Menguasai ilmu sains alam sekitar dan kejuruteraan

Umum

Penerangan Program

Sains Alam Sekitar dan Kejuruteraan (Sarjana)

Kursus ini bertujuan untuk memupuk keupayaan pelajar menguasai teori-teori penting persekitaran dan mencapai pemahaman yang mendalam mengenai penemuan terkini dan trend yang sedang berkembang, supaya mereka dapat memperoleh keupayaan inovasi. Kursus ini merangkumi Mikrobiologi Alam Sekitar, Perancangan dan Pengurusan Alam Sekitar, Kejuruteraan Air Sisa dll.

Tempoh, Yuran Pengajian, Yuran Insurans

2.5-3 tahun, 37600rmb / tahun, 600rmb / tahun

maklumat program

Pelajar dikehendaki melengkapkan kurikulum antara 2-3 tahun, dan program kedoktoran adalah 3-5 tahun, memenuhi kredit yang ditetapkan, menyelesaikan tesis dan mempertahankannya di hadapan panel pakar. Lulusan yang berjaya akan menerima sijil pengijazahan bersama dengan Ijazah Sarjana / Doktor Falsafah, mengikut peraturan Jawatankuasa Ijazah.

Program sarjana dijalankan dalam bahasa Cina, kecuali untuk Program Bahasa Inggeris yang diajar.

Prasyarat Permohonan

1. Pemohon mestilah warganegara bukan Cina dengan pasport yang sah, telah mencapai tahap bahasa dan ijazah yang diperlukan.

2. Pemohon untuk program Sarjana mestilah berumur kurang daripada 40 tahun, telah mencapai ijazah sarjana muda dan tahap HSK 5.

3. Pemohon untuk program Doktor mestilah berumur kurang dari 45 tahun, telah mencapai ijazah sarjana, dan tahap HSK 6.

TEMPOH PERMOHONAN

Dari 1 Mac hingga 30 Jun, sila pastikan bahan mel tiba sebelum tarikh akhir.

Alamat

Pejabat 107, Pusat Pelajar Antarabangsa, Sains dan Teknologi Universiti Beijing

# 30 Xueyuan Road, Daerah Haidian, Beijing 100083 China

Bahan Permohonan

Dua salinan bahan permohonan diperlukan, satu asal yang disahkan dan satu salinan.

1, sijil pengijazahan dan ijazah sarjana (Sarjana dan Sarjana) dan diploma ijazah (pelajar yang berpengalaman untuk lulus hendaklah memberi surat rasmi yang menyatakan tarikh tamat pengajian dan mengemukakan ijazah lepasan ijazah jika diakui) mestilah asal yang disahkan dalam bahasa Cina atau bahasa Inggeris.

2, (Sarjana Muda dan Sarjana) Transkrip rasmi pencapaian akademik anda hingga ke masa sekarang, termasuk kursus yang diambil dan standard yang dicapai, mestilah asal yang disahkan dalam Bahasa Cina atau Bahasa Inggeris.

3, Kenyataan peribadi (800 perkataan untuk program induk, 1500 perkataan untuk program kedoktoran, mestilah dalam Bahasa Cina atau Bahasa Inggeris).

4, Dua surat cadangan dari pengadil anda. Pengadil harus menjadi profesor atau profesor bersekutu. Sekurang-kurangnya seorang daripada mereka sepatutnya mengetahui pengetahuan akademik anda yang baru-baru ini. Format surat cadangan mestilah asli dalam Bahasa Cina atau Bahasa Inggeris.

5, Salinan hasil ujian bahasa anda:

Program mengajar Cina: Peringkat HSK 5 atau 6 atau ke atas;

Program berbahasa Inggeris: IELTS 6 mata atau lebih; IBT 80 mata atau lebih tinggi.

6, Satu salinan pasport sah anda (jenis pasport mestilah biasa).

7, Jadual kandungan dan abstrak penerbitan akademik anda dan sebarang pencapaian asal yang lain dalam bidang anda.

8, Sijil kesihatan dari hospital awam.

