Gambaran keseluruhan kursus

Menjadi pemuzik yang anda inginkan dengan gelar sarjana yang diajar secara fleksibel di Hull.

Program MMUS adalah peneraju sektor, yang membolehkan pengkhususan dan pencampuran kepentingan dalam pelbagai bidang termasuk prestasi, komposisi (akustik, elektroakustik, seni sonik), mengendalikan, teknologi muzik, rakaman, pengeluaran, pedagogi, muzik filem, estetika, falsafah, semiotika, muzikologi sejarah dan kritikal, kajian jazz, kajian muzik popular, psikologi muzik, teori dan analisis.

Kursus ini bertujuan untuk mereka yang mempunyai minat khusus dalam mengejar pembelajaran muzik mereka ke peringkat yang lebih tinggi dan melengkapkan pelajar dengan pelbagai kemahiran yang boleh dipindahmilik. Mendapatkan MMus membuka kemungkinan kerjaya dalam muzik dan dalam banyak bidang lain di mana kemahiran dalam siasatan kritikal dan demonstrasi kebolehan maju adalah penting.

Program ini memberi anda peluang, seperti latihan, melalui perkongsian profesional kami dan pelbagai pembicara lawatan antarabangsa termasuk komposer, penghibur, dan ahli akademik untuk mendedahkan anda kepada individu utama di dalam bidang.

Apa yang akan anda pelajari

Anda akan mengembangkan kemahiran dalam keistimewaan anda yang dipilih dalam satu atau lebih daripada empat bidang pengajian luas - muzik, komposisi, prestasi dan teknologi muzik - serta memperoleh pelbagai kemahiran yang boleh dipindahmilik dalam penalaran kritis dan penyelidikan intelektual.

Modul termasuk

Semua modul tertakluk kepada ketersediaan dan senarai ini mungkin berubah pada bila-bila masa.

 • Pengajian Muzik 1 dan 2
 • Kemahiran Teknikal 1
 • Kemahiran Teknikal 2
 • Konteks Muzik
 • Kaedah Penyelidikan (Muzik)
 • Kajian Khas

122472_photo-1511671782779-c97d3d27a1d4.jpgisrael palacio / Unsplash

Prospek masa depan anda

Tujuan kajian MMUS adalah menghubungkan kebolehan anda terus ke bidang muzik dan pekerjaan yang diketuai oleh industri. Oleh itu, persediaan untuk pekerjaan adalah berorientasikan secara kualitatif dan meluas secara intelektual.

Anda akan dapat melibatkan diri dengan pelbagai peluang muzik seperti menyertai konstrik, menjalankan projek kerjasama, mengatur projek anda sendiri dan menyediakan persembahan. Peluang-peluang ini akan membangunkan kemahiran yang boleh dipindahkan yang bermanfaat dalam pelbagai kerjaya serta muzik.

Anda akan berpeluang untuk terlibat dengan skim berasaskan kerjaya, seperti skim Pelajar untuk Sewa sekolah, yang memberi anda peluang untuk memenuhi keterlibatan luar. Sekolah ini telah membangunkan pelbagai latihan dalam kerjasama dengan organisasi profesional, termasuk Teater Hull Truck dan Opera North.

Sekolah mengendalikan aktiviti keterlibatan di mana anda akan mendapat peluang untuk bekerjasama dengan orang ramai dalam konteks organisasi yang berbeza, termasuk sekolah tempatan, Galeri Seni Ferens, Teater Hull Truck, Perpustakaan Majlis Bandaraya Hull, Persatuan Strok (untuk terapi muzik) , dan kumpulan komuniti.

Terokai lawatan maya

https://virtualtour.hull.ac.uk/take-a-look-around/area-of-interest/choose-your-subject/music

Syarat kemasukan

Anda biasanya perlu memegang Ijazah Kepujian dalam Muzik (2.1 atau ke atas) atau setaraf antarabangsa. Dalam sesetengah keadaan, kami mungkin memerlukan anda menghadiri temuduga.

Dengan permohonan anda, sila serahkan sampel pekerjaan yang sesuai seperti di bawah ini bergantung kepada bidang pengajian yang anda minati:

 • Prestasi: rakaman video prestasi baru-baru ini yang mengandungi dua keping kontras sehingga 10 minit dalam jumlah.
 • Komposisi: satu sampel dua potongan kerja komposisi terkini dalam skor dan / atau format rakaman sehingga 10 minit.
 • Teknologi: dua karya baru-baru ini (ini boleh merangkumi pengeluaran studio, reka bentuk bunyi, pengaturcaraan, dan lain-lain) dalam format yang sesuai sepanjang tempoh 10 minit (atau setaraf)
 • Musicology: contoh kerja bertulis, termasuk satu atau dua karangan berjumlah kira-kira 5,000 perkataan.

Dalam permohonan anda, anda boleh memberikan pautan kepada kerja anda yang dihoskan secara luaran.

Pelajar antarabangsa

Sekiranya anda memerlukan visa pelajar Tier 4 untuk belajar atau jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda dikehendaki untuk memberikan bukti yang dapat diterima ke atas tahap kemahiran berbahasa Inggeris anda.

Kursus ini memerlukan IELTS 6.0 secara keseluruhan, dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam setiap kemahiran.

Sekiranya bahasa Inggeris anda tidak mencapai standard yang diperlukan oleh Universiti untuk program ini, anda mungkin berminat dengan salah satu kursus bahasa Inggeris kami.

Jika anda ingin maklumat lanjut mengenai program ini dari University of Hull sila isi borang ini dan baca dasar privasi kami.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh University of Hull »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 13, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
14,000 GBP
Rumah / EU: £ 7,000 - Antarabangsa: £ 14,000. Sila ambil perhatian, yuran yang ditunjukkan adalah untuk penyertaan 2019/20. Yuran untuk 2020/21 belum lagi disahkan dan mungkin meningkat.
Deadline
Ogo 1, 2020
We recommend that you apply by 1 August for September course start (or at least 6 weeks before any other start date).
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
End Date
Sep 2021
Tarikh tutup permohonan
Ogo 1, 2020
We recommend that you apply by 1 August for September course start (or at least 6 weeks before any other start date).

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Ogo 1, 2020
We recommend that you apply by 1 August for September course start (or at least 6 weeks before any other start date).
End Date
Sep 2021

Pippa Brazier - Music - University of Hull