Pengurusan Pembinaan MSc

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Di negara-negara yang berkembang pesat di seluruh dunia, terdapat perkembangan besar dalam pembandaran, infrastruktur dan pertumbuhan bandar. Keperluan untuk menampung pertumbuhan ini memerlukan tenaga kerja profesional terlatih yang mahir dalam pengurusan pembinaan dan teknik kejuruteraan pembinaan.

MSc Construction Management memenuhi keperluan ini dengan program interdisipliner yang tertumpu pada pengurusan projek kejuruteraan pembinaan. Ini merangkumi pengetahuan lanjutan mengenai pengurusan, ekonomi, kejuruteraan maklumat, kejuruteraan awam, kejuruteraan alam sekitar, dan teknologi.

Reka bentuk program ini menggabungkan aspek sosial, ekonomi dan persekitaran ke dalam kitaran hidup projek kejuruteraan pembinaan; dan menangani pentingnya kelestarian dalam pembinaan untuk memastikan bahawa pembinaan dijalankan dengan kesan persekitaran yang terhad, atau kesan buruk kepada masyarakat.

Mengapa Saya Perlu Mempelajari Pengurusan Pembinaan di XJTLU ?

Direka untuk profesional yang bekerja yang ingin mempelajari teknik pengurusan kejuruteraan khusus yang merangkumi perancangan, reka bentuk, dan pembinaan projek kejuruteraan melalui kitaran hidup projek;

 • Teruskan perjalanan anda dalam pengurusan pembinaan di dalam dan di luar China untuk menjadi pembina bertauliah dengan fokus pada pemikiran kritis dan pembelajaran bebas;
 • Diajar dalam bahasa Inggeris oleh staf akademik yang berpengalaman dengan pelbagai latar belakang antarabangsa;
 • Dapatkan ijazah University of Liverpool yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan China.

Pengetahuan dan kemahiran

Apabila anda lulus dari MSc Construction Management, anda akan dapat:

 • menerapkan kemajuan dalam teknologi pembinaan, pembiayaan dan kaedah untuk menekankan perlunya pengurusan projek pembinaan yang mantap dan mampan;
 • memahami struktur organisasi, model perniagaan, dan kemampuan melaksanakan dan menerapkan teknologi baru dalam praktik;
 • bekerja secara produktif dengan peningkatan organisasi, pengendalian maklumat dan kemahiran pengurusan projek.

men, onsite, man

Modul

Graduan kami memperoleh pengetahuan khusus yang sangat teori dan profesional dan dapat menyelesaikan masalah teknikal yang sangat rumit. Dalam konteks modul program, para pelajar belajar untuk menilai dan menilai masalah teknikal dan menerapkan teknik yang sederhana namun cekap, dengan menggunakan pendekatan profesional.

Modul wajib

 • Asas Pengurusan Projek
 • Pengurusan Pembinaan Lanjutan
 • Pengurusan Risiko Projek
 • Simulasi Proses Pembinaan
 • Model Maklumat Bangunan (BIM) untuk Pembinaan
 • Amalan Kejuruteraan dan Pengurusan Alam Sekitar
 • Pengurusan Stakeholder Management
 • Perancangan dan Pengendalian Pembinaan
 • Disertasi

Aktiviti pembelajaran tambahan

Penyelesaian aktiviti pembelajaran tambahan diperlukan untuk menyelesaikan ijazah sarjana anda. Biasanya, jam ALA yang diperlukan akan diedarkan secara merata di setiap semester, berjumlah 200 jam setiap semester. Program sambilan biasanya memerlukan 100 hingga 150 jam setiap semester.

Kerjaya

Industri pembinaan di China dan di seluruh dunia menyeru graduan untuk mengambil peranan pengurusan khusus dalam industri yang berubah pantas dan dinamik ini. Program ini dirancang untuk memenuhi keperluan yang semakin meningkat bagi para profesional dengan kemahiran teknikal, kejuruteraan, pengurusan dan penyelidikan gunaan yang maju bukan hanya dalam industri pembinaan tetapi juga dalam industri yang berkaitan.

Bayaran

RMB 90,000 untuk keseluruhan program sepenuh masa 18 bulan.

Yuran pengajian universiti menanggung kos pengajian anda dengan kami.

Diskaun alumni

Sekiranya anda lulusan XJTLU , University of Liverpool atau Xi'an Jiaotong University, anda secara automatik akan menerima potongan 20 peratus daripada yuran pengajian.

Pilihan pembayaran

Pelajar master mempunyai pilihan untuk membayar yuran pengajian secara ansuran setiap semester. Anda juga dapat memilih untuk membayar yuran di muka pada saat pendaftaran, dalam hal ini, potongan sebanyak lima peratus dari jumlah yuran akan ditawarkan.

Anda akan diminta untuk menunjukkan bagaimana anda ingin membayar yuran apabila anda mengesahkan penerimaan anda terhadap tawaran tanpa syarat tersebut.

