Pendidikan MSc Sains, Teknologi, Kejuruteraan, dan Matematik (STEM)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Sains (MS) dalam program Pendidikan STEM menyediakan pendidik untuk bekerja dalam pembangunan dan pelaksanaan penyelidikan, bahan kurikulum, dan aktiviti pendidikan dalam pengaturan Pendidikan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) formal dan tidak formal, seperti sekolah , pusat penyelidikan, muzium, industri, institusi kebudayaan, dan agensi masyarakat. Ia juga menyediakan calon masa depan untuk Ph.D. program.

Program MS mendaftarkan maksimum 15 pelajar setiap tahun dan mengakui calon yang mempunyai latar belakang matematik, biologi, kimia, fizik, teknologi, kejuruteraan, pendidikan, psikologi, perkembangan kanak-kanak, sains kognitif, dan bidang berkaitan lain yang menunjukkan komitmen untuk memahami isu dan cabaran yang terlibat dalam penyelidikan dan amalan pendidikan matematik, pendidikan sains, atau pendidikan kejuruteraan. Pelajar dengan latar belakang yang kuat dalam fizik juga boleh mempertimbangkan trek Pendidikan Fizik, yang kami tawarkan dengan kerjasama Jabatan Fizik

Calon tanpa sarjana muda dalam bidang matematik, sains, atau kejuruteraan perlu mengambil kursus peringkat lepasan tambahan dalam bidang kandungan fokus mereka untuk mencapai tahap kepakaran yang sekurang-kurangnya bersamaan dengan Tufts BA / BS dalam kandungan kawasan.

Apabila masuk ke dalam program, setiap pelajar diberikan dua penasihat program, satu dari Jabatan Pendidikan atau Pembangunan Anak dan satu lagi dari Matematik, Sains, atau Jabatan Kejuruteraan. Penasihat program membantu pelajar membuat pilihan mengenai kursus, kawasan kandungan, latihan, dan aktiviti penyelidikan. Di samping itu, pelajar MS boleh memohon untuk meneruskan pengajian mereka sebagai Ph.D. pelajar di Tufts.

Had masa maksimum untuk pelajar sepenuh masa untuk melengkapkan program MS adalah tiga tahun.

Objektif Pembelajaran

Membangun dan mempamerkan pemahaman yang mendalam tentang:

 • Teori dan penyelidikan mengenai pembelajaran, pembangunan, dan pengajaran; sains kognitif; dan asas pendidikan sosiokultural, baik secara meluas dan dalam disiplin mereka.
 • Pembangunan, pedagogi, kandungan khusus, dan cabaran sosiokultural yang wujud dalam pengajaran dan pembelajaran.
 • Kaedah dan hasil penyelidikan yang sesuai untuk pembangunan kajian yang akan menyumbang kepada pandangan teoritis baru dan pendekatan praktikal untuk pendidikan.
 • Pengetahuan dan amalan dalam bidang masing-masing.

Membangunkan kebolehan untuk:

 • Ekspresikan diri dan disebar dengan cara yang berkesan, melalui media yang berbeza, hasil penyelidikan mereka (misalnya, secara lisan, secara bertulis, melalui video).
 • Berikan soalan tentang perkaitan pendidikan dan sosial yang berasaskan pengetahuan disiplin, di mana kaitan merujuk kepada bidang yang luas dan pengalaman dan kepentingan profesional tertentu pelajar.
 • Bekerjasama dengan orang lain dalam projek penyelidikan bersama.
 • Menyusun penyelidikan mereka dalam komuniti global dan antarabangsa.
 • Memahami kepentingan menghormati kanak-kanak, guru, pelajar, dan pendidik yang mereka bekerja.

Falsafah

Pelajar bekerja rapat dengan fakulti program untuk membangunkan penyelidikan mengenai pembelajaran dan pengajaran dalam disiplin STEM, serta mengenai pengaruh budaya, sejarah dan falsafah terhadap pemikiran dan amalan pendidikan. Kursus dalam program mencerminkan perspektif sains pembelajaran mengenai pengetahuan dan amalan disiplin, konteks sosial, dan reka bentuk dan pengajaran. Pelajar juga bekerja di projek bebas.

Projek-projek tersebut mencerminkan kepentingan penyelidikan fakulti, termasuk permulaan pemikiran STEM dalam pengetahuan dan kebolehan pelajar; bagaimana pelajar maju ke arah amalan dan pemahaman disiplin; guru yang menyedari, menghadiri, dan memberi respons kepada pemikiran pelajar; kepelbagaian dan akses dalam pendidikan STEM K-16; dan reka bentuk dan kajian teknologi untuk menyokong pemikiran, pembelajaran dan penyelidikan.

Keperluan Ijazah

Sarjana Sains (MS) dalam program Pendidikan STEM menyediakan pendidik untuk bekerja dalam pembangunan dan pelaksanaan penyelidikan, bahan kurikulum, dan aktiviti pendidikan dalam pengaturan Pendidikan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) formal dan tidak formal, seperti sekolah , pusat penyelidikan, muzium, industri, institusi kebudayaan, dan agensi masyarakat. Ia juga menyediakan calon masa depan untuk Ph.D. program.

