Fizik bertujuan untuk memerhati dan menerangkan tingkah laku alam semesta fizikal. Khususnya, fizik kelihatan untuk undang-undang asas, yang menjelaskan dan meramalkan apa yang boleh diperhatikan. Sebahagian daripada rayuan subjek adalah bahawa dunia fizikal ditadbir oleh luar biasa beberapa undang-undang seperti itu dan ini memohon mana-mana dan kepada segala-galanya.

Struktur kursus mencerminkan struktur subjek. Semua pelajar mengambil modul teras dan pilih modul selanjutnya daripada senarai pilihan. Modul teras memperkenalkan prinsip-prinsip asas, manakala modul pilihan meneroka permohonan mereka di kawasan-kawasan yang berbeza fizik termasuk: astrofizik, sifat-sifat jirim, fizik zarah dan fizik atmosfera. Skim opsyen juga membolehkan sebahagian daripada modul yang akan diambil dari luar fizik. Kami menggalakkan pelajar bukan sahaja untuk mempertimbangkan modul yang berkaitan dengan fizik, sebagai contoh dalam pengkomputeran, tetapi juga modul dalam falsafah dan bahasa moden.

Sila muat turun buku panduan kursus untuk maklumat lanjut. Di bawah adalah senarai modul individu pada setiap tahun dan lebih terperinci pada kandungan mereka boleh didapati dengan mengikuti pautan di atas.

EMPAT TAHUN IJAZAH KURSUS (MPhys)

Pelajar boleh memilih untuk versi empat tahun ijazah. Ini telah direka terutamanya untuk pelajar yang berfikir untuk kerjaya yang menggunakan besar pengetahuan Fizik. Dua tahun pertama adalah sama seperti untuk BSc.

TAHUN TIGA MPhys

Teras: Quantum Fizik Atom, elektrodinamik, Kaedah Matematik untuk Fizik III, Projek Kumpulan Fizik, Makmal Fizik.

OPSYEN: Pelajar memilih pilihan Fizik mereka yang masih ada dalam senarai BSc di atas. TAHUN EMPAT MPhys

Teras: projek penyelidikan bernilai sehingga 25% daripada kredit tahun ini. Pelajar memilih sekitar 12 modul daripada kumpulan modul yang disenaraikan di bawah dengan sekurang-kurangnya lapan menjadi modul Fizik.

astrofizik: Exo-Planet, Astrofizik bertenaga tinggi, The Universe Distant

Fizik klasik: General Relativity, Solar Magnetohydrodynamics, Fizik Fusion Power

Computing: Prestasi tinggi Computing dalam Fizik

Matter Pekat: Properties fungsi Materials, Struktur dan Teori Quantum Dinamik pepejal dan Zarah: Mekanik Kuantum kerelatifan, Gauge Teori untuk Zarah Fizik, Neutrino Fizik, Advanced Zarah Fizik Di luar Options Tidak ada senarai rasmi pilihan di luar. Walau bagaimanapun, pelajar boleh mengikuti hampir mana-mana modul dari luar Jabatan syarat permit jadual waktu ini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh The University of Warwick, Department of Physics »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date