Pengurusan Master Pelancongan dan Rekreasi

Umum

Penerangan Program

Objektif latihan

Melatih pengurus masa depan perniagaan pelancongan dan wilayah dapat menduduki, untuk membuat dan menjalankan struktur mereka sendiri tetapi juga untuk menduduki jawatan pengurusan dalam organisasi awam dan swasta. master ini bertujuan untuk memberi pelajar visi yang komprehensif dan bersepadu pembangunan pelancongan, untuk memberikan mereka asas yang kukuh pengetahuan asas yang kukuh dan peluang untuk pakar untuk menyekat kemahiran berbentuk aplikasi (kewangan, teknikal, organisasi, komunikasi yang) .

peluang

Latihan ini menyediakan pelajar untuk menduduki jawatan pengurusan atau pengurus projek dalam sektor pelancongan, sebagai ketua kemudahan penginapan pelancong, pemasaran, bertanggungjawab untuk pembangunan di pusat rekreasi, pengarah pejabat pelancongan , pengurus projek dalam masyarakat yang bertanggungjawab bagi pelancongan.

Rakan akademik dan diploma

Latihan dikendalikan dengan kerjasama Sekolah Pentadbiran Perniagaan dari University of Corsica Pasquale Paoli dan Cadi Ayyad Universiti Marrakech. pelajar siswazah akan menerima diploma dari Universiti Ijazah Corsica 'dalam Pembangunan Lestari Wilayah, khusus Pengurusan Pelancongan dan Rekreasi. " Kelima-lima pelajar terbaik akan dianugerahkan ijazah berganda dan juga menerima diploma "Master Pelancongan, Warisan dan Pembangunan Lestari" yang dikeluarkan oleh Ayyad University Cadi.

pengajaran

Pengajaran berlaku dalam sepenuh masa selama satu tahun akademik dari awal bulan Oktober hingga April. Pengajaran bersemuka diikuti oleh magang / memori yang merupakan sebahagian daripada latihan.

Internship / memori

Pelajar melengkapkan magang sekurang-kurangnya 3 bulan. Kursus ini membawa kepada ingatan yang berterusan pada akhir September sebelum juri terdiri daripada fakulti dan profesional.

pendaftaran

Pelajar kursus ini kerap mendaftar di Universiti Corsica, sambil menikmati status pelajar Bulgaria sepanjang tempoh pengajian mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe ce ... Baca lebih lanjut

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe centrale et orientale, confrontés après 1990 aux difficiles problèmes de gestion de la transition. La décision de création de l’ESFAM a été prise par le 5ème sommet des Chefs d’État et de gouvernement ayant le Français en partage (Ile Maurice, octobre 1993). Baca Ringkas