Program MS mendaftarkan maksimum 15 pelajar setiap tahun dan mengakui calon dengan latar belakang dalam Matematik, Biologi, Kimia, Fizik, Teknologi, Kejuruteraan, Pendidikan, Psikologi, Pembangunan Anak, Sains Kognitif, dan bidang berkaitan lain yang menunjukkan komitmen untuk memahami isu dan cabaran yang terlibat dalam penyelidikan dan amalan Pendidikan Matematik, Pendidikan Sains, atau Pendidikan Kejuruteraan. Pelajar dengan latar belakang yang kuat dalam fizik juga boleh mempertimbangkan trek Pendidikan Fizik, yang kami tawarkan dengan kerjasama Jabatan Fizik

Calon tanpa sarjana dalam Matematik, Sains, atau Kejuruteraan dikehendaki mengambil kursus peringkat lepasan tambahan dalam bidang kandungan fokus mereka untuk mencapai tahap kepakaran yang sekurang-kurangnya bersamaan dengan Tufts BA / BS dalam kandungan kawasan.

Apabila masuk ke dalam program, setiap pelajar diberikan dua penasihat program, satu dari Jabatan Pendidikan atau Pembangunan Anak dan satu lagi dari Matematik, Sains, atau Jabatan Kejuruteraan. Penasihat program membantu pelajar membuat pilihan mengenai kursus, kawasan kandungan, latihan, dan aktiviti penyelidikan. Di samping itu, pelajar MS boleh memohon untuk meneruskan pengajian mereka sebagai Ph.D. pelajar di Tufts.

Had masa maksimum untuk pelajar sepenuh masa untuk melengkapkan program MS adalah tiga tahun.

Komponen Penyelidikan

Pelajar MS mesti menunjukkan pemahaman tentang penyelidikan pendidikan melalui pembangunan tesis, projek, kerja dengan pasukan penyelidikan, atau latihan.

Keperluan Kursus

Pelajar MS dikehendaki melengkapkan 12 kursus untuk memenuhi keperluan peringkat MS dalam STEM Education. Ini termasuk:

 • 5 kursus dari Kumpulan A, B, C, dan D (sekurang-kurangnya satu kursus dari setiap kumpulan);
 • 2 kursus siswazah dalam Matematik, Sains, atau Jabatan Kejuruteraan;
 • 2 atau 3 kursus elektif dari Kumpulan E;
 • 1 kursus dari Kumpulan F (Seminar Program);
 • 1 atau 2 kursus untuk tesis Sarjana, Projek, Penyelidikan, atau pengalaman Magang.

Pilihan kursus elektif dan peringkat kursus (tahap 100 atau 200) ditentukan oleh penasihat pelajar, sesuai dengan garis panduan yang dikeluarkan oleh masing-masing Jabatan yang terlibat dalam program ini. Pilihan ini ditentukan oleh penilaian setiap keperluan pelajar dari segi pemahaman:

 • Pengetahuan kandungan Matematik, Sains, atau Kejuruteraan;
 • Yayasan sosio-kultural Pendidikan;
 • Teori dan penyelidikan mengenai pembangunan dan pembelajaran manusia dalam bidang kandungan yang berbeza;
 • Pengetahuan spesifik berkaitan langsung dengan perkembangan tesis, projek, penyelidikan, atau latihan MS.

Pemindahan kredit kursus siswazah yang diperolehi dari institusi lain dan tidak digunakan pada peringkat terdahulu bergantung kepada kandungan kursus, prestasi pelajar dalam kursus, dan kaitan kursus kepada rancangan pengajian pelajar, sebagaimana yang dinilai oleh penasihat pelajar dan oleh Jawatankuasa Program Pendidikan STEM.

Tiada kursus sarjana akan dikira ke peringkat MS.

Penempatan Kerja

Lulusan MS kami bekerja di semua sudut pendidikan STEM PreK-16. Semua graduan kami untuk siapa kami mempunyai data yang digunakan dalam bidang ini. Alumni MS kami termasuk guru kelas 9 di Sekolah Tinggi Politeknik Kota di Brooklyn, NY, Guru AP Biologi di Lexington High School di Lexington, MA, dan seorang Associate Research di TERC di Cambridge, MA

Keperluan Permohonan

 • Bayaran permohonan
 • Resume / CV
 • Kenyataan peribadi
 • GRE rasmi diperlukan
  • Skor GRE tidak diperlukan untuk mahasiswa Tufts semasa, 2016
 • TOEFL rasmi atau IELTS, jika berkenaan
 • Transkrip
 • Tiga surat cadangan
 • Calon MAT / SM Sekolah Menengah: dua daripada tiga surat cadangan mestilah dari profesional akademik yang mewakili kawasan subjek di mana pemohon sedang mencari lesen.
 • Contoh penulisan
 • Diperlukan untuk Pendidikan Seni, Pendidikan Sekolah Menengah dan Sekolah Menengah, dan Psikologi Sekolah. Contoh penulisan dalam bahasa pengkhususan diperlukan untuk pemohon yang mencari lesen dalam bahasa asing.
 • Esei tambahan
 • Satu esei tambahan diperlukan untuk pemohon untuk program Mat Middle / High School (bukan Seni) yang memohon untuk Latihan Kolaboratif Latihan Bandar (UTTC): Dalam sehingga 500 perkataan, sila beritahu kami mengapa anda sedang mencari guru yang intensif pengalaman latihan dalam suasana bandar. Apa pengalaman yang telah menyediakan anda untuk bekerja di sekolah bandar dan bagaimana cara melakukannya menyumbang kepada matlamat profesional anda?
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Graduate programs at Tufts University's Graduate School of Arts combine the atmosphere of a liberal arts college with the state-of-the-art technological resources of a research institution. World-clas ... Baca lebih lanjut

Graduate programs at Tufts University's Graduate School of Arts combine the atmosphere of a liberal arts college with the state-of-the-art technological resources of a research institution. World-class researchers, personal mentoring, collaborative laboratory facilities, and industry partnerships equip Tufts students with the skills to excel in their chosen specialties and pursue their careers with passion and commitment. Baca Ringkas