Beasiswa

XJTLU menawarkan biasiswa yang besar sehingga 50 peratus daripada jumlah yuran pengajian untuk semua program sarjana sepenuh masa berdasarkan prestasi akademik. Sekiranya anda ingin memohon biasiswa induk XJTLU , sila kirimkan surat permohonan biasiswa dalam permohonan anda yang menyatakan sebab-sebab mengapa anda harus dipertimbangkan.

Syarat kemasukan

Keperluan Kemasukan Minimum

UK

 • Kelas kedua kelas atas (2: 1)

China

 • 211 Projek; 100 Kedudukan Shanghai 2019 teratas - 75 peratus atau lebih tinggi
 • Projek bukan 211; Kedudukan 100 Terbaik 2019 di Shanghai - 80- 85% atau lebih tinggi, bergantung pada institusi Sarjana anda

Nota: Kedudukan Shanghai Universiti Cina Terbaik tertakluk kepada kemas kini tahunan href = "http://www.zuihaodaxue.com/zuihaodaxuepaiming2019.html

Pemohon Cina tidak perlu mengambil peperiksaan masuk pascasiswazah MoE.

Amerika Utara

 • 3.0 IPK kumulatif (daripada 4) atau 3.2 IPK kumulatif dalam dua tahun terakhir program sarjana anda.

Kawasan lain

 • Kelayakan akademik yang setara.

Latar belakang akademik

 • Ijazah sarjana muda (UK 2: 1 atau setaraf) dalam bidang yang berkaitan seperti kejuruteraan awam atau program yang berkaitan.

Keperluan Bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa Inggeris bukanlah bahasa ibunda anda atau jika anda tidak belajar dalam bahasa Inggeris pada peringkat ijazah, anda perlu memberikan bukti penguasaan bahasa Inggeris anda. Anda biasanya harus memiliki salah satu kelayakan berikut:

 • IELTS: 6.5 (minimum 5.5 dalam semua bahagian)
 • TOEFL iBT: 90 (minimum 21 dalam mana-mana kemahiran)

Sekiranya anda ketinggalan syarat bahasa Inggeris sebanyak 0,5 - 1,0 dari keseluruhan kumpulan IELTS tetapi memenuhi syarat bahasa untuk kursus Pra-sesi Bahasa Inggeris (PSE) (termasuk skor komponen minimum atau setara), anda mungkin diterima ke kursus PSE tertakluk kepada Kelulusan Pengarah Program. Setelah berjaya mengikuti kursus PSE, anda akan dapat menukar surat tawaran Master XJTLU anda kepada 'Tanpa syarat' untuk peringkat Bahasa Inggeris.

Sekiranya anda adalah pemegang tawaran bersyarat, anda juga boleh menghantar e-mel ke pgadmissions @ XJTLU .edu.cn untuk memohon untuk mengikuti ujian bahasa Inggeris Kata Laluan di tempat yang disediakan oleh XJTLU sebagai pengganti IELTS / TOEFL atau yang setaraf dengannya.

Harap maklum bahawa Ujian Kata Laluan hanya tersedia untuk pelajar yang telah mendapat tawaran bersyarat untuk belajar di XJTLU . Universiti menyediakan satu peluang Uji Kata Laluan untuk setiap pemegang tawaran bersyarat. Berdasarkan skor, pelajar boleh diterima atau diminta untuk mengikuti dan berjaya menamatkan kursus intensif bahasa Inggeris selama lima atau lapan minggu .

Selain itu, pelajar yang diterima masuk ke program Master dengan mengikuti Kursus Pra-Bahasa Inggeris (PSE) dikehendaki melengkapkan modul bahasa Inggeris yang disenaraikan pada Spesifikasi Program secara lulus / gagal sebagai sebahagian daripada rancangan Aktiviti Pembelajaran Tambahan mereka semasa belajar di XJTLU .

"Program kami memperluas pilihan pendidikan dan kerjaya dengan menyediakan kurikulum terkini yang holistik dan integratif, dan akan memberi pelajar pengetahuan, disiplin dan kemahiran yang dicari untuk menjadi pemimpin industri pembinaan di masa depan."

Jian Li Hao
Pengarah Pogramme

Cara memohon

Permohonan hendaklah dihantar melalui sistem permohonan dalam talian kami:

 1. Klik / ketik memohon link
 2. Buat akaun atau log masuk ke akaun anda yang ada
 3. Lengkapkan permohonan anda

Setelah akaun aplikasi anda berjaya dibuat, masukkan semua maklumat yang diperlukan dalam borang permohonan dengan teliti dan pastikan maklumat yang anda berikan betul, lengkap dan terkini. Muat naik dokumen yang diperlukan ke medan yang sesuai.

Anda boleh log masuk untuk melihat borang permohonan anda pada bila-bila masa. Sekiranya anda perlu memberikan dokumen sokongan tambahan setelah anda mengemukakan permohonan secara dalam talian, sila hantarkan dokumen tersebut ke pgadmissions @ XJTLU .edu.cn (dengan ID aplikasi, nama, dan nama program yang anda gunakan ).

Untuk keterangan lebih lanjut mengenai bagaimana untuk berjaya mendaftar untuk belajar di XJTLU , sila lawati halaman cara memohon .

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Baca lebih lanjut

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Baca Ringkas