Pengurusan Perolehan, Logistik dan Pengurusan Rangkaian MSc

University of Salford

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Pengurusan Perolehan, Logistik dan Pengurusan Rangkaian MSc

University of Salford

Program ini adalah salah satu daripada sangat sedikit di UK yang kini telah ditauliahkan oleh kedua-dua CIPS (Institut Pengadaan Bertauliah dan Pengurusan Rantaian Pembekalan) dan CILT (Institut Logistik dan Pengangkutan Berkanun)

 • Meningkatkan kebolehpasaran anda dan bersedia untuk peranan pengurusan, perundingan atau operasi
 • Letakkan teori logistik ke dalam amalan sebenar dengan Projek Inovasi Perniagaan yang menarik
 • Pilihan kajian separuh masa
 • Kajian luar negara boleh didapati
 • Peluang pekerjaan / perindustrian
 • Pelajar antarabangsa boleh memohon

Ringkasan Kursus

Program ini akan menggalakkan dan mencabar anda untuk mengembangkan pengetahuan dan kemahiran anda dalam pengurusan perolehan, logistik dan pengurusan rantaian global. Pasukan pengajaran kami adalah penyelidikan yang aktif dan anda akan belajar dari mereka pengetahuan teori terkini dalam bidang seperti automasi dan kecerdasan buatan. Anda juga akan melihat peluang dan cabaran yang disediakan oleh Big Data Analytics, Internet of Things, pembuatan tambahan, pencetakan 3D dan robotik. Kepakaran kami disokong oleh input dari rakan industri seperti Jaguar Landrover, Brother International dan Lapangan Terbang Manchester yang telah membantu membangunkan program ini.

Terdapat konteks dan input teknikal yang besar dalam bidang Peramalan Permintaan, Pengurusan Inventori, Proses / Rantaian Pembekalan / Pengoptimalan Logistik dan Analisis. Khususnya, modul "Advanced Logistics and Project Management" menyatukan dua kemahiran yang sangat penting yang banyak dicari dalam industri.

Anda akan digalakkan untuk memperluaskan wawasan anda dengan melampaui kesusasteraan akademik untuk melihat perkembangan terkini yang diterbitkan dalam akhbar perdagangan yang relevan. Anda juga akan dicabar untuk mempertimbangkan implikasi etika dari sumber global, contohnya melihat peristiwa bencana global berkaitan dengan pengeluaran dan penyediaan perkhidmatan.

Selain belajar daripada ahli akademik, anda akan berpeluang untuk belajar daripada pelajar lain, dari pensyarah tetamu pakar dan dari interaksi anda dengan dua badan profesional, Institut Perolehan dan Bekalan Bertauliah (CIPS) dan Institut Logistik dan Pengangkutan Chartered (CILT ) di persidangan, acara dijemput dan banyak lagi.

Kursus ini juga menawarkan pilihan pembelajaran jarak jauh melalui rakan kongsi rasmi kami Robert Kennedy College, Zurich, Switzerland.

Butiran Kursus

Program ini disekat dan terdapat beberapa pintu masuk sepanjang tahun. Pelajar akan mengambil modul di bawah dalam urutan yang bergantung pada tarikh mula mereka.

Kursus ini disampaikan dalam empat blok tempoh pengajian intensif. Untuk setiap blok, anda mengkaji satu modul untuk tempoh 6 minggu. Pengajian tatap muka disampaikan di kampus selama 6 jam setiap minggu. Di samping itu, anda akan menghadiri elemen pengajaran Program Inovasi Perniagaan satu petang seminggu semasa blok 6-minggu.

Separuh masa pelajar mengkaji modul alternatif (satu modul pada, satu modul off) untuk menyelesaikan ijazah mereka dalam tempoh dua tahun.

Dalam tempoh ini, anda juga akan menjalankan kajian bebas dalam masa anda sendiri dengan sokongan dalam talian melalui persekitaran pembelajaran maya Universiti, Blackboard.

Untuk ketiga akhir pelajaran anda, anda akan bekerja pada Projek Inovasi Perniagaan anda, bekerja dengan organisasi anda sendiri atau yang lain secara ringkas.

Semester 1

 • Pengurusan Rantaian Bekalan Global
 • Pengurusan Operasi dan Maklumat

Semester 2

 • Pengurusan Perolehan dan Pengurusan Kontrak
 • Pengurusan Projek dan Pengurusan Logistik

Semester 3

 • Projek Inovasi Perniagaan (BIP)

Akaun modul ini untuk kredit terakhir 60 darjah anda. Anda akan berpeluang memilih antara projek, penempatan, latihan atau disertasi langsung, yang semuanya direka untuk memenuhi aspirasi kerjaya anda dan meningkatkan pengalaman profesional anda.

Anda akan diperuntukkan penyelia yang akan mentor anda melalui projek BIP. Anda juga akan berpeluang untuk melibatkan diri dengan Hub Pelajar dan Kehidupan Pelajar. Kehidupan Pelajar boleh membantu dengan sokongan pra-projek / penempatan untuk pelajar dan peluang bagi mereka yang terlibat dalam penempatan untuk menyertai bengkel latihan untuk memastikan amalan terbaik. Hab Pelajar boleh membantu anda untuk mencari latihan, penempatan dan projek langsung untuk Projek Inovasi Perniagaan anda.

Syarat kemasukan

Biasanya minimum 2: 2 gelar kepujian atau setaraf atau berjaya menyempurnakan Sijil Siswazah.

