Pengajian Ijazah Sarjanav di Pakistan

Ijazah Sarjanav di Pakistan 2018

Kajian di Pakistan

Sistem Pendidikan di Pakistan
Selepas gred ke-12, sistem pendidikan Pakistan mempunyai dua peringkat. Sistem Ijazah Kolej Pendidikan adalah serupa dengan sistem kolej komuniti Amerika. Negara mempunyai 1,238 kolej darjah dengan 205 bermula sejak tahun 2008, menurutpk / penyiasatan / chapter_10 / 10_Education.pdf "> Kementerian Pakistan, Kewangan. Gred 15 dan seterusnya adalah sebahagian daripada sistem Universiti Pendidikan, termasuk 132 universiti.

Pakistan adalah satu bangsa yang pelbagai yang 60 bahasa digunakan di negara ini. Kelas diajar dalam banyak bahasa serantau serta bahasa kebangsaan dan rasmi - Bahasa Inggeris dan Urdu. Bahasa Inggeris biasanya bahasa yang digunakan oleh kerajaan, perniagaan, dan universiti.

Pelajar Asing
Terdapat empat program untuk bukan rakyat Pakistan yang ingin belajar di Pakistan, menurut Kementerian Kewangan Pakistan ini. Program terbesar dilancarkan selepas laporan UNESCO 2007 dan untuk 1000 Afghanistan berminat Pertanian, Kejuruteraan dan Teknologi Maklumat.Terdapat juga program-program untuk 300 pelajar dari Bangladesh dan Kashmir berminat untuk Perubatan, Kejuruteraan dan Teknologi Maklumat, dan biasiswa budaya untuk 78 pelajar dari mana-mana negara.

Sekolah Khusus
QS (Quacquarelli Symonds) World University Rankings 2012/2013 sekolah pangkat kebanyakannya Amerika sebagai yang terbaik di dunia, tetapi ada sekolah di Hong Kong, Australia, Singapura, Jepun, Korea Selatan dan China di 50. bahagian Sekolah Pakistan bahagian adalah Universiti Kebangsaan Sains dan Teknologi, yang berada di kedudukan di antara 401 dan 450. Ada dalam Islamabad dan kos $ 6,000 hingga $ 8,000 setiap tahun untuk pelajar ijazah pertama dan $ 4,000 hingga $ 6,000 untuk pelajar siswazah.

Terdapat 873 buah sekolah dalam kedudukan.Empat buah sekolah lain di Pakistan berada dalam senarai itu. Mereka semua kedudukan 601 atau lebih tinggi. Tuisyen mereka tidak disenaraikan, tetapi sekolah-sekolah ialah:

* Universiti Lahore
* Universiti Kejuruteraan dan Teknologi
* Universiti Karachi
* Lahore Universiti Sains Pengurusan

Di samping itu, Dahlman menulis bahawa Allama Iqbal Universiti Terbuka ialah jarak terbuka pembelajaran universiti terbesar di Asia dan "Teknologi ini mempunyai potensi untuk ketara mengurangkan kos penyampaian perkhidmatan pendidikan tinggi kepada ramai pelajar.

Kesimpulan
Pakistan telah meningkat komitmennya untuk dan pelaburan dalam pendidikan tinggi pada tahun-tahun kebelakangan ini. Komitmen, membuahkan hasil.Malah, Duta Pakistan ke Arab Saudi, Muhammad Naeem Khan, berpendapat bahawa Pakistan adalah di tengah-tengah dua revolusi yang memberi manfaat bersama - pendidikan yang lebih tinggi dan teknologi maklumat dan komunikasi.

Mengenai Pakistan

Pakistan, secara rasmi Republik Islam Pakistan, adalah sebuah negara berdaulat di Asia Selatan. Dengan jumlah penduduk melebihi 180 juta orang, ia adalah negara keenam paling ramai penduduk di dunia. Pakistan adalah sebuah negara yang pesat membangun dan merupakan salah satu Seterusnya Eleven, sebelas negara-negara itu, bersama-sama dengan BRICs, mempunyai potensi yang tinggi untuk menjadi ekonomi terbesar di dunia 's pada abad ke-21. Pakistan adalah salah satu pengeluar terbesar komoditi semula jadi, dan pasaran buruh adalah yang ke-10 terbesar di dunia.

Kisah Pakistan adalah sebuah kisah banyak negara - atau "stans" kerana Pakistan bermaksud "Tanah Suci" dalam bahasa Parsi dan Urdu. Pakistan, yang merupakan negara keenam paling padat di dunia 's dengan lebih daripada 183 juta orang dan terletak di sebelah barat India dan timur Afghanistan, termasuk kisah banyak bandar-bandar besar, kisah banyak kawasan luar bandar, kisah lelaki yang hidup, dan kisah kehidupan wanita. Ia adalah penting untuk memahami semua cerita ini apabila anda mengambil kira sama ada anda perlu belajar di Pakistan kerana memahami Pakistans yang berbeza adalah penting untuk memahami sistem pendidikan negara.

Fakta mengenai Pakistan

Modal: Islamabad
Bahasa rasmi: bahasa Inggeris dan Urdu
Kerajaan: Republik Parlimen Persekutuan
Penduduk: 180440005
Keluaran Dalam Negeri Kasar: $ 514.559.000.000
Mata wang: rupee Pakistan (Rs.) (PKR)
Zon masa: (UTC 5)

Cari program pengajian anda di Pakistan