Msc dalam Kimia Analitik

Umum

Penerangan Program

Program MSc Kimia Analisis kami direka untuk menyediakan latihan komprehensif dalam kimia analisis dan pelaksanaannya dalam pelbagai bidang termasuk analisis biomedikal, farmaseutikal, makanan dan alam sekitar.

Ahli kimia analisis menilai struktur kimia dan sifat bahan. Kemahiran mereka diperlukan untuk pelbagai tujuan termasuk pembangunan dadah, analisis forensik dan toksikologi. Ahli kimia analitis boleh mengkhususkan diri dalam bidang yang bervariasi sebagai toksikologi, farmaseutikal dan forensik.

Apa yang dilakukan oleh ahli kimia analitik?

Kimia analitik menganalisis sampel menggunakan pelbagai teknik seperti elektro-kromatografi, kromatografi cecair prestasi tinggi, dan spektroskopi. Mereka bekerja dengan pelbagai organisasi sektor awam dan swasta, dan boleh pakar dalam bidang seperti toksikologi, farmaseutikal, kawalan kualiti atau forensik.

Anda akan mempunyai akses kepada pelbagai instrumentasi saintifik termasuk: 400 MHz, 500 MHz, spektrometri NMR pepejal dan benchtop, difraksi sinar-x kristal dan serbuk tunggal, spektrometer jisim plasma yang digabungkan secara induktif tinggi, GC-MS dan ion perangkap lini spektrometer LC, spektrometeri mobiliti ion, kromatografi gas dan cecair dan sensor nanopore yang boleh diubah.

Program MSc Kimia kami menarik pelajar dari seluruh dunia dengan pelajar dari pelbagai negara yang berbeza termasuk China, Nigeria, Oman, Amerika Syarikat, Inggeris, Brunei, Latvia dan India. Program-program kami telah disenaraikan di atas purata sektor pada semua 9 unit penilaian dalam Penyelidikan Pengalaman Siswazah Pascasiswazah 2016.

Apa yang membuat program ini berbeza?

 • Akses kepada pelbagai instrumentasi saintifik
 • Baru £ 17 juta STEMLab

Siapa yang patut belajar program ini?

Program Kimia Analitik kami direka untuk pelajar yang ingin membangunkan pemahaman mereka merentasi spektrum teknik analisis utama, dilengkapi dengan kajian dalam kemahiran yang boleh dipindah dan profesional.

Syarat kemasukan

Ijazah kehormat (2: 2 atau ke atas) atau kelayakan di luar negara yang setara dalam bidang kimia, biokimia atau subjek yang berkait rapat.

Keperluan Bahasa Inggeris

Semua pemohon untuk masuk ke Universiti Loughborough mestilah mempunyai kelayakan dalam Bahasa Inggeris sebelum mereka boleh dimasukkan ke mana-mana kursus atau program, sama ada bahasa pertama mereka adalah bahasa Inggeris atau tidak. Ketahui lebih lanjut.

IELTS: keseluruhan 6.5 dengan minima 6.0 dalam setiap komponen.

Apa yang akan anda pelajari

Program MSc Kimia Analisis kami terdiri daripada pelbagai modul yang merangkumi semua teknik analisis utama, dilengkapi dengan kajian dalam kemahiran yang boleh dipindah dan profesional, dan dengan pilihan untuk mengkaji aspek kimia perubatan dan farmaseutikal jika dikehendaki.

Modul

Program ini merangkumi pelbagai topik; untuk memberi anda penguji yang kami telah berkembang pada beberapa modul teras yang berkaitan dengan program ini dan kaedah penilaian khusus yang berkaitan dengan setiap modul.

Modul wajib

 • Kaedah Penyelidikan (15 kredit)
 • Teknik Pemisahan (15 kredit)
 • Spektrometri Massa dan Teknik Berkaitan (15 kredit)
 • Spektroskopi dan Analisis Struktur (15 kredit)
 • Kemahiran Profesional dan Disertasi (30 kredit)
 • Projek Penyelidikan (60 kredit)

Modul pilihan

 • Farmakokinetik dan Metabolisme Dadah (15 kredit)
 • Sasaran Dadah, Reka Bentuk Dadah dan Sintetik Dadah (15 kredit)
 • Sensor (15 kredit)
 • Inovasi dalam Sains Analisis (15 kredit)

Prospek kerjaya masa depan

Graduan dari Program Kimia Analitik telah berkembang ke kerjaya dalam pelbagai industri, dan ramai yang melanjutkan pengajian dan program PhD.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Loughborough University's School of Science, home to the Departments of Chemistry, Computer Science, Mathematical Sciences, Physics and the Mathematics Education Centre.

Welcome to Loughborough University's School of Science, home to the Departments of Chemistry, Computer Science, Mathematical Sciences, Physics and the Mathematics Education Centre. Baca Ringkas