New Zealand

Mengenai New Zealand

New Zealand adalah sebuah negara pulau di Lautan Pasifik barat daya. Negara geografi terdiri daripada dua daratan utama - bahawa di Utara dan Selatan Kepulauan - dan banyak pulau-pulau kecil. New Zealand mempunyai ekonomi pasaran moden, makmur dan maju. Ia berada di kedudukan ke-5 dalam 2011 Indeks Pembangunan Manusia dan mengikut 2012 Environmental Performance Index, New Zealand dianggap pelaku yang kukuh dalam perlindungan alam sekitar.

New Zealand adalah sebuah negara yang pelbagai dengan latar belakang budaya yang unik dan banyak untuk ditawarkan kepada pelajar antarabangsa. Terletak di Lautan Pasifik barat daya, negara pulau ini adalah berhampiran dengan Australia, serta Fiji dan Tonga. Ia adalah jauh secara keseluruhan, walaupun terdapat bandar-bandar besar dan berkembang di seluruh negara. Malah, New Zealand adalah salah satu daripada kawasan-kawasan terpencil lalu diselesaikan oleh rakyat.Bandar terbesar di Auckland adalah rumah kepada pelbagai pilihan pendidikan tinggi kepada pelajar antarabangsa, tetapi pilihan lain juga disediakan.

Pelajar mendaftar di sekolah pada usia enam. Mereka dikehendaki, di bawah undang-undang persekutuan, untuk kekal di sekolah melalui usia 16 Warga negara tidak membayar untuk pendidikan sepanjang masa ini. Kebanyakan pelajar kekal di sekolah melalui umur 19, semua yang dibayar oleh kerajaan. Negara ini mempunyai kadar celik huruf sebanyak 99 peratus.

Iklim

Dalam sebahagian besar tahun, iklim di sini adalah sederhana. Julat suhu tahunan adalah kira-kira 50 darjah F sehingga 61 darjah F. Suhu boleh berkisar, walaupun, berdasarkan yang lokasi pulau anda tinggal di. Pantai barat adalah sangat basah. Rantau Otago Tengah adalah iklim separa gersang. Terdapat kawasan-kawasan hutan hujan di sini dan juga puncak gunung dengan suhu yang sangat sejuk.

Persatuan

New Zealand suka di luar rumah mereka.Anda akan mendapati bahawa ini adalah tempat untuk melawat jika anda selepas mendaki gunung atau ski. Walau bagaimanapun, kawasan ini juga mempunyai komponen yang kuat budaya yang merangkumi tradisi awal budaya Maori. Kebanyakan negara ini masih jauh dan banyak orang tinggal di kawasan-kawasan ini. Di bandar-bandar moden, walaupun, anda akan mendapati segala kemudahan anda mungkin biasa dengan menikmati.

Kos sara hidup

Hidup di New Zealand adalah sama seperti yang tinggal di Australia. Kos negara 's hidup di Auckland adalah sama dengan apa yang anda akan dapati di London, Sydney, atau New York. Barangan import yang kos yang lebih. Untuk membeli tiket langkah, anda 'akan menghabiskan NZ $ 15. Untuk secawan kopi, anda akan membelanjakan kira-kira NZ $ 4.

Pusat Pengajian

Pusat Pengajian & Universiti di New Zealand

Pusat Pengajian & Universiti Dalam Talian di New Zealand