca Ringkas