Pelbagai kelayakan profesional juga diterima sama ada dalam keperluan pemasukan separa atau lengkap.

Sekiranya pelajar memperoleh Ijazah Kepujian yang diiktiraf tetapi tidak memenuhi syarat kelayakan kemasukan biasa, mereka masih boleh dipertimbangkan untuk kemasukan jika mereka dapat menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dalam tempoh dua tahun minimum pengajian dan tahap tanggung jawab yang boleh diterima.

Akreditasi Pembelajaran Terdahulu (APL)

Kami mengalu-alukan aplikasi dari pelajar yang mungkin tidak mempunyai kriteria kemasukan formal / tradisional tetapi mempunyai pengalaman yang relevan atau keupayaan untuk meneruskan kursus dengan jayanya.

Proses Akreditasi Pembelajaran Terdahulu (APL) boleh membantu anda untuk membuat kiraan kerja dan pengalaman hidup anda. Proses APL boleh digunakan untuk masuk ke kursus atau untuk memberi anda pengecualian dari bahagian kursus anda.

Dua bentuk APL boleh digunakan untuk masuk: Akreditasi Belajar Bersertifikat Terdahulu (APCL) atau Akreditasi Pembelajaran Pengalaman Terdahulu (APEL).

Keperluan Bahasa Inggeris

Pemohon antarabangsa dikehendaki menunjukkan kemahiran dalam bahasa Inggeris. Skor IELTS 6.5 (tiada unsur di bawah 5.5) adalah bukti ini.

Sekiranya kelayakan bahasa Inggeris sedikit di bawah tahap ini calon mungkin dapat mengambil salah satu daripada banyak kursus bahasa Inggeris yang terdapat di Universiti.

Sesuai untuk

Kursus ini sesuai untuk graduan yang ingin mewujudkan karier dalam pengurusan perolehan, logistik dan pengurusan rantaian bekalan, atau pengurus sedia ada yang ingin mengembangkan kemahiran mereka dan meningkatkan prospek kerjaya masa depan mereka.

Profil Pemohon

Perolehan dan logistik adalah salah satu industri yang paling pesat berkembang di dunia dan kursus ini sangat ideal jika anda ingin membina kerjaya dalam sektor dinamik ini. Latar belakang anda mungkin dalam perkapalan, logistik atau perniagaan am.

Yuran 2018-19

 • Penuh masa: £ 8,550
 • Paruh waktu: £ 1,425 setiap 30 modul kredit
 • Penuh waktu Antarabangsa: £ 14,400

Kos-kos tambahan

Anda juga harus mempertimbangkan kos lanjut yang mungkin termasuk buku, alat tulis, percetakan, pengeditan dan keperluan umum dalam perjalanan dan lawatan.

Mengajar

Pembentangan tatap muka dihantar di kampus selama dua setengah hari setiap minggu. Di samping itu, anda akan menghadiri elemen pengajaran Program Inovasi Perniagaan pada setiap petang Rabu semasa blok 6-minggu, dengan kajian bebas selesai dalam masa anda sendiri melalui persekitaran pembelajaran maya Universiti, Blackboard. Jadual waktu pelajar individu akan disediakan semasa minggu induksi.

Pengajaran disampaikan melalui gabungan kuliah, seminar dan tutorial, menggunakan pelbagai aktiviti pembelajaran.

Penilaian

Sepanjang tempoh kursus anda, pelbagai teknik penilaian akan digunakan. Jenis penilaian termasuk; esei, tugasan, peperiksaan, ujian pilihan berganda, ujian dalam talian, laporan kumpulan, dan kerja portfolio. Penimbang antara peperiksaan dan kursus bervariasi antara modul dan tahun.

Prospek kerjaya

Graduan kami sangat dicari di banyak negara untuk pengetahuan dan semangat mereka untuk perniagaan perolehan dan pembekalan.

Destinasi lulusan terkini telah memasukkan jawatan dengan:

 • Rolls-Royce plc
 • Toyota
 • BASF
 • Ernst
 • CitiBank

Peranan pekerjaan termasuk penganalisis inventori, pegawai perolehan dan pengurus, pengurus perkapalan, pengendali gudang, pengangkutan, logistik dan pengurus rantaian bekalan.

Pautan dengan Industri

University of Salford berkembang dari institut abad ke-19 yang menyediakan tenaga kerja mahir, mahir dan profesional yang mahir untuk menyokong industri pesat berkembang di UK. Pada abad ke-21, ini masih kukuh. Walaupun industri telah berubah dengan ketara, keperluan untuk pendidikan industri yang difokuskan sama pentingnya hari ini.

Kami mengajar kemahiran yang diperlukan oleh majikan dan hasilnya, para graduan kami menikmati prospek kerjaya antarabangsa yang cemerlang.

Kurikulum di seluruh kursus pasca siswazah ini mengimbangi pengajaran akademik dan pengalaman profesional. Rakan kongsi industri kami memberi kami input mereka ke dalam kurikulum supaya pengajaran mencerminkan keperluan semasa dan masa depan industri dan anda mengembangkan kemahiran yang dikehendaki oleh majikan. Projek Inovasi Perniagaan, yang merupakan tahap terakhir dari kajian anda, dirancang untuk memberikan anda pengalaman dunia nyata sehingga anda dapat menerapkan teori yang telah anda pelajari.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini May 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
8,550 GBP
£ 14,400 Antarabangsa / £ 8,550 UK
Locations
United Kingdom - Manchester, England
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
United Kingdom - Manchester, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat