Perubatan Psikologi MSc / Perubatan Pelengkap

Umum

Penerangan Program

Pemelihara Universiti Metropolitan London
Bersama dengan ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH (Lübeck)
Berdaftar Di Universiti Metropolitan London
Upacara anugerah Setelah selesai tesis tuan, ijazah sarjana dianugerahkan oleh London Metropolitan University
Ijazah akademik Sarjana Sains / Perubatan Psikologi MSc / Perubatan Komplementari
Tajuk MSc
Kualiti UK Garis Panduan Kualiti Universiti UK: Kod Kualiti UK yang disemak untuk Pendidikan Tinggi | UKSCQA / 02
Kehadiran Jarak pembelajaran tanpa kehadiran (100% pembelajaran jarak jauh)
Tempat belajar 50 pelajar setiap tahun
Bahasa arahan Jerman atau Inggeris
Mula belajar 1 September, 2020
Permohonan
tempoh
Sehingga 15 Julai, 2020
Peruntukan ruang Peruntukan tempat berlaku mengikut urutan permohonan yang masuk dengan mempertimbangkan kriteria kualitatif dan wawancara telefon.
Tempat pengajian Pembelajaran jarak jauh, mendaftar sebagai pelajar di London Metropolitan University.
Universiti Metropolitan London.
166-220 Holloway Rd
London N7 8DB
United Kingdom.
Tempoh 2 semester (1 tahun)
Skop 10 - 25 jam kerja setiap minggu
180 CP = 90 ECTS
Keperluan kemasukan Ijazah pertama (sekurang-kurangnya Sarjana Muda) dari universiti luar negara yang diiktiraf sebagai Jerman atau setanding dan sekurang-kurangnya satu tahun pengalaman profesional atau
Sesi latihan vokasional yang lengkap dan sekurang-kurangnya enam tahun pengalaman profesional yang relevan - termasuk sekurang-kurangnya satu tahun pengalaman pengurusan atau pengurusan projek - dianggap setara dengan ijazah pertama universiti ( tanpa ijazah pertama / tanpa Ijazah Sarjana Muda ).

Di samping itu, kelayakan tambahan berikut adalah wajar: Pengetahuan sektor penjagaan kesihatan, termasuk masa kini dan / atau masa depan
 • jururawat
 • kakitangan perubatan,
 • pengamal perubatan,
 • ahli psikologi,
 • PharmakologInnen,
 • pekerja sosial,
 • jururawat,
 • dan calon pelajar dari bidang yang berkaitan.Semua yang berminat, sama ada dengan atau tanpa ijazah pertama, akan diperiksa untuk kesesuaiannya untuk ijazah sarjana ini dalam panggilan telefon selama 20 minit. Jika anda tidak mempunyai ijazah akademik yang pertama, anda akan menerima ujian kemasukan bertulis dan peperiksaan pintu masuk yang pendek.
pensijilan Tertakluk kepada pensijilan yang akan datang oleh ZfU (nombor pendaftaran 11065).
pihak berkuasa penyeliaan Pihak berkuasa penyeliaan adalah Kementerian Hal Ehwal Sosial, Kesihatan, Sains dan Kesaksamaan Negeri Schleswig-Holstein (MSGWG).
kos Yuran pengajian termasuk yuran pengajian setiap bulan 794.88 euro (pengecualian VAT) x 12 bulan. Sila ambil perhatian bahawa tiada kos perjalanan dan penginapan, kerana kedatangan berlaku secara eksklusif dalam talian.

Dasar saintifik untuk profesional berpengalaman tanpa ijazah pertama atau tanpa Ijazah Sarjana Muda

Kursus holistik, saintifik dan berasaskan bukti, yang sesuai untuk profesional profesional penjagaan kesihatan yang berpengalaman. Bagi pihak yang berminat yang mempunyai pengalaman profesional yang luas dan tanggungjawab pengurusan dan ingin meletakkan kerja praktikal mereka secara saintifik.

Pembangunan kecekapan utama Ijazah Sarjana menerusi pembelajaran jarak jauhPerkembangan sistematik kecekapan pakar yang sedia ada dan asasnya dengan memahami kandungan teori dan kaedah yang berkaitan dengan amalan dengan tumpuan kepada pengetahuan dan pendekatan klasik dan semasa dalam perubatan psikologi. Penggunaan media komunikasi moden dalam format pembelajaran jarak jauh.

Trend dan topik penyelidikan masa depan Perubatan psikologi / ubat pelengkap

Berurusan dengan penyelidikan semasa dan topik mendalam selepas memperoleh asas perubatan yang diperlukan. Pemikiran kritis dan dasar saintifik memungkinkan penggunaan sadar dan perkembangan pengetahuan dan kemahiran serta pengambilalihan perspektif baru.

Siapakah kursus Sarjana ini yang direka untuk?

Ijazah sarjana ini ditujukan kepada (calon) pengurus dan pembuat keputusan dari sektor penjagaan kesihatan. Ini termasuk doktor, jururawat, kakitangan perubatan, penyedia penjagaan kesihatan alternatif, psikologi, ahli farmakologi, pekerja sosial, jururawat, dan calon pelajar dari bidang yang berkaitan.
Kumpulan sasaran kami
 • bekerja sendiri
 • Pekerja dalam syarikat
 • Psikologi klinikal
 • psiko
 • ahli psikologi
 • pengamal perubatan
 • terapi
 • jurulatih
 • jurulatih
 • ...

Konsep pembelajaran program pembelajaran jarak jauh

Perkaitan praktikal yang tinggi Pembelajaran jarak jauh inovatif | Sokongan pelajar individu dan profesional Tiada kehadiran

Konsep pembelajaran Perubatan Psikologi MSc / Perubatan Komplementari dicirikan oleh hubungannya yang tinggi dengan kandungan yang berkaitan dengan amalan serta kaedah pengajaran dan pembelajaran yang inovatif. Reka bentuk sebagai pembelajaran jarak jauh bermaksud penjajaran optimum kepada keperluan kumpulan sasaran.

Gabungan pembelajaran kendiri berpandu, sokongan pelajar individu dan unit e-pembelajaran menawarkan peluang kepada pelajar untuk belajar di mana-mana, pada bila-bila masa, berdasarkan keperluan profesional dan keperluan mereka sendiri.

Penggunaan komponen e-pembelajaran moden menjamin pembelajaran interaktif pelajar, pembentangan jelas dan perbincangan kandungan abstrak. Webinar interaktif dan perbincangan dalam ruang maya mempromosikan integrasi asas dan kaedah teori ke dalam amalan profesional. Penggunaan tutorial maya dalam bentuk platform pembelajaran dalam talian membolehkan pemindahan ilmu yang fleksibel dan seperti rangkaian, yang boleh diubah dan disesuaikan mengikut keperluan pembelajaran dan kemajuan individu.

Peruntukan perlindungan semua tawaran langsung interaktif seperti webinar atau kuliah dalam talian serta semua bahan pembelajaran dalam bentuk elektronik memudahkan pengurusan pengetahuan dan pembelajaran tak segerak untuk pelajar dalam kumpulan belajar dengan keadaan dan kebebasan kerja profesional yang berbeza. Di samping itu, ini bermakna dokumentasi yang lebih mudah dan masa dan pengulangan kandungan kursus.

kurikulum

Latihan keutamaan:

Kandungan dan struktur program induk menyokong pemahaman berasaskan bukti mengenai ubat psikologi. Berdasarkan pengenalan kepada asas-asas kursus, kandungan dan kemahiran ubat psikologi secara sistematik diberikan. Modul-modul berikut bertujuan untuk menghubungkan pengetahuan yang diperoleh dalam modul sebelumnya secara analitik untuk mengembangkan pemahaman para peserta dan menyediakan mereka untuk modul berikut.

Bergantung kepada keperluan profesional dan bidang tanggungjawab, pelajar membangunkan pemahaman teori dan kemahiran yang berkaitan dalam bidang perubatan psikologi.

tumpuan

Kandungan program sarjana setahun adalah berdasarkan enam keutamaan berikut:

 • Asas kerja saintifik
 • Pengenalan kepada kesihatan mental
 • Langkah-langkah psikologi untuk kesihatan mental
 • neurosains
 • Kesihatan Pemakanan & Mental
 • Sistem hormon dan sistem imun
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 year ... Baca lebih lanjut

The ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 years. Online Master's programs with practical relevance and skilful didactics. Exciting, scientific and practice-oriented at the same time. In exceptional cases, professionals have the opportunity to be admitted to the Master's programs without a first degree (without a Bachelor's degree). Baca Ringkas