Pengurusan Perusahaan MSc

Umum

Penerangan Program

126794_pexels-photo-3184291.jpeg palsu / peksel

Program pascasiswazah yang dianugerahkan oleh Universiti Birmingham

Pendaftaran kursus bukan tempatan no.252953

Gambaran keseluruhan

Dalam persekitaran perniagaan yang semakin kompetitif, terdapat permintaan yang tinggi untuk kreativiti, inovasi dan keunikan - dan permintaan yang semakin meningkat untuk perniagaan menjadi giat. Kursus Pengurusan Perusahaan kami telah dibangunkan dengan kerjasama para profesional industri untuk memberi anda pengetahuan perniagaan dan pengalaman kerja yang anda perlukan untuk memajukan kedudukan pengurusan dalam sektor perkhidmatan perusahaan. Kursus ini juga akan memberi anda kemahiran untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri dan belajar bagaimana untuk berkembang dan berkembang secara strategik. Semasa anda meneroka dasar aktiviti keusahawanan, anda akan terus mengembangkan kemahiran perniagaan dan pengurusan anda yang membolehkan anda mengenal pasti dan memberi respons kepada peluang perniagaan baru. Anda boleh membangunkan pelan perniagaan anda sendiri sebagai pilihan untuk projek penyelidikan akhir tahun anda, dengan rakan industri kami yang menyumbang kepada proses pembangunan perniagaan anda.

Modul

Penciptaan dan Pembangunan Perniagaan

Penciptaan dan Pembangunan Perniagaan akan melibatkan pelajar dalam elemen praktikal aktiviti perniagaan, bukan hanya dari segi mewujudkan perniagaan baru, tetapi juga dari segi keusahawanan dalam persekitaran korporat dan pertumbuhan perniagaan. Modul ini meneroka prinsip utama permulaan dan pertumbuhan perniagaan, termasuk keusahawanan, kreativiti perniagaan, pertumbuhan perniagaan, perancangan perniagaan, perumusan strategi dan peningkatan perniagaan.

Projek Perusahaan

Modul ini memanjangkan dan mengembangkan pengetahuan dan keupayaan pelajar dalam memfokuskan, dan bersiap untuk, penyelidikan keusahawanan. Ia memperkenalkan pelajar kepada disiplin penilaian kritikal dan teknik penyelidikan serta reka bentuk dan pelaksanaan projek penyelidikan perusahaan. Projek ini boleh mengambil bentuk pelan permulaan perusahaan atau pelan pembangunan perniagaan yang sedia ada. Matlamatnya adalah untuk membangunkan kemahiran dan kepakaran pelajar dalam alat penyelidikan penting yang mereka perlukan untuk kedua-dua kajian pascasiswazah yang berjaya dan sebagai pengusaha bekerja sendiri atau pengurus masa depan. Modul ini menggunakan pendekatan berstruktur untuk menawarkan pelbagai alat utama yang membolehkan aplikasi penilaian kritikal dan kemahiran reka bentuk penyelidikan. Pelajar akan digalakkan untuk mencuba penyepaduan konsep dan pengetahuan dari beberapa modul program dan untuk mendapatkan pelbagai sumber. Cadangan, perancangan, dan pelaksanaan projek perusahaan adalah aktiviti individu yang dilakukan oleh pelajar di bawah pengawasan seorang mentor akademik / perusahaan yang berpengalaman.

Kewangan Keusahawanan

Modul ini bertujuan untuk membangunkan pemahaman dan kesadaran pelajar tentang konsep kewangan asas dari perspektif keusahawanan dari segi analisis penyata kewangan, pengurusan modal kerja, model peramalan, belanjawan modal dan penilaian pelaburan. Modul memberi penekanan kepada bagaimana pengurus boleh menggunakan teknik kewangan untuk meningkatkan lagi keputusan yang diambil dalam perusahaan kecil dan sederhana dan firma permulaan.

Keusahawanan Antarabangsa

Modul ini bertujuan untuk membangunkan pemahaman dan kesedaran pelajar terhadap keusahawanan antarabangsa dalam sektor perkhidmatan. Penekanan akan diberikan pada pemeriksaan dan kritikan aktiviti keusahawanan di UK dan di peringkat antarabangsa. Proses pertumbuhan organisasi untuk firma keusahawanan termasuk strategi pertumbuhan alternatif akan diperiksa secara terperinci. Peluang dan cabaran yang berleluasa di persekitaran antarabangsa juga akan dimasukkan.

Pemasaran dan Media Digital

Matlamat modul ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman yang mendalam tentang pemasaran dan media digital dalam konteks perjalanan dan pelancongan global. Menggunakan pendekatan interdisipliner, modul ini akan menggabungkan asas teoritis dengan teknik dan amalan pemasaran dan digital media kontemporari. Tema utama akan dilindungi dan diterokai dengan aplikasi praktikal.

