Pengurusan MSc dan Perniagaan Antarabangsa - (Birmingham City University)

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

122615_yB2LNf9C_400x400.png

Mahu belajar pengurusan perniagaan Master di Birmingham? Ijazah Sarjana Pengurusan dan Perniagaan Antarabangsa kami diiktiraf oleh Institut Pengurusan Berkanun (CMI).

Kursus Pengurusan dan Perniagaan Antarabangsa kami mengajar anda kemahiran asas dan atribut yang anda perlukan untuk menjadi pengurus antarabangsa yang berjaya. Anda akan mahir dalam keputusan perniagaan strategik dan taktikal, memahami perbezaan budaya antarabangsa, dan mengurus dan memotivasi kakitangan dalam perniagaan pada skala antarabangsa.

Anda akan mengalami kerja dalam pelbagai projek berasaskan pasukan pelajar antarabangsa yang berkolaborasi untuk menyampaikan laporan dan persembahan yang berkesan dan profesional sebagai sebahagian daripada penilaian modul yang mencerminkan amalan profesional pengurusan antarabangsa. Sepanjang kursus ini, pasukan kursus akan memberikan sokongan yang anda perlukan untuk merealisasikan potensi anda dan kami berharap dapat bekerja dengan anda untuk mengembangkan pengetahuan, pemahaman dan kemahiran anda untuk kerjaya pilihan anda.

Apa yang tertutup dalam kursus ini?

Pada mulanya, pada peringkat pertama, anda akan meneliti cabaran utama yang dihadapi oleh perniagaan global untuk menghargai kerumitan dan dinamik kepimpinan dan amalan pengurusan. Ini akan melihat anda meluaskan kemahiran anda dalam organisasi, komunikasi dan bekerja dengan orang lain, terutamanya dalam konteks budaya yang semakin beragam.

Semasa peringkat kedua kursus anda, anda akan mula meneroka kerumitan pengurusan operasi antarabangsa yang bersepadu dengan tanggungjawab sosial korporat, kemampanan dan peranan inovasi. Anda akan diajar strategi antarabangsa sambil membangunkan kemahiran penyelidikan anda sebagai persiapan untuk projek utama anda.

Modul utama Projek utama teras disesuaikan dengan aspirasi kerjaya anda. Modul ini menyediakan tiga pilihan projek;

 • Sebuah laluan belajar berasaskan kerja yang membolehkan anda menghubungkan projek tersebut kepada majikan semasa;
 • Pilihan 'projek perundingan' di mana anda mencari seorang pelanggan yang mempunyai masalah perniagaan antarabangsa yang anda rasa anda boleh selesaikan;
 • Disertasi tradisional yang melibatkan penerokaan mendalam teori dan amalan perniagaan antarabangsa menggunakan penyelidikan utama.

Apa pun laluan yang anda pilih, ia akan memberi anda peluang untuk mengenal pasti topik dan industri pilihan anda yang berkaitan dengan bidang pakar anda di International Business yang menjahit gelar anda untuk meningkatkan keupayaan anda untuk tujuan kerjaya pilihan terakhir anda. Projek-projek sebelumnya telah melibatkan strategi pemasaran antarabangsa, pengurusan rantaian bekalan global dalam sektor makanan dan isu-isu kelestarian dalam mencari kapas.

Kenapa pilih kami?

 • Anda akan membangunkan kemahiran asas dalam pengurusan perniagaan sambil berpeluang untuk mendapatkan kepakaran yang dipertingkatkan dan kepakaran untuk membantu anda memasuki bidang operasi perniagaan antarabangsa yang kompleks dan mencabar.
 • Apabila tamat pengajian, anda akan menerima kelayakan profesional yang diiktiraf oleh industri dari Institut Pengurusan Berkanun (CMI).
 • Anda akan bekerja bersama-sama dengan pelbagai pelajar antarabangsa yang memberikan pengalaman sebenar tentang apa yang mereka suka bekerja dan bekerjasama dengan rakan-rakan anda dari pelbagai budaya yang pelbagai dari Eropah, Nigeria, India, China, Vietnam dan Amerika Utara.
 • Anda akan berpeluang untuk melawat sebuah syarikat perkhidmatan atau perkilangan terkemuka untuk mendapatkan maklumat mengenai kompleksiti operasi global dunia seperti Jaguar Land Rover.
 • Anda akan disokong oleh diagnostik bahasa Inggeris Perniagaan dan sokongan tutor untuk membantu memperbaiki anda dalam bahasa perniagaan antarabangsa.
 • Anda akan diajar oleh tutor modul yang berkelayakan dengan pengalaman amalan profesional yang signifikan dalam pelbagai peranan pengurusan dan perniagaan antarabangsa.

