Data Besar dan Kejuruteraan Data

Data yang besar telah ternyata mempunyai potensi besar, tetapi menimbulkan cabaran utama pada masa yang sama. Dalam satu tangan, data yang besar adalah memandu peringkat seterusnya inovasi teknologi dan penemuan saintifik. Oleh itu, data yang besar telah dipanggil "emas" revolusi digital dan era maklumat. Sebaliknya, jumlah global data yang semakin meningkat pada kadar yang seolah-olah menjadi sukar untuk mengawal. Dalam hal ini, ia telah diperhatikan bahawa kita "lemas dalam lautan data". Berhadapan dengan prospek dan risiko, dunia memerlukan satu generasi baru pakar data. Kejuruteraan Data adalah satu profesion yang baru muncul berkenaan dengan data yang besar pendekatan untuk perolehan data, pengurusan data dan analisis data. Menyediakan anda dengan up-to-date pengetahuan dan canggih alat pengiraan, kejuruteraan data mempunyai segala-galanya yang diperlukan untuk menguasai era data yang besar.


Ciri-ciri Program

Program Kejuruteraan Data terletak di Jacobs University, Bahasa Inggeris-bahasa institusi akademik swasta dan antarabangsa di Bremen, Jerman. Program dua tahun menawarkan wawasan yang menarik dan mendalam ke dalam asas-asas, kaedah dan teknologi data besar. Pelajar mengambil kurikulum yang direka khas yang terdiri daripada kuliah, tutorial, latihan makmal dan amali projek. Pautan ke dalam konteks akademik yang bertenaga, program ini diajar oleh pakar-pakar terkenal. Dalam suasana yang unik, pelajar juga bekerjasama dengan profesional industri dalam kursus-kursus yang dipilih. Komponen teras program dan bidang pengkhususan termasuk:

 • Cabaran Data Besar
 • analisis data
 • Bases Data Besar dan Perkhidmatan Awan
 • Prinsip Pemodelan Statistik
 • Perolehan Data Technologies
 • Pengurusan Data Besar
 • Pembelajaran Mesin
 • Internet Perkara
 • Visualisasi Data dan Pemprosesan Imej
 • Analisis Dokumen
 • Internet Keselamatan dan Privasi
 • Aspek Perundangan Kejuruteraan Data dan Etika Data

Sila gunakan borang kenalan untuk meminta maklumat lanjut mengenai kurikulum Kejuruteraan Data.


Pilihan Kerjaya

Permintaan untuk jurutera data adalah besar - dalam industri, perdagangan dan sektor awam. Dari IT untuk membiayai, dari automotif kepada minyak dan gas, daripada kesihatan kepada runcit: syarikat dan institusi di hampir setiap domain memerlukan pakar-pakar untuk perolehan data, pengurusan data dan analisis data. Dengan ijazah MSc Kejuruteraan Data, anda akan cemerlang dalam bidang yang paling menarik dan bermanfaat ini dengan gaji yang amat menarik. Begitu juga, ijazah MSc Kejuruteraan Data membolehkan anda untuk bergerak ke PhD dan kerjaya dalam bidang sains dan penyelidikan.


Permohonan dan Kemasukan

Program Kejuruteraan Data bermula pada minggu pertama bulan September setiap tahun. Sila gunakan borang kenalan untuk meminta maklumat mengenai bagaimana untuk memohon. Kami tidak sabar-sabar untuk menerima pertanyaan anda.


Beasiswa dan Pilihan Pembiayaan

Semua pemohon secara automatik dipertimbangkan untuk biasiswa berasaskan merit sehingga € 12.000 per tahun. Bergantung kepada ketersediaan, biasiswa tambahan ditaja oleh rakan-rakan luar ditawarkan kepada pelajar-pelajar yang sangat berbakat. Selain itu, setiap calon mengakui boleh meminta tawaran pakej kewangan individu dengan pilihan pembiayaan yang menarik.


Kehidupan Kampus dan Penginapan

Kampus hijau dan redup Jacobs Universiti menyediakan lebih daripada bangunan untuk pengajaran dan penyelidikan. Ia adalah rumah kepada komuniti antara budaya yang belum pernah berlaku di Eropah. A Pusat Aktiviti Pelajar, pelbagai kemudahan sukan, studio muzik, kafe / bar pelajar yang dikendalikan, tempat konsert dan Antara Agama rumah kami memastikan bahawa anda akan sentiasa mempunyai sesuatu yang menarik untuk dilakukan. Di samping itu, Universiti Jacobs menawarkan penginapan bagi pelajar siswazah di kampus atau di luar kampus.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Jacobs University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
20,000 EUR
Biasiswa & pembiayaan pilihan yang ada
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date