Kursus pengajian tiga semester, yang berorientasikan di peringkat antarabangsa ini direka untuk memenuhi permintaan industri untuk pakar perisian bermotivasi berpengalaman tinggi.

Pelajar mempelajari dan menggunakan teknologi dan piawaian terkini dalam bidang pembangunan perisian, pengurusan maklumat, rangkaian komputer, dan perdagangan elektronik. Teori, teknik dan piawaian terkini dalam bidang pembangunan perisian, pengurusan data dan rangkaian komputer akan disampaikan kepada para pelajar dalam istilah saintifik. Pelajar dari Kesatuan Eropah juga boleh belajar sambilan. Program separuh masa berlangsung selama lima semester.

Prospek kerjaya

Program induk dalam Teknologi Perisian menyediakan untuk tugas kepemimpinan dan pembangunan. Setelah berjaya disiapkan, terdapat pelbagai aplikasi dengan peluang kerjaya yang sangat baik dalam syarikat IT dan telekomunikasi, di jabatan penyelidikan dan pembangunan perusahaan industri dan komersial serta di rumah perisian dan perundingan. Ijazah itu layak mendapat promosi yang mungkin.

PROFIL

Semester pertama dan kedua meliputi teori, kaedah dan teknik lanjutan dalam bidang pembangunan perisian, pengurusan data, pengurusan projek dan rangkaian komputer.

Antara lain, ini terdiri daripada kuliah dalam Topik Lanjutan dalam Kejuruteraan Perisian, Pangkalan Data, dan Pengurusan Projek Perisian serta kuliah dalam Reka Bentuk Sistem dan Teknologi Middleware. Modul elektif dalam setiap semester membolehkan pengetahuan yang lebih mendalam dalam kaedah formal seperti »Algoritma Kriptografi« dan dalam isu teknologi terkini seperti »Perisikan Perniagaan«.

Projek perisian besar - merangkumi semester kedua keseluruhan - memberikan asas praktikal kepada teori dan kaedah untuk Master dalam semester ketiga. Tesis induk biasanya dilakukan di industri dan berfokus pada penerapan metode sains dalam kehidupan nyata.

Sarjana Tesis

Tesis ini biasanya ditulis dengan kerjasama syarikat-syarikat tempatan dan terdiri daripada analisis, reka bentuk, pelaksanaan dan pengujian komponen-komponen perisian tertentu, yang berkaitan dengan modul-modul yang diajar dalam kursus ini.

Prasyarat Kemasukan

Pemohon untuk program induk Teknologi Perisian mesti mempunyai ijazah universiti dengan gred yang jauh melebihi purata sama ada dalam sains komputer yang memerlukan sekurang-kurangnya 3 tahun pengajian universiti atau ijazah ilmu yang setara dengan pengetahuan dalam Sistem Pangkalan Data, Struktur Data dan Algoritma, Pengaturcaraan Berorientasi Objek, Perisian Kejuruteraan, Pengurusan Projek Perisian dan Sistem Pengedaran.

Selanjutnya semua pemohon, kecuali penceramah asli, mesti mengubah keputusan ujian bahasa Inggeris sama ada TOEFL atau IELTS untuk menunjukkan keupayaan mereka untuk secara aktif mengambil bahagian dalam kelas bahasa inggeris dan menulis tesis utama.

Program diajar dalam:
  • English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Mac 2020
Okt 2020
Duration
3 - 5 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
1,500 EUR
Yuran enrolmen berjumlah Euro 178,60 untuk setiap semester. Yuran pengajian sebanyak € 1500 setiap semester memohon pelajar bukan EU.
Deadline
Permintaan Maklumat
Mei 2, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Mac 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Okt 2020
Tarikh tutup permohonan
Mei 2, 2020

Mac 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Okt 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Mei 2, 2020
End Date