122619_girl-presents-on-whiteboard1.jpgGambar oleh Matthew Henry dari Burst

Kursus dalam Kedalaman

Untuk melengkapkan kursus ini, pelajar mesti berjaya menyelesaikan semua modul teras berikut (berjumlah 120 kredit):

 • Kewangan Pengurusan - 20 kredit
 • Perniagaan Bersepadu - 20 kredit
 • Pembangunan Kepimpinan - 20 kredit
 • Pengurusan Strategik Antarabangsa - 20 kredit
 • Projek Utama - 40 kredit
 • Strategi dan Inovasi Operasi Antarabangsa - 20 kredit
 • Pengurusan Cross Cultural - 20 kredit

Untuk melengkapkan kursus ini, seorang pelajar mesti berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 60 kredit daripada senarai petunjuk modul pilihan modul berikut.

 • Pengurusan Projek Penyelidikan - 20 kredit
 • Amalan Penyelidikan - 20 kredit

Semua modul teras dijamin untuk dijalankan. Modul pilihan akan berbeza-beza dari tahun ke tahun dan senarai yang diterbitkan adalah hanya petunjuk.

Struktur Kursus

Kursus ini berlangsung selama 12 bulan (sepenuh masa, September atau awal Januari), atau 15 bulan (sepenuh masa, bermula pada bulan September) dan dibahagikan kepada tiga peringkat, masing-masing bertahan sekurang-kurangnya 10 minggu (dengan Peringkat Satu mengambil alih lebih dari dua syarat pada Pathway 15 bulan sahaja). Penilaian adalah praktikal, termasuk tugasan, laporan, pembentangan dan peperiksaan.

Setiap modul terdiri daripada campuran kuliah, seminar, bengkel, aktiviti interaktif dan penilaian interaktif dalam talian. Lazimnya setiap modul diajar setiap minggu dalam tempoh masa, terdiri daripada tiga jam setiap modul seminggu berpecah menjadi satu, dua atau tiga jam sesi. Sejumlah 9 jam perhubungan setiap minggu adalah tipikal sepanjang tempoh 10 minggu untuk Tahap 1 dan Tahap 2. Peringkat 3 akan terdiri daripada tiga jam waktu hubungan setiap minggu, ditambah dengan mesyuarat penyeliaan projek seperti dan apabila diperlukan untuk Projek Utama.

Setiap modul 20 kredit direka untuk memerlukan 200 jam pengajian, yang mana 30 jam atau lebih akan melalui hubungan langsung dengan tutor modul. Masa yang selebihnya akan terdiri daripada pembelajaran bebas, yang akan distrukturkan dengan bimbingan dari guru modul untuk memasukkan aktiviti-aktiviti seperti pembelajaran dalam talian, membaca dan kumpulan atau kerja berasaskan pasukan.

Penekanan akan diberikan kepada kumpulan sebagai sumber pembelajaran. Akan ada perbincangan kumpulan mengenai situasi dan masalah pengurusan praktikal, menggunakan kajian kes, situasi dan senario masalah dan, jika relevan, pengalaman peserta sendiri.

Penilaian program ini direka untuk menjadi sebahagian daripada proses pembelajaran anda, meningkatkan dan mendemonstrasikan pengetahuan dan amalan anda. Maklum balas formatif akan diberikan kepada anda melalui kombinasi refleksi diri, kumpulan rakan sekerja dan maklum balas tutor. Penilaian summatif akan memberikan ukuran sejauh mana anda telah mencapai hasil pembelajaran modul.

Penilaian dalam modul akan mengambil pelbagai bentuk, termasuk tugas kursus, laporan, penilaian terkawal, peperiksaan dan disertasi atau projek. Anda mungkin dikehendaki mempertahankan disertasi atau projek melalui viva, melukiskan kemahiran yang dibangunkan dalam program ini.