Pembangunan Kepimpinan Peribadi

Dalam persekitaran perniagaan yang sentiasa berubah dan mencabar, kepimpinan yang kuat adalah penting untuk mencapai kejayaan perniagaan. Untuk menjadi mahir dalam masa-masa perubahan itu, usahawan perlu mengembangkan kemahiran kepimpinan peribadi. Pada mulanya, modul ini memperkenalkan teori kontemporari dan model kepimpinan yang menyokong. Dari sini, para pelajar akan diberikan peluang untuk membangunkan kemahiran kepimpinan peribadi, termasuk bimbingan, bimbingan dan komunikasi. Modul ini juga akan membolehkan pelajar merefleksikan pengalaman kepimpinan terdahulu dan sedia ada, bekerja melalui kajian kes, pandangan perniagaan dan terlibat dalam dialog kritikal dengan orang lain untuk membangunkan kemahiran kepimpinan dan kecekapan mereka sendiri.

Pengurusan Perusahaan Risiko dan Strategik

Perusahaan beroperasi dalam persekitaran global, kompleks dan semakin dinamik. Ini menjadikan penting bagi usahawan dan pengurus untuk merekabentuk dan melaksanakan strategi yang berkesan untuk menangani risiko yang wujud dalam menjalankan perniagaan dalam persekitaran yang tidak menentu ini. Modul ini menyediakan rangka kerja untuk mengenal pasti, menilai, menentukan risiko dan merangka strategi mengurangkan risiko yang berkesan. Ini akan diperiksa dari perspektif perniagaan SME dan korporat. Cabaran yang dihadapi oleh usahawan dalam pengurusan risiko juga diperbadankan. Melalui pemeriksaan pelbagai rangka, pelajar diberi peluang untuk menilai dan menggunakan alat dan teknik pengurusan risiko untuk situasi masa nyata.

Adalah menjadi kebijaksanaan bagi majikan individu untuk mengenali apa-apa kelayakan yang boleh diterapkan oleh kursus ini.

Syarat kemasukan

Keperluan Akademik

 • Ijazah sarjana yang berkaitan (atau setaraf) dari institusi yang diiktiraf.
 • Semua kemasukan ditentukan oleh UCB.
 • Permohonan individu lain akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes.

Keperluan Bahasa Inggeris

 • IELTS 6.0 atau
 • Password English Test 6.0 atau setaraf

Bayaran

Jumlah bayaran program adalah HK $ 99,600 untuk 7 blok pengajaran, yang dibayar lebih dari 6 ansuran sebanyak HK $ 16,600 setiap satu. Setiap blok pengajaran termasuk nota kuliah, pek pengajian, markah penilaian pertama dan maklum balas dan 1 re-sit pemeriksaan atau penyerahan tugasan.

Prosedur Permohonan

Pemohon perlu mengemukakan perkara berikut kepada Aston Institute :

 1. Borang permohonan yang lengkap
 2. Bayar bayaran permohonan HKD $ 350 oleh PayPal (Tidak Dikembalikan)

Mengenai Universiti

Kolej Universiti Birmingham

Kolej Universiti Birmingham (UCB) mempunyai lebih 8,000 pelajar yang mana 1,100 pelajar antarabangsa dari 65 negara. Kolej Universiti Birmingham diiktiraf oleh The University of Birmingham (sebuah Universiti Russell Group) dan banyak Ijazah Yayasannya, Ijazah Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana membawa kepada ijazah yang dianugerahkan oleh The University of Birmingham. Ini merangkumi gelaran utama untuk Perniagaan Perniagaan BA (Hons) dan BA (Kepujian) Pengurusan Pemasaran yang kini ditawarkan di Aston Institute , Hong Kong.

Kolej Universiti Birmingham dan Kolej Universiti Birmingham

Kedua-dua universiti Birmingham telah menandatangani perjanjian yang memanfaatkan kekuatan setiap institusi. Kerjasama itu meraikan dan membina hubungan 22 tahun yang telah menyaksikan University of Birmingham akreditasi dan menganugerahkan 20,000 gelaran University College Birmingham.

Perkongsian ini mewujudkan satu model baru untuk kerjasama, memanfaatkan kekuatan tersendiri dan kolektif kedua-dua universiti kita, untuk meningkatkan hasil untuk golongan muda menerusi pelbagai aktiviti bersama, termasuk:

 • Mempertingkatkan peluang pelajar untuk mengakses Pendidikan Tinggi melalui laluan Pendidikan Lanjut
 • Latihan dan pembangunan kakitangan pengajar akademik
 • Mewujudkan pengalaman pelajar Birmingham yang lebih baik dengan berkongsi kemudahan
 • Membantu pelajar antarabangsa mengakses peluang pendidikan di Birmingham
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Aston Institute is registered with the Education Bureau (registration no. 553611) and provides academic and English courses for continuing and further education. Our teaching and learning philosophy f ... Baca lebih lanjut

Aston Institute is registered with the Education Bureau (registration no. 553611) and provides academic and English courses for continuing and further education. Our teaching and learning philosophy focuses on an international perspective, with courses and qualifications benchmarked according to international standards. Our courses aim at improving students’ academic standards and enhancing employability, leading into globally renowned Universities and internationally recognised qualifications. We also represent non-local courses by prestigious overseas Universities and institutions in Hong Kong. Baca Ringkas