fizik

Kami menawarkan program-program yang membawa kepada MS dan PhD Ijazah FIZIK. Jabatan ini mempunyai kepekatan penyelidikan dalam Fizik Nuklear, Astrofizik dan Biofizik. jabatan ini menekankan interaksi rapat antara fakulti dan pelajar semasa semua peringkat pengajian. Bakal pelajar boleh mengemukakan permohonan dalam talian bagi kemasukan ke program ini.

Peperiksaan umum

Ketua Peperiksaan menyiasat pengetahuan pelajar dalam bidang teras fizik dan berfungsi sebagai batu-batu yang menandakan kesediaan pelajar untuk penyelidikan. Peperiksaan yang menguji kemahiran menyelesaikan masalah, gerak fizikal asas, dan keupayaan untuk mengambil kesempatan daripada sinergi antara kawasan yang berbeza dalam masalah bersepadu.

Pada masa ini, bidang teras ialah:

  • MEKANIK KLASIK
  • elektrodinamik klasik
  • Mekanik kuantum
  • Mekanik statistik

Lulus peperiksaan ini diperlukan bagi pelajar untuk menjadi calon PhD.

Maklumat lanjut mengenai Peperiksaan Kelayakan dan peraturan-peraturan yang meliputi ia boleh didapati daripada Pengarah Program Siswazah.

Bantuan Kewangan Siswazah

Pejabat Bantuan Kewangan Pelajar menawarkan bantuan kewangan dalam bentuk Direct Stafford Persekutuan, Direct Siswazah PLUS Persekutuan, dan pinjaman alternatif swasta kepada pelajar yang telah diterima masuk ke salah satu ijazah sarjana kami atau diluluskan program sijil ijazah.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh The George Washington University - Columbian College of Arts & Sciences »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019