9, Permohonan & yuran audit 600rmb.

Nota: Dua salinan bahan permohonan diperlukan, satu asal yang disahkan dan satu salinan. Sila tangan sendiri atau kirimkannya melalui pos ke Pejabat Pelajar Antarabangsa USTB (sampul surat mesti ditandakan "Permohonan Kemasukan Siswazah). Bahan permohonan tidak lengkap akan diproses. Bahan permohonan tidak akan dikembalikan.

Proses permohonan

1, Sapukan dalam sistem, bayar yuran Audit, dan serahkan. Muat turun aplikasi, dan hantar semua Bahan Permohonan ke Pusat Pelajar Antarabangsa USTB. (600 RMB, anda boleh bayar dalam sistem atau anda boleh membayar wang tunai di pejabat. Yuran permohonan tidak akan dikembalikan.)

2, Bahan Permohonan akan dihantar kepada Jabatan subjek yang berkaitan. Bahan permohonan akan disahkan dan jika berjaya, pemohon akan diterima.

Nota: Bahan permohonan tidak lengkap atau tiada yuran permohonan tidak akan diproses.

Keputusan Kemasukan

Pusat pelajar antarabangsa akan mengisytiharkan nama-nama calon yang berjaya diterima dalam program mereka yang berkaitan pada akhir bulan Jun dan akan menghantar surat pengakuan kepada pemohon yang berjaya pada bulan Julai. Sila tentukan borang permohonan dengan alamat mel terperinci dan kod pos atau kaedah penerimaan lain.

Tempoh Pendaftaran

Pada akhir bulan Ogos setiap tahun (dinyatakan dalam Surat Kemasukan). Pelajar perlu mendaftar mengikut masa.

Biasiswa

Program Beasiswa Kerajaan-China (CGS-BP)

Pelajar boleh memohon Biasiswa Kerajaan China (CGS-BP) dari CSC melalui cadangan pihak berkuasa yang berkaitan atau kedutaan China. Tempoh permohonan adalah dari November hingga April, pelbagai di negara. Sila semak butiran terlebih dahulu. Sila hubungi Pusat Pelajar Antarabangsa sekiranya anda memerlukan pra-kemasukan.

Program Beasiswa-Cina Universiti Cina (CGS-CUP)

Pemohon boleh memohon Biasiswa Kerajaan China (CGS-CUP) ke Universiti, tetapi biasiswa ini hanya diberikan kepada pelajar asing yang cemerlang yang datang ke China untuk kali pertama.

Beasiswa Canselor USTB

Pemohon boleh memohon Biasiswa Canselor USTB.

Biasiswa Kerajaan Beijing

Perlindungan penuh, separuh atau sebahagian daripada yuran pengajian.

Nota: Sila rujuk kepada "biasiswa" untuk maklumat lanjut.

Penginapan

Untuk maklumat mengenai pangsapuri pelajar antarabangsa, sila hubungi pejabat secara langsung.

Sila ambil perhatian bahawa pelajar yang tinggal di luar kampus mesti mendaftar ke balai polis tempatan dalam masa 24 jam.

Maklumat Visa

Pelajar yang dimasukkan ke USTB boleh memohon visa anda di Kedutaan / Konsulat China di negara anda dengan Borang Masuk dan Borang JW201 / 202 anda. Pelajar antarabangsa yang akan belajar di China selama 6 bulan diperlukan untuk mendapatkan visa "X", yang sah selama 30 hari selepas anda tiba di China. Anda mesti datang ke Pejabat Pelajar Antarabangsa dan memohon Permit Kediaman dalam tempoh 30 hari untuk mendapatkan status undang-undang di China.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2017

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Science and Technology Beijing (USTB) was founded in 1952 following the amalgamation of the best departments in related fields of five eminent universities as a result of a nationwid ... Baca lebih lanjut

The University of Science and Technology Beijing (USTB) was founded in 1952 following the amalgamation of the best departments in related fields of five eminent universities as a result of a nationwide reorganization of the higher education system. Baca Ringkas