Menguasai inovasi dan pengurusan produk

Umum

Penerangan Program

master dalam inovasi dan pengurusan produk

Kerumitan pasaran dan dinamik mewujudkan persekitaran yang meningkatkan ketidakpastian aktiviti inovasi. Hari ini, jika syarikat yang mahu berjaya dalam persekitaran sedemikian, ia mesti melihat ketidaktentuan sebagai peluang. Ini hanya boleh dicapai dengan merawat inovasi sebagai satu proses yang berterusan. Apa yang menyifatkan apa-apa proses inovasi yang membawa kepada kejayaan yang berterusan? Integrasi holistik pemasaran, reka bentuk dan teknologi, digabungkan dengan pemikiran strategik adalah satu-satunya cara untuk membangunkan inovasi dan perkhidmatan produk dengan cara yang mampan.

Ini merupakan fokus utama program ijazah Sarjana "Inovasi dan Pengurusan Produk (IPM)". Dalam konsep latihan disiplin, pelbagai aspek inovasi bersepadu dan pengurusan produk diajar kedua-dua teori dan praktikal.

Program ini menyediakan pendidikan yang menyeluruh Mekatronik, Ekonomi Perniagaan dan Pemasaran, dilengkapi dengan pengetahuan yang disampaikan dalam dua pengkhususan iaitu "Produk Concept Design" dan "Kejuruteraan Proses Pembangunan". Ia diajar oleh pakar-pakar berpengalaman dari industri yang up-to-date dengan trend dan perkembangan terkini, memastikan program moden dan masa depan yang berorientasikan. Graduan IPM oleh itu terbaik dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi pengurus atasan di mana sahaja pembangunan produk, pemasaran, reka bentuk dan pelanggan bertemu.

Maklumat

 • Kelayakan: Ijazah Sarjana Sains Kejuruteraan (MSc)
 • Jangka masa: 4 semester (120 ECTS)
 • Places: 23
 • Mod pengajian: sepenuh masa
 • Syarat kemasukan: Selesai Ijazah Sarjana Muda (180 ECTS atau setara) dengan Ekonomi atau Kejuruteraan dan latar belakang bahasa Inggeris.
 • Bahasa tuisyen: 100% Bahasa Inggeris

Pengkhususan

Konsep Rekabentuk Produk: Faktor reka bentuk berpusatkan mewakili dalam banyak kes berpotensi utama bagi pembezaan dan kecekapan produk mekatronik. Sebagai pereka konsep produk masa depan, anda belajar untuk mempertimbangkan aspek matlamat berorientasikan dan mesra sumber ergonomik, fungsi dan estetik dalam idea-idea dan konsep fasa.

Kejuruteraan Proses Pembangunan: Modul pengkhususan berkaitan dengan pengoptimuman proses pembangunan bersepadu produk mekatronik. Anda diajar bagaimana untuk merekabentuk dan melaksanakan sistem untuk maklumat, perancangan dan pemantauan pembangunan dalam menyokong jabatan R & D.

Kerjaya Masa Depan

Dalam teknologi mencabar produk dan proses pasaran perlu dioptimumkan dalam selang masa yang lebih pendek dan produk dan proses baru yang direka dan diletakkan. Selain itu, peningkatan globalisasi membawa kepada kerumitan yang lebih besar proses pembangunan dan tugas-tugas pengurusan.

Siswazah Universiti Sains Gunaan Upper Austria Sarjana ijazah program "Inovasi dan Pengurusan Produk" bertemu tepat kehendak antarabangsa barangan industri syarikat.

 • Sebagai pengurus inovasi teknikal dan produk yang anda utama yang bertanggungjawab terhadap reka bentuk konsep dan kedudukan produk dan dengan itu memastikan kejayaan jangka panjang perniagaan anda.
 • Anda membangunkan dan melaksanakan pemasaran dan reka bentuk strategi yang sesuai yang akan membolehkan syarikat anda untuk menonjol dari segi kejayaan dan kemampanan daripada pertandingan.
 • Sebagai "Jurutera Pembangunan Proses" anda bertanggungjawab bagi reka bentuk dan pelaksanaan proses pembangunan yang cekap dan bersepadu.
 • Sebagai "Konsep produk berjenama" anda membangunkan konsep reka bentuk dan model menggunakan alat-alat baru dan kaedah visualisasi.

Kelayakan

Program Sarjana "Inovasi dan Pengurusan Produk" menyediakan pelajar untuk jawatan pengurusan dalam pembangunan teknikal produk, inovasi dan reka bentuk, pengurusan produk dan pemasaran dalam bidang barangan industri di syarikat-syarikat teknologi antarabangsa.

Selaras dengan bidang-bidang tertentu masing-aktiviti pengetahuan yang mantap kejuruteraan moden (kejuruteraan terbalik, prototaip pantas, Bionics, kebolehgunaan, dan lain-lain) diperlukan. Bidang Proses Pembangunan Kejuruteraan atau Produk Concept Design juga dilindungi.

Di samping itu, adalah perlu kepakaran dalam teknologi strategik dan pengurusan inovasi serta dalam pemasaran B2B antarabangsa. Untuk memenuhi keperluan kompleks instrumen dasar yang khusus diperlukan dan matlamat berorientasikan, perancangan proses yang bersepadu dan proses kawalan.

Jurutera inovatif juga perlu mempunyai portfolio kemahiran dalam bidang reka bentuk teknikal dan pengurusan reka bentuk strategik.

Fokus antarabangsa program ini memberi penekanan khas kepada penguasaan Bahasa Inggeris (keseluruhan kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris) dan kecekapan antara budaya.

Kerjasama industri

Kerjasama dengan industri tempatan dan global adalah salah satu asas untuk program ini. Rakan industri yang terlibat dalam:

 • pembangunan kurikulum
 • Projek R & D
 • projek pelajar dan latihan
 • pensyarah daripada industri.

Hasilnya adalah satu pekerjaan yang sangat baik melalui:

 • Tukang jahit yang dibuat program untuk memenuhi keperluan industri
 • pengetahuan akademik digabungkan dengan latihan praktikal.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Applied Sciences Upper Austria is the largest university of applied sciences in Austria and is an integral part of the tertiary education system. The organization is defined by the r ... Baca lebih lanjut

The University of Applied Sciences Upper Austria is the largest university of applied sciences in Austria and is an integral part of the tertiary education system. The organization is defined by the requirements of regional scientific and research needs. Baca Ringkas
Wels , Steyr , Hagenberg , Linz , Ghent + 4 Lagi Kurang