Baca keterangan rasmi

Membangunkan kemahiran operasi dan logistik anda untuk peningkatan prestasi dan kelebihan daya saing, MSc ini mengajarkan teori dan teknik yang diperlukan untuk berjaya mengurus dan meningkatkan rantaian bekalan global dan antarabangsa.

Meneroka operasi, rantaian bekalan dan logistik hijau serta sub-disiplin teras, anda akan memperoleh kepakaran dalam sumbangan sistem ini dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi pemimpin masa depan di kawasan karbon rendah.

Pasukan pakar kami di MSc dalam Logistik dan Pengurusan Rantaian Bekalan bekerja rapat dengan industri, mengenal pasti keperluan dan menyesuaikan pembelajaran pelajar dengan sewajarnya. Program ini menyediakan peluang rangkaian yang sangat baik dan mengekalkan hubungan rapat dengan syarikat dan perayaan antarabangsa yang relevan, menyediakan laluan ke pekerjaan masa depan. Hubungannya dengan organisasi diperkuat oleh modul yang ditaja oleh syarikat.

MSc dalam Logistik dan Pengurusan Rantaian Pembekalan telah mendapat pentauliahan dari CIPS dan CILT, dua organisasi global utama yang berkhidmat dalam perolehan dan penawaran dan logistik dan profesi pengangkutan. Graduan dari program kami layak mendapat keahlian penuh CIPS selepas mereka memperoleh pengalaman profesional yang relevan selama tiga tahun dan boleh bekerja untuk menjadi Ahli Berkuasa CILT.


Kursus

Anda akan belajar dalam persekitaran pembelajaran yang canggih di bangunan kami yang baru diperbaharui. Saiz kelas adalah kecil dan pelajar datang dari seluruh dunia memastikan perspektif antarabangsa untuk pembelajaran anda.

Mengajar sepenuh masa selama dua semester, diikuti dengan disertasi, pelajar belajar melalui siri kuliah, seminar, kajian kes, kerja makmal, kerja kumpulan untuk pembelajaran kolaboratif dan kumpulan perbincangan berasaskan web. Penilaian adalah melalui tugasan individu, projek kumpulan, peperiksaan dan projek pengurusan.

Anda juga mempunyai pilihan untuk melaksanakan projek organisasi, memberikan anda pengalaman kerja dunia nyata dalam sebuah syarikat
Kursus bermula pada bulan September dan berlangsung 12 bulan. Pelajar yang berjaya menyempurnakan semester pertama tetapi tidak meneruskan menerima Sijil PG. Mereka yang lulus kedua modul semester tetapi tidak melengkapkan projek pengurusan menerima Diploma.

Modul

Modul teras:

 • Pengurusan Logistik Lestari dan Pengurusan Bekalan
 • Teknologi Rantaian Bekalan
 • Sistem Logistik
 • Pengurusan Operasi untuk Logistik dan Pengurusan Rantaian Pembekalan
 • Perakaunan dan Kewangan Rantaian Bekalan
 • Kepimpinan Rantaian Bekalan Global
 • Pengurusan Rangkaian Bekalan
 • Kaedah Penyelidikan
 • Disertasi

Modul pilihan:

 • Pengurusan Antarabangsa
 • Pengurusan strategik
 • Strategi Perniagaan Antarabangsa


Calon

Program ini menarik minat pelajar dari pelbagai latar belakang. Untuk berjaya dan bersaing hari ini dan pada masa akan datang, pengurus perlu memahami bagaimana untuk mengurus dan meningkatkan prestasi rangkaian bekalan global dan antarabangsa. Kemahiran hijau telah dikenal pasti sebagai jurang utama oleh beberapa kerajaan dan pemimpin industri. Program ini akan memberikan anda kemahiran yang penting dalam bidang yang mungkin menjadi kunci kepada pemimpin perniagaan dan organisasi masa depan.

Anda akan mendapat ijazah kepujian 2: 1, atau kelayakan profesional yang diluluskan. Pengalaman pengurusan sebelum ini tidak penting. Bagi pelajar luar negara, keperluan Bahasa Inggeris Sheffield University Management School adalah IELTS 6.5 dengan sekurang-kurangnya 6 dalam setiap bahagian atau setara.


Sekolah

Sheffield University Management School bangga menjadi satu peratus daripada sekolah perniagaan di dunia terima kasih kepada akreditasi Triple Crown berprestij (AMBA, EQUIS, AACSB). Bangunan sekolah yang direka hebat oleh arkitek ini terletak di Broomhill yang berdaun, hanya 15 minit berjalan kaki dari pusat bandar dan 15 minit memandu dari Daerah Peak, menyediakan kualiti hidup yang sangat tinggi untuk anda.

Kami adalah penyelidikan, dinamik dan progresif. Sekolah berusaha untuk setiap graduan untuk bersiap-siap dalam teori dan amalan. Akademik kelas dunia dan ijazah dan kelayakan yang terkenal bekerja sangat keras untuk memastikan ini.

Perkhidmatan kerjaya yang berdedikasi juga ada untuk menyokong para pelajar dan memberi anda hubungan dengan organisasi. Hab majikan bertindak sebagai antara muka utama antara pelajar Pengurusan dan dunia luar. Ia adalah perkhidmatan yang berdedikasi untuk membantu anda mengakses sokongan pekerjaan, pembangunan kemahiran dan peluang dalam bidang berikut; projek pascasiswazah, magang, sekolah musim panas antarabangsa pasca siswazah, persatuan badan profesional dan pekerjaan.Beasiswa
Untuk maklumat lanjut mengenai biasiswa sila layari laman web berikut. https://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/taught/finance

Program diajar dalam:
English

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Sheffield University Management School »

Tarikh Akhir Kemaskini August 7, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
11,650 GBP
GBP untuk pelajar rumah / EU dan 21,450 GBP untuk pelajar antarabangsa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date