Msc dalam pembelian dan pengurusan rantaian bekalan

University of Westminster, Westminster Business School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Msc dalam pembelian dan pengurusan rantaian bekalan

University of Westminster, Westminster Business School

Purchasing and Supply Chain Management MSc menangani peranan strategik pembelian dan pengurusan rantaian bekalan. Ia juga mengkaji kesan perubahan dalam persekitaran kawal selia dan dasar, dan kesan teknologi dan teknik-teknik baru pada masalah semasa dan masa depan dalam industri ini. Dalam kursus ini, anda akan membangunkan pengetahuan anda terbaik pengurusan amalan pembelian dan rantaian bekalan, dan meningkatkan pemahaman anda tentang kepentingan proses perniagaan dan integrasi aktiviti melalui rangkaian kami modul. Sektor pembelian dan rantaian bekalan berkembang, meninggalkan graduan Sarjana kami menarik di pasaran kerja. Bergantung kepada minat anda dan laluan kerjaya dikehendaki, anda akan mempunyai peluang untuk pakar dalam undang-undang antarabangsa atau pengurusan projek sebagai sebahagian daripada kursus ini.

Kandungan Kursus

Pelbagai kami teras dan pilihan modul kursus ini melengkapkan anda dengan pengetahuan pakar untuk mengenalpasti masalah dan membangunkan penyelesaian dalam kedua-dua pembelian dan rantaian bekalan yang lebih luas. pensyarah kami menggabungkan kuliah tradisional dengan permainan untuk menggambarkan logistik dan rantaian bekalan dan ceramah oleh penceramah luar daripada industri. Antara yang menarik bagi ramai pelajar adalah lawatan lapangan dan aktiviti sosial dianjurkan sepanjang kursus yang memberi peluang untuk rangkaian dan melanjutkan pembelajaran anda dalam persekitaran yang baru. Baca mengenai kajian lapangan untuk Kelestarian Pusat Siemens Urban di blog kami. Sebagai sebahagian daripada kursus ini, anda mempunyai peluang untuk mendapatkan pensijilan PRINCE2 Yayasan dalam pengurusan projek. Anda juga akan layak untuk diskaun SAP Sijil Profesional dan mendapat manfaat dari akses percuma ke sebahagian daripada bahan dalam senarai kursus membaca.

Modul

Modul-modul berikut boleh dijadikan daripada apa yang anda akan belajar dalam kursus ini. Modul teras Integrasi Proses Perniagaan dengan SAP Anda akan mempertimbangkan peranan integrasi maklumat dan proses dalam organisasi, dengan memberi tumpuan kepada integrasi proses perisian dan perniagaan yang menyeluruh. Peluang untuk belajar untuk kursus SAP mempunyai akreditasi ditawarkan dalam persatuan dengan modul ini. Analisis Kewangan untuk Pengurus Modul ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran analitik dan pemahaman anda mengenai laporan kewangan korporat. Logistik dan Alam Sekitar Luaran Dengan modul ini, anda akan meningkatkan kesedaran anda tentang pengaruh luaran yang syarikat mesti mengambil kira dalam reka bentuk dan operasi sistem logistik mereka. Pengurusan Pembelian Anda akan membangunkan pelbagai pengetahuan tentang pengurusan pembelian, termasuk proses pengurusan pembelian, teknik perundingan, penilaian pembekal dan peranan pembeli. Kaedah Penyelidikan dan Penyediaan Projek Modul ini akan meningkatkan pengetahuan dan kecekapan proses penyelidikan dan penerapan kaedah penyelidikan. Pengurusan Rantaian Pembekalan Runcit Dengan meneliti pasaran runcit (oleh negara dan sektor), modul ini menyiasat perkembangan dalam mengawal rantaian bekalan antara peruncit dan pengilang. Bekalan dan Perolehan Mampan Anda akan mengkaji topik yang berkaitan dengan pengurusan logistik, perolehan dan pengurusan rantaian hijau. Modul pilihan Aspek Antarabangsa Undang-undang Perniagaan Anda akan mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai aspek-aspek yang berlainan dalam undang-undang antarabangsa, dan dapat menerapkannya dalam perniagaan. Pengurusan Projek Anda akan mengkaji kepentingan projek dalam organisasi moden, dengan rujukan khusus untuk menguruskan projek.

