Msc Pengurusan Sumber Manusia Dan Organisasi

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Msc Pengurusan Sumber Manusia Dan Organisasi

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Gambaran Keseluruhan

Sekiranya anda mengiktiraf kepentingan memperoleh pengetahuan dalam pengambilan, motivasi, pengekalan dan pembangunan orang, maka kursus yang diluluskan CIPD ini direka untuk anda.

Ini memberi manfaat kepada anda jika anda ingin memperoleh kemahiran untuk mencapai kerjaya peringkat tinggi yang melibatkan menguruskan perhubungan pekerjaan di sektor swasta, awam, atau bukan untuk keuntungan, serta mendapatkan yang terbaik daripada orang yang anda gunakan dalam perniagaan anda sendiri .

Anda akan meningkatkan kefahaman anda tentang pentingnya mempunyai gabungan yang tepat dengan set kemahiran dan kompetensi yang sesuai, kepentingan dan peranan kepimpinan, pengurusan perubahan, pembangunan dan pengekalan bakat, cabaran menguruskan orang dalam pelbagai budaya dan konteks global, dan pengurusan sumber manusia strategik.

Dua ciri utama dalam kursus ini adalah sifat pelbagai disiplin, dan penglibatannya dengan perdebatan kontemporari dalam teori dan amalan sebenar. Anda akan berpeluang untuk belajar daripada pakar kelas dunia, untuk mengambil bahagian dalam kuliah yang sangat interaktif, bengkel, analisis kes studi dan blog.

Anda juga akan terlibat dalam penyelidikan yang ketat dan belajar dari para pengamal, menerapkan teori kepada konteks organisasi yang praktikal yang akan anda hadapi dalam kehidupan kerja anda.

Fakta utama

 • Kursus ini diiktiraf oleh Institut Personel dan Pembangunan Berkanun, menawarkan pengecualian sepenuhnya daripada diploma lanjutan mereka
 • Sebahagian daripada kumpulan elit EQUIS dan AMBA sekolah perniagaan yang diakreditasi
 • 6 di UK untuk kuasa penyelidikan dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan terkini, dengan pengajaran dimaklumkan oleh perkembangan terkini

Butiran kursus

Sepanjang semester musim luruh dan musim semi, anda akan mengambil 120 kredit modul yang diajar. Setiap modul biasanya terdiri daripada 10 sesi dua hingga tiga jam.

Anda akan menyiapkan disertasi sebanyak 12-15,000 60 kredit sepanjang musim panas, dan akan diberikan penyelia disertasi yang sesuai yang akan mengawasi kemajuan anda.

Penilaian

Anda akan dinilai melalui kombinasi esei individu atau projek kumpulan dan ujian bertulis.

Modul

Teras

 • Perkembangan semasa dalam HRM / OB
 • Hubungan Pekerjaan
 • PENGURUSAN SUMBER MANUSIA ANTARABANGSA
 • Kepimpinan dan Pengurusan Pembangunan
 • Urusan Pertubuhan
 • Pembangunan Organisasi dan Perubahan
 • Kaedah Penyelidikan
 • Pengurusan Sumber Manusia Strategik

Modul-modul yang kami tawarkan adalah diilhamkan oleh kepentingan penyelidikan staf kami dan hasilnya mungkin berubah atas sebab-sebab, sebagai contoh, perkembangan penyelidikan atau perubahan undang-undang. Senarai ini adalah contoh modul biasa yang kami tawarkan, tidak senarai muktamad.

Kerjaya

Akreditasi profesional

Kursus ini diiktiraf oleh Institut Personel dan Pembangunan Berkanun, menawarkan pengecualian sepenuhnya daripada diploma lanjutan mereka.

Destinasi kerjaya

Destinasi kerjaya untuk siswazah kami termasuk akauntan, penganalisis kewangan dan pelaburan, profesional pengajaran pendidikan tinggi, bank pelaburan, penganalisis perniagaan IT, perunding pengurusan, profesional pemasaran, profesional perhubungan awam dan penyelidik universiti.

Pasukan karier pasca siswazah

Pelajar mengajar mendapat manfaat daripada sokongan pasukan karier pasca siswazah kami yang akan membantu anda meneroka pilihan kerjaya anda dan mengembangkan kemahiran pengurusan karir anda. Program Pemimpin Kerjaya Lanjutan MSc mingguan kami dilengkapi dengan perundingan kerjaya individu, acara rangkaian dan akses kepada pelbagai persembahan majikan, aktiviti sukarela dan peluang pengalaman kerja.

Melalui gabungan kajian akademik dan sokongan kerjaya yang ditawarkan, anda akan berada dalam kedudukan yang sangat baik untuk meningkatkan prospek kerjaya anda dan bergerak ke peringkat seterusnya dalam kerjaya anda.

Keusahawanan dan gaji permulaan purata

82.1% daripada pascasiswazah dari Nottingham University Business School yang boleh didapati untuk kerja-kerja mendapat pekerjaan atau kajian lanjut dalam tempoh enam bulan tamat pengajian. £ 28,500 adalah gaji permulaan purata, dengan nilai tertinggi £ 50,000. *

* Destinasi yang diketahui dari pasca siswazah sepenuh masa 2015/16. Gaji dikira berdasarkan median mereka yang bekerja sepenuh masa dibayar di UK.

Kerjaya dan pembangunan profesional

Sama ada anda ingin meningkatkan prospek kerjaya anda atau mengembangkan pengetahuan anda, ijazah lepasan ijazah dari University of Nottingham boleh membantu membawa anda ke mana anda mahu.

Perkhidmatan Kerjaya dan Khidmat Pekerjaan yang memenangi anugerah kami menawarkan sokongan pakar dan bimbingan semasa anda belajar dan untuk kehidupan selepas anda lulus. Mereka akan membantu anda meneroka dan merancang langkah kerjaya anda yang seterusnya, melalui acara tetap, sesi kemahiran majikan yang dipimpin, peluang penempatan dan perbincangan satu sama lain.

Syarat kemasukan

2: 1 (atau setaraf antarabangsa) dalam sebarang disiplin, tidak termasuk ijazah pakar dalam pengurusan sumber manusia dan / atau organisasi

Keperluan Bahasa Inggeris

IELTS 6.5 (tidak kurang daripada 6.0 dalam apa-apa unsur)

Penyediaan dan sokongan Bahasa Inggeris Akademik

Diakreditasi oleh British Council untuk pengajaran Bahasa Inggeris di UK, Pusat Pendidikan Bahasa Inggeris Pusat Universiti menyediakan persediaan dan sokongan berkualiti tinggi. Kursus rasional kami mengambil bahasa Inggeris dan kemahiran akademik anda ke tahap yang anda perlukan untuk maju ke kajian pascasiswazah tanpa mengambil IELTS lagi.

Kursus perniagaan dan pengurusan lima dan 10 minggu khusus boleh didapati dan anda mungkin layak mendapat tawaran bersama, yang bermaksud anda hanya perlu memohon visa anda sekali. Pelajar yang masuk melalui laluan CELE dikecualikan daripada membayar yuran tempahan sebanyak £ 1,000. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini December 31, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
11,475 GBP
£ 11,475 (UK / EU) - £ 19,800 (antarabangsa)
Locations
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat