Menguasai penyelidikan sosial: perundingan, tinjauan dan penilaian

Umum

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan

Dua tahun dalam Penyelidikan Sosial Sarjana: Consulting, Ukur dan Penilaian, dirancang untuk pelajar untuk memperoleh pengetahuan asas dan kemahiran bagaimana dan mengapa Penyelidikan Sosial memainkan peranan penting dalam masyarakat kontemporari.

Negara-negara yang membentuk Majlis Kerjasama Teluk mempunyai struktur demografi dan sosial eksklusif yang memerlukan perubahan yang pesat. kemajuan sosio-ekonomi telah menyebabkan perubahan yang memerlukan pembetulan yang sewajarnya kepada dasar-dasar ekonomi dan sosial. Penyelidikan dan pakar analisis adalah permintaan yang tinggi untuk memantau perubahan, mengubah suai dasar dan membuat keputusan tepat sosio-ekonomi termasuk perubahan kepada sistem pendidikan, perancangan bandar, perkongsian sumber, dasar kepelbagaian dan tenaga kerja nasionalisasi. The Master dalam Penyelidikan Sosial: Consulting, Ukur, dan Penilaian Paris-Sorbonne University Abu Dhabi (PSUAD) bertindak balas kepada perubahan keperluan pembuat dasar dalam entiti kerajaan, syarikat milik kerajaan dan sektor perundingan yang memerlukan pakar-pakar bijak dan mahir untuk mereka bentuk dan melaksanakan tindak balas kepada isu-isu yang memberi kesan kepada negara.

Pengiktirafan antarabangsa

Paris-Sorbonne University Abu Dhabi menyediakan pengalaman gabungan tiga universiti Perancis yang terkenal di dunia termasuk Paris-Sorbonne University, Paris-Descartes University dan Pierre dan Universiti Marie Curie. Ini warisan kecemerlangan bersama kini boleh didapati di Abu Dhabi di bawah Kementerian Pelajaran dan diiktiraf di seluruh dunia.

Struktur

Ijazah dalam Penyelidikan Sosial: Consulting, Kajian dan Penilaian diajar dalam bahasa Inggeris dan merangkumi sejumlah semester kami di seluruh dua tahun. ijazah ini Sarjana boleh diteruskan sama ada sebagai satu tahun atau dua tahun program, bergantung kepada kelayakan ijazah sebelum calon.


Untuk melihat risalah, sila klik di sini

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2017

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Paris-Sorbonne University Abu Dhabi (PSUAD), your first step towards an international prestigious degree. Paris-Sorbonne University Abu Dhabi is a higher education institution that attracts ... Baca lebih lanjut

Welcome to Paris-Sorbonne University Abu Dhabi (PSUAD), your first step towards an international prestigious degree. Paris-Sorbonne University Abu Dhabi is a higher education institution that attracts not only the best students from the UAE, but also the best students from all over the Middle East and the around the world. Baca Ringkas