Pengajian Siswazah Bersama (Ijazah Sarjana): Sarjana Antarabangsa dalam Analisis Prestasi Sukan

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

Master Antarabangsa dalam Analisis Prestasi Sukan

115035_image002.jpg

Gambaran keseluruhan

 • Fakulti: Pendidikan Sukan
 • Bahasa Inggeris
 • Keperluan: Ujian TOEFL - skor di atas 550 atau kumpulan IELTS - 6.0 (tahap B2) atau ke atas
 • Kredit: 120 ECTS
 • Bermula: September
 • Jenis pengajian: Sepenuh masa
 • Tempoh: 2 tahun
 • Yuran tuisyen tahunan: 1000 EUR; Bukan Eropah - 1625 EUR
 • Prasyarat: Ijazah Sarjana Muda dalam bidang biomedik, sains fizikal, dan sains sosial
 • Diploma: Sarjana Sukan

Profil

"Master Antarabangsa dalam Analisis Prestasi Sukan" adalah kursus induk antara universiti yang menggabungkan tiga universiti Eropah: Otto von Guericke University Magdeburg (Jerman), Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro di Vila Real (Portugal), dan Lithuanian Sports University di Kaunas (Lithuania). Program kajian ini berdasarkan kajian intensif dan penerapan metodologi saintifik bidang disiplin khusus serta perspektif pelbagai disiplin dan interdisipliner Pengajian Sukan. Program ini dilaksanakan menggunakan sumber daya mobiliti skim Erasmus. Pelajar akan menghadapi peluang untuk melaksanakan program pengajian di tiga universiti.

Objektif

Matlamat program ini adalah untuk melatih pakar dan usahawan dalam Analisis Prestasi dalam Sukan; untuk menawarkan pendidikan berkualiti khusus memenuhi permintaan pasaran tenaga kerja di kawasan latihan sukan; untuk menyediakan kemahiran graduan yang diperolehi dari sumber pengetahuan moden yang memberi tumpuan kepada analisis prestasi dalam sukan, dan saling berkaitan dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mengembangkan kerjaya dalam persekitaran antarabangsa dalam bidang profesional sukan dan dalam aktiviti rekreasi. Pengajian untuk pascasiswazah di Universiti Otto von Guericke, Magdeburg, Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, dan Lithuanian Sports University akan berdasarkan aktiviti berpusatkan pelajar, di mana pelajar bertanggungjawab untuk menguruskan proses pengajian mereka di tiga negara yang berbeza.

Pelan Kajian

114085_Skjermbilde2019-04-15kl.21.57.20.png

Hasil pembelajaran

Lulusannya dijangka dapat:

 • Gunakan pengetahuan pakar dalam bidang analisis prestasi sukan terpilih yang menyumbang kepada pembangunan prestasi.
 • Mengintegrasikan dan menggunakan pengetahuan, kesedaran, dan pemahaman tentang peningkatan prestasi sukan.
 • Memohon kemahiran analisis, kritikal dan sintesis yang diperlukan untuk menjalankan penyelidikan peribadi dan kumpulan dalam bidang analisis prestasi terpilih dalam bidang sukan dan yang berkaitan.
 • Melaksanakan projek penyelidikan bebas (disertasi) bermula dari pengenalan soalan penyelidikan kepada komunikasi dapatan.
 • Mengambil tanggungjawab untuk pembelajaran mereka sendiri dan pembangunan yang berterusan menerusi kemajuan pembangunan dan perancangan peribadi (PDP) yang disokong.
 • Menunjukkan kemahiran penyelidikan yang kompeten, termasuk pertimbangan etika dalam penyelidikan, pemerhatian saintifik, pengukuran, penetapan hipotesis, dan pengujian, pengurangan kesilapan, tafsiran data, penulisan laporan.

Peluang kerjaya

Para siswazah akan mengumpulkan kebolehan untuk menumpukan aktiviti mereka pada analisis prestasi di kelab sukan, institut penyelidikan atau pusat pemulihan. Mereka akan mempunyai kemungkinan untuk mengawasi dan membangunkan rancangan susulan atlet di kelab sukan dan makmal penyelidikan (dokumen teknikal, sistem eksperimen, pendidikan makmal, dan lain-lain). Para graduan akan dapat bekerja sebagai pengurus di Jabatan Teknikal pertubuhan sukan kebangsaan dan antarabangsa atau dalam jawatan lain yang berkaitan langsung dengan penyelidikan Kinerja Sukan. Mereka akan mempunyai peluang untuk memanjangkan pembawa mereka dalam kajian doktoral. Para siswazah akan bersedia berfungsi dalam tetapan pasaran global di entiti perniagaan antarabangsa yang bertanggungjawab untuk teknologi sukan dan rekreasi dan inovasi. Penyelidikan antarabangsa, kaedah interdisipliner serta kerja berpasukan akan memberi sumbangan bukan sahaja kepada kebolehpasaran siswazah tetapi juga akan meningkatkan dan memupuk kesediaan mereka untuk memulakan perniagaan mereka sendiri, permulaan dalam bidang penciptaan dan pembangunan sukan moden dan teknologi rekreasi.

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Lithuanian Sports University (LSU) is proud to be the only specialized university in Lithuania, which has been uniting Movement and Sports Science for over eight decades.

Lithuanian Sports University (LSU) is proud to be the only specialized university in Lithuania, which has been uniting Movement and Sports Science for over eight decades. Baca Ringkas
Kaunas , Vilnius , Magdeburg , Vila Real + 3 Lagi Kurang