Program Sarjana kami dalam Mikrobiologi memberikan anda peluang untuk belajar dalam persekitaran penyelidikan terkemuka di dunia. Anda akan menggunakan kaedah canggih ketika anda belajar tentang mikrob patogen, kepelbagaian biologi, evolusi dan bioteknologi. Langkah demi langkah latihan praktikal dan eksperimen akan melengkapkan anda kemahiran makmal canggih dan teknik serta menyediakan pengetahuan terkini bidang.

Sebab untuk memilih

  • Tumpuan kuat membina kemahiran dan teknik makmal praktikal pada peringkat lanjutan
  • Tutup sambungan kepada penyelidikan utama dunia

Struktur Program

Program Master dalam Mikrobiologi bertujuan untuk memberikan pemahaman lengkap tentang kehidupan mikroorganisme dengan kursus dalam mikrobiologi dan biologi jangkitan. Terdapat banyak ruang dalam program ini untuk membolehkan anda memilih daripada pilihan kursus elektif tambahan supaya anda boleh meneruskan program yang disesuaikan dengan laluan kerjaya anda yang dipilih.

Tahun pertama

Imunologi

Mikrobiologi

Biologi Jangkitan

Kursus elektif

Tahun kedua

Kursus pilihan dan projek ijazah (45 kredit)

ATAU

Ijazah projek 60 kredit

Peluang Kerjaya

Kemahiran dan pengetahuan yang anda akan dapati dalam Ijazah Sarjana dalam Mikrobiologi membuka kemungkinan kerjaya. Ini termasuk pihak berkuasa awam, universiti dan terutama penyelidikan dan pembangunan dalam bioteknologi, dan industri farmakologi, makanan dan perubatan. Program ini memberi anda kelayakan untuk meneruskan pengajian PhD. Untuk maklumat lanjut mengenai peluang PhD dalam bidang mikrobiologi di Stockholm University, lihat Jabatan Biologi Molekul, Institut Wenner-Gren (MBW).

Mengapa Universiti Stockholm?

Belajar di Stockholm University membuat perbezaan

Universiti Stockholm adalah salah satu daripada 100 universiti ranking tertinggi di dunia dan institusi terbesar Sweden untuk pendidikan tinggi dengan pendidikan berkualiti dan penyelidikan cemerlang dalam pelbagai bidang.

Kampus kami terletak di Royal City City Park, hanya beberapa minit dari pusat kota Stockholm. Stockholm baru-baru ini telah menilai modal paling selamat di Eropah, dan terkenal dengan banyak kawasan hijau dan bersihnya. Stockholm mengetuai bidang seperti kebajikan sosial, kesaksamaan, IT, kemampanan dan inovasi. Dikenali sebagai masyarakat terbuka, Sweden juga menduduki tempat kedua di dunia dalam Indeks Kemajuan Sosial.

Keperluan kelayakan

Untuk memenuhi syarat untuk program ini kami memerlukan ijazah Sarjana Muda dengan major dalam biologi atau biologi molekul, termasuk kimia dan biokimia. Di samping itu, anda dikehendaki menunjukkan kecekapan bahasa Inggeris bersamaan dengan tahap sekolah tinggi Sweden.

Yuran permohonan dan tuisyen diperlukan melainkan jika anda adalah warganegara EU / EEA atau mempunyai status pemastautinan jangka panjang / tetap di Sweden (atau tempat tinggal sementara untuk alasan selain daripada kajian).

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh Stockholm University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 31, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
280,000 SEK
bagi setiap tahun akademik
Deadline
Jan 15, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 31, 2020
End Date
Jun 5, 2022
Tarikh tutup permohonan
Jan 15, 2020

Ogo 31, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jan 15, 2020
End Date
Jun 5, 2022