latihan bertauliah

Semua pelajar sepenuh masa Masters perniagaan kursus kami boleh memohon untuk melaksanakan PG / MBA Internship Program reflektif Modul Pengamal. Ini adalah satu 8 minggu tidak dibayar latihan bertauliah, yang boleh diambil sebagai tambahan kepada modul pilihan dan akan membantu pelajar untuk mendapat pengalaman bekerja yang tidak ternilai. The latihan, yang dengan organisasi yang berpangkalan di London, berlaku ketika musim panas. Untuk memohon, pelajar perlu mengemukakan borang permohonan yang lengkap dan salinan CV dikemaskini mereka kepada pasukan Perniagaan Pengalaman; pasukan kemudian menyenarai pendek dari aplikasi dan menjalankan mesyuarat kumpulan dengan pemohon. Akhirnya terpulang kepada majikan latihan kami untuk membuat keputusan sama ada mereka ingin menemubual calon (s) dan menawarkan dia / dia magang. Kami telah menerima maklum balas yang sangat positif daripada kedua-dua pelajar pasca siswazah dan majikan dan menjangkakan bahawa program latihan akan terus kekal popular di kalangan pelajar-pelajar kita.

Kerjaya yang berkaitan

pelajar Past kursus ini telah membangunkan kerjaya yang berjaya dalam kedua-dua pengurusan rantaian bekalan dan perolehan. graduan Kursus bekerja di kedua-dua besar dan kecil kepada syarikat-syarikat sederhana di seluruh dunia. Contohnya termasuk Unilever, Puma, dan Sony. Dalam persekitaran yang kompleks dan mencabar hari ini di mana pertimbangan yang wajar, tanggungjawab peribadi dan inisiatif sedang dicari, kursus ini akan membantu anda mendapatkan kualiti untuk memuat terlebih dahulu peranan semasa anda, atau mendapat pekerjaan baru. Kawasan kerja yang anda boleh mempertimbangkan termasuk pembelian dan pengurusan kontrak, pengurusan rantaian bekalan, pengurusan operasi / logistik dan perancangan rantaian bekalan dan pembangunan. Sebagai alternatif, anda mungkin mahu terus ke penyelidikan atau kajian lanjut. Selepas berjaya menamatkan kursus ini, jika anda mempunyai pengalaman kerja tiga tahun berkenaan anda boleh dianugerahkan Ahli Chartered Institute of Purchasing dan status Supply (MCIPS). Sebagai alternatif, anda boleh memohon untuk CIPS untuk status MCIPS di kemudian hari, apabila anda telah memperolehi pengalaman kerja yang diperlukan.

Sesi maklumat pascasiswazah dalam talian

Sesi maklumat pasca siswazah dalam talian kami adalah cara terbaik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kursus pascasiswazah kami tanpa perlu menghadiri acara di tapak.

Disampaikan oleh pemimpin kursus kami, sesi dalam talian pendek ini meliputi kandungan kursus tertentu, proses permohonan dan sesi pertanyaan dan jawapan langsung, di mana anda boleh menanyakan apa-apa soalan yang anda mungkin ada.

Format interaktif bermakna anda boleh bertanya soalan khusus. Sesi-sesi ini adalah cara yang mudah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pelbagai kursus pascasiswazah kami.

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut dan mendaftar.

This school offers programs in:
  • English
University of Westminster, Westminster Business School
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
9,000 GBP
Rumah / EU: £ 9000 - Luar Negara: £ 12,000
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat