MS dalam Fizik

Umum

Penerangan Program

physics

Kami menawarkan program yang membawa kepada MS dan Ph.D. ijazah dalam fizik . Jabatan ini mempunyai kepekatan penyelidikan dalam Fizik Nuklear, Astroalt = "fizik, dan Bioalt =" fizik . Jabatan ini menekankan interaksi yang rapat antara fakulti dan pelajar semasa semua peringkat pengajian mereka. Calon pelajar boleh mengemukakan permohonan dalam talian untuk masuk ke program.

Peperiksaan Am

Peperiksaan Am meneliti pengetahuan pelajar dalam bidang teras alt = "fizik dan menjadi tonggak penting yang menandakan kesediaan murid untuk penyelidikan. Peperiksaan menguji kemahiran pemecahan masalah, gerak hati fizikal asas, dan keupayaan untuk mengambil kesempatan daripada sinergi antara yang berbeza kawasan dalam masalah bersepadu.

Pada masa ini, bidang teras adalah:

  • Mekanik Klasik
  • Elektrodinamik klasik
  • Mekanik kuantum
  • Mekanikal Statistik

Lulus peperiksaan ini diperlukan untuk pelajar menjadi calon untuk Ph.D.

Lebih banyak maklumat mengenai Peperiksaan Kelayakan dan peraturan-peraturan yang terkandung di dalamnya boleh didapati daripada Pengarah Program Siswazah.

Bantuan Kewangan Siswazah

Pejabat Bantuan Kewangan Pelajar menawarkan bantuan kewangan dalam bentuk Federal Direct Stafford, Federal Direct Graduate PLUS, dan pinjaman alternatif swasta kepada pelajar yang telah dimasukkan ke salah satu daripada ijazah siswazah atau program sijil lulusan yang diluluskan.

Jabatan Fizik - Kolej Seni Columbia

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At GW’s Columbian College of Arts and Sciences, research thrives, critical thinking is endemic, collaboration is constant, and real world training go hand-in-hand with learning.

At GW’s Columbian College of Arts and Sciences, research thrives, critical thinking is endemic, collaboration is constant, and real world training go hand-in-hand with learning. Baca Ringkas