Semua Pathways Pengurusan kami mempunyai akreditasi profesional dari Institut Pengurusan Berkanun (CMI), serta memastikan kursus adalah relevan dan canggih, ini bermakna anda akan menerima Sijil Tahap 7 QCF CMI sebagai tambahan kepada Ijazah Sarjana apabila tamat pengajian.

Anda akan diberikan keahlian CMI untuk tempoh kursus ini, mendapat manfaat daripada akses penuh ke Pengurusan Langsung, alat sokongan dalam talian utama CMI untuk pengurus dan pemimpin. Anda juga layak untuk skim mentoring CMI dan mempunyai peluang untuk menghadiri acara, membantu rangkaian anda dan membuat hubungan industri.

Syarat kemasukan

Kami memerlukan salah satu daripada yang berikut:

Keperluan penting

Perlu - Kemasukan ke Peringkat Satu (12 bulan)

 • Ijazah kehormat Universiti Inggeris atau institusi yang setaraf (minimum 2: 2)
 • Kelayakan peringkat siswazah setara dari universiti atau institusi bersamaan di luar negara (minimum 2: 2)
 • Program pra-tuan yang diluluskan oleh Birmingham City University
 • Program pra-tuan dengan purata 55%

Penting - Kemasukan ke Peringkat Satu (15 Bulan)

 • Maksimum lulus (Ketiga) daripada universiti Inggeris atau institusi yang setara atau kelayakan peringkat siswazah setara dari universiti atau institusi yang setara di luar negara.

Perlu - Masuk ke Tahap Dua

 • Sijil Pasca Siswazah (Tahap 7 atau setaraf, nilai minima 60 kredit) dalam subjek perniagaan selaras dengan Pathway dipilih (perniagaan antarabangsa, kewangan, pemasaran atau keusahawanan)
 • Calon akan dikehendaki mengemukakan permohonan lanjutan untuk bukti bagaimana Sijil Pascasarjana mereka memenuhi hasil pembelajaran program pada tahap yang setara

Penting - Masuk ke Peringkat Tiga

 • Diploma Lepasan Ijazah (Tahap 7 atau setaraf, nilai minima 120 kredit) * dalam subjek perniagaan selaras dengan Pathway dipilih (perniagaan antarabangsa, kewangan atau pemasaran).
 • Calon akan dikehendaki mengemukakan permohonan lanjutan untuk bukti bagaimana Diploma Pascasarjana mereka memenuhi hasil pembelajaran program pada tahap yang sama.
 • Calon akan dikehendaki lulus modul kaedah penyelidikan (Tahap 7 atau setaraf, nilai minimum 20 kredit) * dan akan dikehendaki mengemukakan Cadangan Dissertation yang asal yang telah diluluskan oleh Pasukan Program sebelum mendapat kelulusan kemasukan.

* Kelayakan lain akan dipertimbangkan berdasarkan kes mengikut kes.

Maklumat tambahan untuk pelajar EU / Antarabangsa

Perlu

Permohonan dari pemohon antarabangsa yang mempunyai kelayakan yang setara adalah dialu-alukan.

Sebagai tambahan kepada keperluan kemasukan akademik yang disenaraikan di atas, pelajar antarabangsa dan EU juga akan memerlukan kelayakan yang terperinci dalam jadual ini.

Keperluan bahasa Inggeris 2020/21

 • IELTS: 6.0 keseluruhan dengan 5.5 minimum dalam semua band. Jika anda tidak memenuhi skor IELTS yang diperlukan, anda mungkin memenuhi syarat untuk salah satu kursus Bahasa Inggeris pra-sesi kami. Sila ambil perhatian bahawa anda mesti mempunyai Ujian Bahasa Inggeris Selamat (SELT) untuk belajar kursus Bahasa Inggeris pra-sesi. Maklumat lanjut.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Ulearn has partnered with over 100 Universities in UK, USA and Canada. The Ulearn Universe includes prestigious Universities across the UK, offering hundreds of courses, including the most sought afte ... Baca lebih lanjut

Ulearn has partnered with over 100 Universities in UK, USA and Canada. The Ulearn Universe includes prestigious Universities across the UK, offering hundreds of courses, including the most sought after, career-focused courses, panning through the most popular domains. Baca Ringkas
Halifax , Birmingham , London Borough of Ealing , Manchester , Dundee , Royal Borough of Greenwich , Gillingham , Yard Mahkamah , Birmingham , Twickenham , Leicester , Coventry + 11 Lagi Kurang