Menjadi Pereka Produk di Milan hari ini adalah nilai yang diiktiraf dalam profesionalisme. Jadilah tuan reka bentuk produk!

Politecnico, bersama-sama dengan sistem pengeluarannya yang canggih dan budaya bersejarah kelas atas, mewujudkan para pelajar induk akses kepada nilai ini.

Budaya teknikal dan reka bentuk Politecnico, diletakkan di dalam Reka Bentuk ke-6 di dunia dan dikuasai oleh tuan - tuan reka bentuk Itali seperti Marco Zanuso dan Achille Castiglioni, diintegrasikan dengan teknologi tinggi dan kepakaran kejuruteraan dalam bidang pengeluaran dan bahan inovatif, memberi makan tradisi kecemerlangan dari Hadiah Nobel untuk Kimia Giulio Natta ke zaman kita.

Ia adalah profesion profesional yang tinggi dengan tujuan Master Spesialis, meletakkan pereka dan pakar reka bentuk produk selaras dengan teknologi dan inovasi kontemporari, bermula dari tradisi yang mantap ke kreativiti dan kaedah .

Gambaran keseluruhan

Master Kejuruteraan dalam Kejuruteraan dan Inovasi Reka Bentuk Perindustrian , yang diarahkan oleh Prof. Matteo O. Ingaramo, diwujudkan untuk membentuk pereka yang mampu menghasilkan keseluruhan produk baru dari konsep awal hingga peringkat pembuatan.

Master Spesialis ini menyertai kemahiran artistik dan kemanusiaan yang dimiliki oleh budaya reka bentuk dengan pengetahuan teknikal yang berkaitan dengan teknologi pengeluaran, bahan, dan kos pembuatan. Ia berusaha untuk memenuhi keperluan untuk beroperasi dalam landskap yang bertambah tinggi di mana pereka boleh meningkatkan nilai produk dengan membuat inovasi - dalam estetik dan kebolehgunaan - yang memanfaatkan teknologi yang ada. Matlamatnya adalah untuk melatih profesional yang kapasiti kreatifnya dipadankan dengan kepakaran teknikal dan kesedaran dalam kelayakan industri produk.

Kerana fakultinya terdiri daripada guru-guru dari pelbagai bidang, dari dalam dan di luar Politecnico di Milano, Master Pengkhususan menetapkan satu set kemahiran multidisiplin yang dipanggil sepanjang latihan. Kunjungan budaya ke yayasan dan muzium, bersama-sama dengan perjalanan lapangan teknikal ke syarikat pembuatan, melengkapkan latihan dan memupuk pencapaian matlamat pendidikan. Ramai graduan dari edisi terdahulu memainkan peranan utama dalam bidang pembuatan utama atau studio reka bentuk terkenal, termasuk: Whirlpool Europe, Chicco Artsana, 3M, Polti, Cini

Matlamat

 • menguruskan proses reka bentuk dan pengeluaran bagi kedua-dua barangan perkilangan kecil dan besar
 • mengembangkan mata pakar mengenai isu teknologi, pembuatan, dan kos

Program ini bertujuan untuk melatih para profesional untuk menguruskan proses reka bentuk dan pengeluaran bagi kedua-dua barang-barang kecil dan besar yang dihasilkan, dengan mata pakar tentang isu-isu teknologi, pembuatan, dan kos tetapi tanpa mengorbankan ciri-ciri atau kualiti ekspresi.

Peperiksaan akhir

Peperiksaan akhir memerlukan pelajar untuk membentangkan projek-projek yang dibangunkan semasa latihan. Gred akhir mengambil penilaian akaun semasa bengkel pembelajaran.

Ijazah dianugerahkan

Selepas tamat Sarjana Pengkhususan, pelajar memperoleh Politecnico di Milano Gelaran Sarjana Muda peringkat pertama , dengan syarat mereka memenuhi syarat kehadiran minimum 75%.

Selain ijazah, program ini juga mengeluarkan:

 • sijil untuk menamatkan kursus di Rhinoceros dengan akreditasi pengeluar perisian dari McNeel;
 • sijil untuk menamatkan kursus di CREO dengan akreditasi pengeluar perisian dari PTC.

Hasil Profesional

 • Penempatan mungkin dalam studio reka bentuk yang membantu dalam pelbagai peringkat pembangunan produk, dari konsep ke kejuruteraan.
 • Penempatan di syarikat dari segmen pasaran ciri industri Itali, seperti peralatan rumah, peralatan perniagaan, lampu, perabot, mainan, dan produk penjagaan anak.
 • Para graduan program yang memilih untuk mendapatkan perundingan akan mendapati mereka telah meningkatkan kapasiti untuk berinteraksi dengan persekitaran keusahawanan.

Penerangan tugas mereka akan menjadi pereka produk pakar dan pengurus projek dengan latar belakang teori untuk menyesuaikan pencapaian yang signifikan dalam memohon mereka untuk proses pembuatan. Selepas mencapai pengalaman bidang yang diperlukan, para siswazah boleh bercita-cita menjadi peranan sebagai pengurus produk yang bertanggungjawab membangunkan produk baru.

Kemasukan

Ijazah Laurea atau Diploma atau Laurea semasa atau ijazah pengkhususan dalam reka bentuk kejuruteraan, seni bina, atau perindustrian. Pelajar asing boleh mengemukakan ijazah yang sama yang diperoleh di luar negara.

Maksimum 25 pelajar boleh diterima.

Prosedur kemasukan

Untuk mengambil bahagian dalam proses pemilihan, borang permohonan mesti diselesaikan dalam talian dalam tempoh akhir yang berikut:

 • untuk warga Itali / asing dengan kelayakan yang diperolehi di Itali dalam bulan Oktober 2019
 • untuk warga UE Ekspres dalam tempoh September 2019

Tuisyen dan yuran

 • Master Pengkhianusan berharga € 11,800 (termasuk bayaran pendaftaran Politecnico di Milano € 500).
 • Dikecualikan daripada VAT di bawah Artikel 10 DPR 633/72.
 • Kos pendaftaran di Master Specializing melayakkan cukai sebanyak 19% sebagai jatuh di bawah "Kursus pengkhususan universiti".
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh POLI.design »

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 11, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Nov 2019
Duration
15 
Sepenuh masa
Price
11,800 EUR
Jumlah bayaran untuk Master Pengkhususan (termasuk bayaran pendaftaran Politecnico di Milano € 500)
Deadline
Permintaan Maklumat
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Nov 2019
End Date
Jan 2021
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019

Nov 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
End Date
Jan 2021